استویا چیست؟

استویا چیست؟

آیا می دانید که شما تاکنون، حتما از استویا استفاده کرده اید؟! بله شاید برایتان تعجب آور باشد. برای چرایی پاسخ این سوال و همچنین اطلاع از اینکه استویا چیست؟ تا پایان با ما همراه باشید.

در این مقاله به گیاه استویا، تاریخچه استفاده از آن، مشخصات گیاه و مناطق مستعد کشت آن و استفاده های رایج این گیاه می پردازیم. در پایان هم تاثیر استویا در کاهش شدت و علائم تعدادی از بیماری های رایج را بررسی کردیم. امیدواریم با خواندن این مطلب پاسخ سوالاتتان، راجع به ماهیت این گیاه مفید و جذاب و کلیات مورد نیاز پیرامون آن را بیابید.

فیلم معرفی استویا

در فیلم زیر به بررسی ویژگی ها و مزایای استویا پرداخته ایم. همچنین برای شما شرح می دهیم که دقیقا استویا چیست؟

گیاه استویا چیست؟

گیاه استویا چیست؟ مطمئنا این اولین سوال شما است. استویا یا شیرین برگ ماده ای است که از گیاهی با نام استویا ربودیان به دست می آید. این گیاه از خانواده کاسنیان است. استویا قد متوسطی دارد و عمر مفید آن بین 3تا 5 سال است.

نکته جالب راجع به استویا، داشتن خاصیت شیرین کنندگی بسیار بالا با کالری صفر است. این خاصیت، سبب شده تا در سبد خرید ورزشکارن، مبتلایان به دیابت و افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، وجود داشته باشد. این گیاه سالیان طولانی است که برای بهبود سوختگی بدن، رفع ناراحتی معده و شیرین کننده طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. چندین طریقه مصرف استویا وجود دارد. شما می توانید از هرکدام که مایل هستید، استفاده کنید.

گیاه شیرین برگ سال های طولانی است که در کشورهای آمریکای جنوبی همانند پاراگوئه و برزیل کشت می شود. در سال های اخیر استویا در ژاپن، چین، آمریکا، اروپا و بخش های گسترده ای از آسیا کشت می شود. لازم به ذکر است که این گیاه تحمل کمی در مقابل سرما دارد.

استویا در ابتدای قرن هجدهم میلادی از آمریکای جنوبی وارد اروپا شد. در بحبوحه جنگ جهانی دوم و با بروز قحطی مواد غذایی و شکر، کشت آن گسترش یافت.

داستان ورود گیاه استویا به آسیا متفاوت است. ژاپن اولین کشور آسیایی بود که در دهه 70 میلادی از استویا در صنعت دارویی خود بعنوان شیرین کننده استفاده کرد. در حال حاضر چین بزرگترین صادرکننده استویا در جهان شناخته می شود. گیاه شیرین برگ دارای تنوع قابل توجهی است. تا امروز نزدیک به 200 گونه از این گیاه شناخته شده است.

در کشور عزیزمان ایران، با توجه به شرایط مناسب کاشت، گیاه استویا در مناطقی از جنوب کشور و استان گیلان کشت می شود. بنابراین بی لو شروع به تولید شیرین کننده های طبیعی بر پایه گیاه استویا کرده است.

محصولات استویا

همان طور که بالاتر اشاره کردیم، مصرف استویا به چندین طرق ممکن است. یکی از روش های استفاده آن به صورت خوراکی و مشتقاتی است که پس از استخراج استویا توسط شرکت بی لو تولید می شود.

شما می توانید محصولات استویا را به صورت حبه جایگزین قند و یا به صورت پودری که با هدف جایگزینی شکر تهیه شده است، مصرف کنید. در لینک زیر تمامی محصولات استویا آورده شده است. شما می توانید خرید خود را نیز نهایی کنید.

برگ استویا

اگر بخواهیم راجع به ریشه این گیاه صحبت کنیم، استویا از ریشه ریشه تیره مرکبان علفی است. بنابراین حساس به سرما است. در مورد ظاهر استویا نیز می توانیم عنوان کنیم که دارای ساقه های نه چندان بلند و برگ های کوچک و ظریف است که در قسمت میانی کمی به بنفش تیره متمایل می شود.

در برگ های این گیاه موادی به نام ربودیوسید و استویوزید وجود دارد. این دو ماده عامل شیرین بودن برگ های این گیاه می باشد. امروزه برگ های استویا دیگر به صورت قدیم و خام مصرف نمی شود، بلکه در اشکال مختلفی مثل قند و شکر استویا مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز تهیه دمنوش استویا

همانطور که گفته شد، مصرف معمول استویا به صورت فراورده های آن می باشد؛ یعنی قند و شکر طبیعی و سالم. اما برخی از افراد علاقه دارند تا خود برگ استویا را مصرف کنند.

