بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی

بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی

بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی، می تواند زمینه استفاده از انواع نوشیدنی ها و خوراکی های غیرمجاز را برای آن ها فراهم آورد. نوشیدنی ها و مواد غذایی غیرمجاز بر سطح قند خون فرد تاثیر نامطلوبی گذاشته و سلامت افراد دیابتی را به خطر خواهند انداخت. حال اگر از شیرین کننده رژیمی و مخصوص برای افراد دیابتی استفاده شود، دیگر تاثیر منفی بر سطح قند خون نداشته و سلامت فرد حفظ خواهد شد. در صورتی که افراد دیابتی رژیم غذایی خود (کربوهیدرات به شدت محدود) را رعایت نمایند، می توانند از عوارض ناشی از بیماری دیابت نظیر بیماری های قلبی عروقی جلوگیری نمایند.

شیرین کننده های متعددی در بازار وجود دارند که علاوه بر حفظ طعم و مزه غذای دیابتی ها می تواند به رعایت رژیم مناسب برای آن ها نیز کمک نماید. البته توجه به این نکته نیز ضروری بوده که تمامی شیرین کننده های رژیمی برای مصرف افراد دیابتی مجاز نیستند. در این مطلب سعی داریم تا شما را با انواع شیرین کننده بدون قند مناسب برای دیابتی ها آشنا کنیم، پس تا پایان این مطلب در کنار بیلو باشید.

فیلم رژیم فستینگ چیست؟

شما چه فردی دارای بیماری دیابت باشید یا حتی اگر هیچ بیماری نداشته باشید، باید شکر سفید را از رژیم غذایی خود حذف کنید تا بدن سالم تری داشته باشید. حال این سوال پیش می آید که چه ماده ای را می توان جایگزین شکر کرد؟ ما در این فیلم به سوال شما جواب داده ایم.

معرفی بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی

همان طور که پیش از این نیز عنوان شد، افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، باید سطح قند خون خود را کنترل نمایند. در صورتی که افراد دیابتی از شیرین کننده های رژیمی و مخصوص استفاده کنند، می توانند بدون به خطر انداختن سلامت خود از طعم شیرین و مطبوع لذت ببرند.

همچنین بخوانید:

دیابت چیست؟

درست است که کالری و کربوهیدرات ناشی از این شیرین کننده ها بسیار ناچیز بوده و عملا بی خطر تلقی می شوند؛ اما بهتر است تا اعتدال در مصرف این شیرین کننده ها رعایت شود. شیرین کننده ها نوعی جایگزین برای مصرف قند و شکر هستند با این تفاوت که کالری بسیار پایینی داشته و عملا شیرین تر به نظر می رسند. در ادامه به معرفی چند عدد از مهم ترین انواع شیرین کننده های رایج اشاره خواهیم کرد.

نئوتام نوعی شیرین کننده رژیمی دیابتی

نئوتام که قدرت شیرین کنندگی آن 7000 الی 13000 برابر بیشتر از شکر بوده، یکی از شیرین کننده های پر طرفدار موجود در بازار است. دوز مصرف نئوتام بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، 0.3 میلی گرم بر اساس هر یک کیلوگرم وزن بدن می باشد.

این شیرین کننده مصنوعی در سال 2002 برای اولین بار به عموم مردم معرفی شد و عنوان شد که از دو آمینو اسید فنیل آلانین و آسپارتیک اسید تشکیل شده است. مقادیر فنیل آلانین موجود در نئوتام ناچیز بوده و پس از هضم به مقدار خیلی کم