شما می توانید نوع خشک برگ استویا را از عطاری ها تهیه کنید و به صورت دمنوش استویا استفاده کنید. اما چون برگ های این گیاه ته مزه تلخی دارند، می توانید از یک شیرین کننده کم ضرر در کنار آن استفاده کنید. برای مثال از عسل و خرما و یا فراورده های جانبی خود استویا.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه دمنوش استویا

فراوری گیاه استویا

پالایش گیاه شیرین برگ و رسیدن به خروجی مناسب با طعم و خواص مناسب بسیار پیچیده است. پروسه تبدیل برگ گیاه تا محصول نهایی به شکل های قطره، عصاره، پودر و سایر فرآورده های آن بطور تقریبی 40 مرحله دارد. این فرایندی پیچیده اما با نتیجه ای بسیار مطلوب است. پودر و قند به دست آمده از این فرایند، بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی محاسبه می شود. قند آن و کالری پایینی دارد. همچنین طعم آن بسیار قوی تر از شکر معمولی است.

بخاطر پیچیدگی این فرآیند و احتمال شکست بالا، اصلا انجام این فرآیند در منزل پیشنهاد نمی شود.

فرآوری گیاه استویا را بصورت خلاصه می توان به چهار مرحله کلی شامل موارد زیر دسته بندی کرد:

از بین بردن تلخی استویا

مصرف استویا به صورت دمنوش و برگ آن دارای چالشی است. همانطور که گفته شد، استویا دارای ته مزه ای تلخ است. اما برای مصرف خام استویا و از بین بردن مزه تلخی آن راه حل هایی وجود دارد.

در لینک زیر، شما می توانید با این راه حل ها آشنایی پیدا کنید و آن ها را به کار ببرید. همچنین فیلم قرار داده شده می تواند به شما در این امر کمک شایانی کند، حتما آن را مشاهده کنید.

همچنین بخوانید:

از بین بردن تلخی استویا

4 مرحله کلی در تبدیل گیاه استویا به یک شیرین کننده طبیعی

طریقه مصرف استویا جایگزین مناسب قند و شکر

یکی از قدم های نخستین اصلاح سبک زندگی، حتما حذف شکر یا همان سم سفید است. اگر صادقانه به این موضوع نگاه کنیم می بینیم که تصمیم آسانی نیست. راه حل منطقی که بتواند مسیر را هموار و پیوسته کند، پیدا کردن جایگزین مناسبی برای شکر است. یکی از بهترین جایگزین ها، شیرین کننده استویا است.

همچنین بخوانید:

طریقه مصرف استویا

شیرین کننده های مصنوعی متنوعی در بازار وجود دارند. اما استویا بخاطر اینکه کاملا طبیعی است انتخاب بسیار مناسبی می تواند باشد.

شکر برگ یا استویا شیرین کننده ای است که مستقیما از دل طبیعت می آید. مصارف استفاده از این شیرین کننده طبیعی، بسیار گسترده است. از استفاده های مختلف آن در آشپزی تا استفاده در صنایع متنوع و بزرگی مثل تولید شیرینی و نوشابه ها و سایر خوراکی های رایج.

یکی از استفاده های خاص این گیاه در میان صنایع خوراکی ایران، استفاده آن در گز سازی است. مقاومت گرمایی بالای آن سبب می شود که در حین پخت و پز تغییر رنگ ندهد و به عنوان شیرین کننده قنادی نیز شناخته شود.

حبه استویا

با توجه به منطقه جغرافیایی خواستگاه گیاه استویا، استفاده از آن در مناطق جنوبی قاره آمریکا قدمتی دیرینه دارد.

در زمان های گذشته که گیاه شیرین برگ هنوز شهرتی جهانی پیدا نکرده بود. بومیان آمریکای جنوبی از آن علاوه بر شیرین کردن نوشیدنی هایشان، استفاده های پزشکی هم می کردند. آنها از برگ های خشک گیاه در درمان سوختگی و اگزماهای پوستی استفاده می کردند.

مزیت استویا چیست؟

استویا مزیت های بسیار زیادی دارد که در دارو و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده یک شیرین کننده غیر مغذی است! اما غیر مغذی نه به این معنا که هیچ خاصیتی ندارد؛ بلکه یعنی کالری آن صفر است و برای افرادی که در رژیم غذایی هستند و یا حتی دیابت دارند و از خوردن چای تلخ خسته شده اند بسیار مناسب است.

تحقیقات زیادی بر روی stevia صورت گرفته است. بر طبق این تحقیقات گیاه استویا این قابلیت را دارد که میزان قابل توجهی از سطح انسولین و گلوکز را در خون کاهش دهد. اما نکته قابل توجه این است که پس از خوردن استویا، با وجود دریافت کالری بسیار پایین، سیر می شوید و دیگر احساس گرسنگی نمی کنید. این عامل به افرادی که در رژیم غذایی برای کم کردن وزنشان هستند بسیار کمک می کند. همچنین اگر علاقه مند به پخت کیک و درست کردن دسر های شیرین در منزل هستید، به جای شکر سفید که ضرر های فراوانی دارد، از پودر شیرین کننده استویا 300 گرمی استفاده کنید. این پودر به خوبی شیرینی شکر را کاور می کند و سبب بافت خوبی در کیک شما نیز می شود. طعم شیرین کننده های استویا نیز از شکر بسیار شیرین تر است.

بر طبق بررسی های دیگر اثبات شد که این گیاه محبوب و بسیار شیرین، سطح LDL کلسترل مضر و تری گلیسیرید در خون کاهش می دهد و میزان HDL کلسترول خوب بدن را افزایش می دهد، آن هم بدون هیچ عوارض جانبی منفی برای بدن!

مزیت های استویا

یکی از محصولاتی از گیاه استویا به دست می آید قند است. شما می توانید حبه استویا را به همراه نوشیدنی های تلخ مثل قهوه و چای استفاده کنید. قند تولید شده این گیاه علاوه بر انرژی بسیار پایین بسیار مناسب برای افراد دیابتی، ورزشکاران و افرادی که به سلامتی خود اهمیت می دهند، است.

جدول ارزش غذایی استویا

از آن جایی که استویا در دوران رژیم و کاهش وزن استفاده می شود، لازم است که ارزش غذایی این ماده شرح داده شود. توضیح دادیم که استویا به عنوان یک ماده جایگزین شکر تولید می شود. معمولا ما در کنار چای و نوشیدنی های گرم و یا در پخت و پز و تهیه دسر ها واحد اندازه گیری یک قاشق را برای شیرین کننده ها از جمله شکر در نظر داریم. در این بخش نیز قصد داریم تا جدول ارزش غذایی استویا را در یک قاشق غذا خوری بررسی کنیم.

جدول ارزش غذایی یک قاشق استویا

ویژگی مقدار
انرژی 4/5 kcal
شکر 0 گرم
چربی 0 گرم
نمک 0 گرم
کربوهیدرات 1 گرم
 

خواص و فواید استویا

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، جایگزینی استویا بعنوان شیرین کننده ای کاملا گیاهی با شکر بسیار مفید است. علاوه بر فواید استفاده از آن برای سلامتی، می تواند به کاهش علائم بسیاری از بیماری ها هم کمک کند.

همچنین بخوانید:

خواص و فواید استویا

از مصارف پزشکی و درمانی استویا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

با خرید پودر استویا، اقدام به پخت کیک و شیرینی هایی خوشمزه و سالم بکنید. البته لازم به ذکر است که شکر استویا به دو صورت در دسترس است. نوعی از پودر است که مناسب برای پخت و پز است و نوعی دیگر برای شیرین کردن نوشیدنی ها استفاده می شود.

استویا و دیابت

استفاده از این گیاه در درمان دیابت موضوع جدیدی نیست. در سال های گذشته استفاده از برگ و عصاره شیرین برگ در کنار سایر مواد طبیعی برای درمان و کنترل دیابت مورد استفاده قرار گرفته است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله استویا و دیابت، مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

استویا و دیابت

اصلی ترین دلیل استفاده از آن در افراد مبتلا به دیابت، تجزیه نشدن آن در بدن است. شیرینی گیاه stevia از گلیکوزیدهای طبیعی تامین می شود و برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. وقتی ما قند، شکر و یا هر شیرین کننده مصنوعی دیگری مصرف می کنیم نگرانی بالا رفتن قند خون وجود دارد. اما از آنجایی که این شیرین کننده پس از مصرف توسط دستگاه گوارش دفع می شود، نگرانی بابت افزایش قند خون وجود ندارد.

دقت کنید که استویا 100 تا 300 برابر شیرین تر از شکر معمولی است و برای استفاده های خانگی به حجم کمی از آن نیاز است. برای اطلاع از استویا مخصوص آشپزی و همینطور عصاره استویا می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

فشار خون و استویا

اصطلاح فشار خون، میزان فشاری است که خون به دیواره سرخرگ ها در هنگام پمپاژ خون وارد می کند. گیاه شیرین برگ به دلیل داشتن ماده ای به نام استویوزید سبب اتساع عروق خونی می شود. واضح است که با گشاد تر شدن عروق خونی فشار وارده بر دیواره سرخرگ ها که همان فشار خون است کاهش می یابد.

استویوزید و استویوساید هر دو از ماده ای هستند که در برگ های گیاه استویا وجود دارند. این دو ماده تاثیر خاصی بر عملکرد بدن دارند. همچنین دلیل اصلی شیرین بودن برگ های استویا و محصولات استخراج شده از آن، این دو ماده می باشد. برای اینکه بدانید استویوساید چیست و بیشتر با آن آشنا شوید، به لینک مقاله قرار داده شده مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

استویوساید چیست

جوانسازی پوست با گیاه استویا

یکی از ترکیبات گیاه استویا، آنتی اکسیدان ها هستند. علاوه بر آن ویتامین c به مقدار فراوانی در این گیاه وجود دارد. هر دو این مواد تاثیر فوق العاده ای روی پوست دارند.

برای مصرف و خاصیت درمانی پوست می توانید گیاه استویا را دم کرده و میل کنید و یا به صورت موضعی روی پوست خود بمالید. برای اینکه به صورت موضعی استفاده کنید، باید ماسک صورت درست کنید. برای درست کردن ماسک، تنها کافی است تا برگ گیاه استویا را در مقدار متناسبی شیر خیس کنید و به مدت 20 دقیقه روی پوست صورت خود استراحت دهید.

نکته: توجه داشته باشید هر گیاهی، بر هر پوستی می تواند تاثیرات متفاوتی داشته باشد. به همین منظور برای جلوگیری از بروز هر گونه حساسیت، قبل از مصرف کامل، در نقطه ای کوچک از پوست امتحان کنید و بعد از 24 ساعت، کل صورت را ماسک بگذارید.

خواص بی نظیر استویا سبب می شود تا نیازی به راهنمای خرید استویا داشته باشید. شما باید اطلاع داشته باشید که نحوه خرید استویا از سایت بی لو چگونه است و همچنین بتوانید تصمیم خود را برای اینکه پودر یا حبه استویا و یا مشتقاتی دیگر از آن را خریداری کنید، قطعی کنید.

کمک استویا به ترک سیگار

استویا می تواند بدن را سم زدایی کند. همین خاصیت باعث شده تا طی تحقیقاتی، به سم زدایی بدن از نیکوتین، ماده اصلی سیگار، پرداخته شود. همچنین وجود ویتامین c در ترکیبات استویا، به سم زدایی بدن از هر ماده ای از جمله نیکوتین کمک می کند و سبب می شود تا در فرایند ترک سیگار، کمک دهنده باشد.

کالری استویا

چاقی علاوه بر اینکه زمینه ساز بسیاری از بیماری هاست، خود به تنهایی هم یک بیماری حساب می شود. استویا با کالری صفر می تواند جایگزین شکر درانواع غذاها، شربت ها، کیک ها و غیره شود. علاوه بر این موضوع، استویا دارای فیبر بسیار بالایی است. داشتن فیبر بالا به طولانی تر شدن حس سیری، کمک شایان توجهی می کند.

همچنین بخوانید:

کالری استویا

استویا و لاغری

همانطور که اشاره کردیم، استویا دارای کالری صفر است. شما می توانید با جایگزینی مشتقات استویا مثل شکر و قند های تهیه شده از آن، به کاهش کالری دریافتی روزانه خود کمک کنید. کم شدن کالری دریافتی روزانه سبب می شود تا کاهش وزن سریع تری داشته باشید. علاوه بر آن شیرین کننده های حاصل از گیاه استویا به شما کمک می کند تا تنوع در رژیم غذایی شما رعایت شود. برای درک بهتر رابطه استویا و لاغری، مقاله تهیه شده را حتما با دقت مطالعه کنید.

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

ویژگی های درمانی گیاه استویا و شیرین کننده های طبیعی

استویا و گلوتن

گلوتن نوعی پروتئین است که در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گلوتن به وفور در بین نان و محصولاتی که از خمیر آرد گندم تشکیل می شوند وجود دارد. افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند به این پروتئین حساس بوده و دچار علائمی همچون نفح، تهوع، اسهال و گاها از بین رفتن پوشش روده می شوند. این افراد ملزم به رعایت رژیم غذایی عاری از گلوتن هستند. این افراد می توانند با خیالی آسوده از مواد غذایی حاوی استویا استفاده کنند.

کنترل کلسترول با گیاه استویا

کلسترول یکی از انواع چربی های بدن است. کلسترول به دو دسته خوب و بد تقسیم بندی می شود. کلسترول بد یا همان LDL به دیواره های رگ ها می چسبد و سبب گرفتگی و نازک شدن می شود. اما کلسترول خوب سبب پاک کردن چربی از دیواره های رگ ها می شود.

نتایج تحقیقات نشان می دهد استویا می تواند با بالا بردن میزان کسترول HDL یا کلسترول خوب، موثر باشد. همچنین می تواند تری گلیسرید را که نوعی چربی خون است را کاهش دهد.

شاید بعد از خواندن این مطالب این سوال پیش بیاید که چگونه گیاه استویا را می توانید در منزل کشت دهید. باید بگوییم کشت استویا در محیطی خاص و با شرایطی خاص انجام می شود. در لینک زیر و در مقاله تهیه شده ما به این موضوع پرداخته ایم.

همچنین بخوانید:

فراوری گیاه استویا

استویا و کمک به پیشگیری از سرطان

برخی از تحقیقات نتایجی در بر داشته است که بیان می کند، گیاه استویا در پیشگیری از سرطان موثر است. دلیل آن هم وجود یک گلیکوزید به نام استیویوساید است. این ماده به مردن و کم شدن سلول های سرطانی بدن از جمله سلول های سرطانی واقع در پستان کمک بسیاری می کند.

گیاه استویا و تاثیر آن بر سلامت دهان و دندان

استویا نوعی آنتی بیوتیک طبیعی است که از رشد مواد عفونی در دندان و لثه کمک می کند. بنابراین می توانید از استویا به عنوان یک دهانشویه طبیعی استفاده کنید. به طوری که چند قطره استویا را در آب ولرم مخلوط کنید و غرغره کنید. حتی می توانید روزانه از دمنوش استویا نیز استفاده کنید.

نوعی دیگر از شیرین کننده در بازار وجود دارد که طبیعی است و جزو قند های الکلی. برای سلامت دندان و جلوگیری از افزایش قند خون مفید است. این شیرین کننده اریتریتول نام دارد. برای اینکه بدانید اریتریتول چیست؟ به لینک داده شده مراجعه کنید.

گیاه شیرین برگ و تضمین سلامت کبد

استویا مانند یک دیورتیک عمل می کند. با مصرف استویا، سموم از بدن دفع می شود. همچنین این گیاه می تواند در درمان و یا پیشگیری کبد چرب نیز موثر باشد.

همچنین بخوانید:

کبد چرب

استویا و کمک به درمان پوکی استخوان

از دست رفتن بافت و تراکم استخوان ها منجر به بیماری پوکی استخوان می شود. این بیماری باید زود تشخیص داده شود و مراحل درمانی آن آغاز شود. در کنار مراحل درمانی مصرف استویا به مرور زمان می تواند سبب افزایش تراکم استخوان شود و به درمان آن کمک کند.

مضرات استویا

استفاده از هر ماده ای ممکن است، خطراتی را نیز به دنبال داشته باشد. اما عموما استفاده به اندازه از هر نوع ماده غذایی ضرری را به همراه ندارد. سازمان غذا و دارو تاکید کرده است که به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، می توانید روزانه حدود 4 میلی گرم از گیاه استویا مصرف داشته باشید. اگر از این اندازه بیشتر شود عوارض زیر را نیز به همراه خواهد داشت:

اما همانطور که گفتیم اگر این ماده به اندازه در طول روز مصرف شود، هیچ گونه عوارض نخواهد داشت. ما در مقاله مضرات استویا به طور کامل در مورد معایب احتمالی استویا و فراورده های صحبت کرده ایم و تمامی واقعیت ها را شرح داده ایم. بنابراین حتما این مطلب را مطالعه کنید.

مضرات گیاه استویا چیست؟

طبع استویا

در پزشکی قدیم بحثی به نام طبع گیاهان و مواد غذایی وجود دارد. سردی و گرمی و خشکی و تری مواد غذایی که مصرف می کنیم، در طب سنتی مطرح است. اصولا مواد غذایی دارای طبع گرم و خشک توسط کسانی باید مصرف شود که دارای مشکلات همچون اسهال و درد های شکمی هستند. یا انرژی زیادی ندارند و یا در مفصل های خود احساس ناراحتی دارند.

اما نکته قابل توجه این است که در پزشکی مدرن این موارد آن چنان در نظر گرفته نمی شود. در کل اگر از هر ماده غذایی به اندازه مصرف کنید، دیگر مشکلی در بدن خود احساس نخواهید کرد. اما اگر خیلی روی این موضوع حساس هستید می توانید قبل از شروع مصرف استویا با پزشک حاذق و یا متخصصان در این زمینه گفت و گو کنید.

استویا و بارداری

با توجه به توضیحاتی که تا به حال دادیم، گیاه استویا، بی خطر است. همچنین فوایدی مثل کم کالری بودن و قند پایین دارد که با آن ها آشنا شده ایم. استفاده از دم کرده های این گیاه و مشتقات تصفیه شده آن مانند شیرین کننده ها در حالت عادی برای بدن مجاز است.

اما در دوران بارداری کمی شرایط متفاوت می شود. به دلیل حساس بودن این زمان بهتر است که برای استفاده از استویا با پزشک خود مشورت کنید. اصولا استفاده از شیرین کننده های استویا در دوران باردای مانعی ندارد. تنها کافی است با توجه به شرایط خود، میزان مصرف روزانه را تعیین کنید که بهتر است این کار توسط پزشک انجام شود. مطالعات نیز نشان داده است که مصرف پودر ها و مشتقات شیرین کننده استویا خطری برای جنین و مادر ندارد.

اما برای مصرف خود گیاه استویا به صورت دمنوش و یا جوشانده، احتیاط کنید. اصولا مصرف خود گیاه استویا، توصیه نمی شود.

در کل در دوران بارداری بسیار باید مراقب تغذیه خود باشید. زیرا که رعایت نکردن برخی موارد، سبب به وجود آمدن دیابت بارداری می شود. در مقاله زیر، بیماری دیابت و انواع آن برای شما به صورت کامل توضیح داده شده است.

همچنین بخوانید:

دیابت چیست؟

استویا در رژیم کتوژنیک

امروزه تناسب اندام و کاهش وزن، دغدغه بسیاری از افراد شده است. روش ها و رژیم های غذایی بسیاری نیز توسط پزشکان برای کاهش وزن معرفی شده است. یکی از این روش ها، رژیم کتوژنیک است. پایه این رژیم بر اساس قطع مصرف قند های مصنوعی و کربوهیدرات بسیار پایین و در عوض چربی و پروتئین بسیار بالا است. رژیم کتوژنیک با این قواعد بعد از حالتی شما را وارد حالت کتوزیس می کند. این بدان معنا است که بدن شما برای تامین انرژی به جای گلوکز که در قند و مواد غذایی دارای کربوهیدرات وجود دارد، چربی می سوزاند.

اما یکی از دغدغه های اصلی ما ایرانی ها برای ادامه این رژیم قند مواد قندی و شیرینی جات است. اکثر ما حداقل عادت به مصرف قند در کنار چای داریم. بنابراین در نگاه اول این رژیم بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد. که قطعا نیز همین طور است!!

اما برای اینکه در دوران رژیم از خوردن شیرینی جات با رعایت قواعد کتوژنیک بهره مند شوید، بی لو دست به کار شده است. این مجموعه شیرین کننده هایی را عرضه و به بازار وارد کرده است که بر خلاف شکر سفید، قند صفر و کربوهیدرات صفر دارد. شما با تهیه این شیرین کننده ها به راحتی در خانه می توانید شیرینی و کوکی های کتویی تهیه کنید. و یا به همراه چای و قهوه از ساشه های شیرین کننده کتو استفاده کنید.

سوال پیش می آید فرق این شیرین کننده با سایر محصولات موجود در بازار چیست؟ از ابتدای این مقاله در مورد استویا و خواص آن صحبت کرده ایم. در شیرین کننده های کتویی بی لو نیز از استویا استفاده شده است. برای اینکه رابطه بین استویا و قواعد رژیم کتوژنیک را بهتر درک کنید، مقاله استویا در رژیم کتوژنیک توسط مجموعه ما برای شما حاضر شده است. حتما آن را مطالعه کنید.

استویا در رژیم کتوژنیک

مقایسه استویا با سایر شیرین کننده ها

در بازار شیرین کننده های بسیاری وجود دارد. این محصولات به دو نوع شیرین کننده طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شوند. ساده ترین مثال در مورد شیرین کننده مصنوعی، شکر سفید که از ساکارز تهیه شده است. دیگر شیرین کننده های مصنوعی عبارت اند از: آسپارتام، ساخارین، سوکرالوز. شیرین کننده های مصنوعی، قند بالا و کالری بسیار بالایی دارند. مصرف آن ها به مرور زمان، سبب بروز بیماری هایی مثل افزایش وزن و فشارخون و سایر بیماری های از این قبیل است.

در مقابل شیرین کننده های مصنوعی، نوع طبیعی آن ها وجود دارد. شیرین کننده های طبیعی، مانند خرما، عسل طبیعی، شیره های انگور و خرما می باشد. علاوه بر این ها همانطور که اشاره کردیم، استویا نیز نوعی شیرین کننده طبیعی محسوب می شود. مزیت شیرین کننده های طبیعی در مقابل شیرین کننده های مصنوعی این است که قند آن ها کم است و وقتی به بدن وارد می شود، سبب افزایش قند خون نمی شود. همچنین کالری بسیار پایین آن از دیگر ویژگی های شیرین کننده های طبیعی می باشد.

تفاوت سوکرالوز و استویا

امروزه علاوه بر استویا شیرین کننده های بسیاری وارد بازار شده اند. سوکرالوز یکی دیگر از آن ها است. اما استفاده از سوکرالوز بهتر است یا استویا؟

سوکرالوز طعم شیرینی بسیاری دارد و بر خلاف شکر سبب افزایش اشتها نمی شود. اما مصرف زیاد سوکرالوز سبب بیماری های گوارشی و انواع سوء هاضمه و سبب نفخ و ورم معده می شود.

در بیان تفاوت سوکرالوز و استویا، همانطور که قبل تر گفتیم، استویا شیرین کننده ای است فاقد کالری و مناسب افراد دیابتی. استویا چه به صورت قند و چه به صورت شکر در شیرینی جات سبب افزایش قند خون نمی شود. همچنین برخی آزمایشات ثابت کرده است که؛ کسانی که استویا مصرف می کنند، راحت تر سیگار را ترک کنند. همچنین به دلیل کالری بسیار پایین و قند بسیار ناچیز، محبوب افراد رژیمی و ورزشکار نیز می باشد.

تفاوت ایزومالت و استویا

ایزومالت یکی دیگر از شیرین کننده های موجود در بازار است. ایزومالت از چغندر گرفته می شود. در مقایسه یا استویا می توانیم بگوییم که مصرف هر دو تاثیری بر قند خون نمی گذارد و مناسب برای افرادی است که دیابت دارند.

اما از دیگر تفاوت های ایزومالت و استویا، مقدار شیرینی آن است. استویا بسیار شیرین تر از ایزومالت است. بنابراین اگر جزو دسته افرادی هستید که طعم شیرینی برای شما بسیار مطلوب است، از شیرین کننده های استویا و مشتقات آن استفاده کنید.

ایزومالت و استویا دو شیرین کننده محبوب در بازار است. اما اگر نمی دانید که از کدام یک از آن ها در رژیم غذایی خود استفاده کنید، مقاله تفاوت ایزومالت و استویا را مطالعه کنید تا تصمیم مناسبی بگیرید.

همچنین بخوانید:

تفاوت ایزومالت و استویا

تفاوت ایزومالت و استویا در چیست؟

راهنمای خرید استویا

تا به این جای مطلب در مورد استویا و خواص آن صحبت کردیم. اما مدل های مختلفی از استویا در بازار به فروش می رسد. می توان برگ خشک شده استویا را از عطاری ها تهیه کرد و به صورت چای دم کرد و میل کرد.

اما اگر به دنبال مصرف استویا به عنوان یک طعم دهنده هستید، انتخاب های بیشتری دارید. برای مثال می توانید طعم دهنده های استویا را به صورت عصاره و یا مایع تهیه کنید. یا می توانید برای خرید شیرین کننده های استویا به صورت پودری و یا حبه های قندی شکلی اقدام کنید. در این صورت نیاز به راهنمای خرید استویا دارید.

برای خرید حبه های استویا که نیاز به راهنمایی ندارید. حال سوال پیش می آید که انتخاب استویا به صورت مایع بهتر است یا پودری؟ استویا به صورت مایع درصد خلوص بالاتری دارد. کالری و کربوهیدرات آن نیز بسیار پایین است. اما اگر شیرین کننده های استویا را از مراکز معتبر همچون بی لو تهیه کنید، هیچ تفاوتی در نوع مایع و پودری آن مشاهده نمی کنید و هر دو دارای یک خاصیت است.

بی لو برای پودر استویا، دست به تولید نوع متفاوتی از آن زده است. از آن جایی که پودر استویا بی لو به عنوان جایگزین شکر استفاده می شود، شما می توانید برای پخت و پز و شیرین کردن انواع نوشیدنی های خود، پودر مخصوص به آن را تهیه کنید. برای مثال شیرین کننده های آشپزی استویا به صورتی تهیه شده است که بافت نرم و خوبی به کیک شما بدهد.

قیمت هر کیلو شکر استویا

معمولا سوال قیمت هر کیلو شکر استویا چند است؟، توسط صاحبان صنایع و کسانی که تولید زیادی دارند، مطرح می شوند. شکر استویا به صورت فله ای که مناسب قنادی ها و کارگاه ها و کارخانجات است، از خلوص بالاتری برخوردار است.

عموما شکر های استویا قنادی در مقیاس بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند و باید طعم قوی تر و شیرین تری داشته باشند. بی لو، شکر قنادی استویا را نیز برای شما عزیزان تولید می کند. با کلیک روی لینک زیر، می توانید از قیمت ها اطلاع پیدا کنید و ثبت سفارش خود را نیز انجام دهید.

خلاصه ای از مطالب استویا چیست

در مقاله استویا چیست؟ از منشا استویا و اقلیم مناسب برای کاشت آن سخن گفتیم. سپس بصورت خلاصه از پروسه فرآوری گیاه استویا صحبت کردیم. در ادامه به تاثیرات مثبت استویا روی سلامتی و امکان جایگزینی اش با شکر پرداختیم. در پایان هم به دغدغه افراد دارای رژیم بدون گلوتن راجع به استفاده از استویا پاسخ دادیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب کلیت مناسبی راجع به استویا و موارد استفاده و اثرات مفید به دست آورده باشید.

آخرین مقالات

9 دیدگاه در “استویا چیست؟

  1. فاطمه زهرا فومشی گفت:

    سلام ممنونم که اینقدر کامل و با جزئیات در مورد این گیاه توضیح دادین مدتها بود داخل اینستا در باره اش میخوندم ولی توضیحی دقیقی ازش نمیدم.
    من برای مادرم که دچار دیابته زمان زیادی بود که دنبال یه جایگزین به جای قند و شکر میگشتم . واین گیاه واقعا جایگزین خوبیه.

    1. r@abdi137280 گفت:

      سلام دوست عزیز
      خوشحالیم که براتون مفید بوده

  2. رستمیان گفت:

    چه جالب نمیدونستم قند طبیعی این همه خاصیت داره
    اما ممکنه در اثر استفاده زیاد دیابتشون بیشتر بشه ؟؟

    1. r@abdi137280 گفت:

      سلام دوست عزیز
      در کل استویا ماده ای بی ضرر و طبیعی است و نیازی به نگرانی در مورد مصرف آن نیست. اما استفاده بیش از اندازه از هر ماده غذایی می تواند نتیجه عکس داشته باشد. بنابراین توصیه ما این است که برای مصرف استویا و جهت اطمینان خاطر بیشتر با پزشک خود مشورت کنید و میزان متعادل مصرف روزانه را محاسبه و طبق آن پیش بروید.

  3. فرهاد نظری گفت:

    چه خوب این یه جایگزین خیلی خوب برای کسانی که دارن رژیمم میگیرن ادمایی که مثل من عاشق شیرینین.
    ممنون از مطلب خوبتون

    1. r@abdi137280 گفت:

      سلام فرهاد عزیز
      خوشحالیم که مورد پسند بوده.

  4. رضا واعظ گفت:

    سلام یه سوال این گیاه عوارضی هم داره ؟؟
    یعنی ممکنه به کبد یا معده آسیب بزنه ؟؟

    1. سلا رضا عزیز
      اگر هر ماده ای بیشتر از نیاز بدن مصرف شود، عوارضی نیز خواهد داشت. برای مثال مصرف بیش از اندازه استویا می تواند باعث بروز نفخ شکمی شود.
      اما در کل استویا ماده ای بی ضرر و خطرناک است، به طوری که بیماران در گروه های حساس یعنی دیابتی ها می توانند از این محصول استفاده کنند. پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از عوارض مطلب زیر را مطالعه کنید.
      https://below.ir/disadvantages-of-stevia/
      اگر سوال دیگری بود نیز کامنت بگذارید تا کارشناسان ما به شما پاسخ دهند.

  5. نادر کاظمی گفت:

    روز بخیر
    این گیاه توسط وزارت بهداشت تایید شده است ؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من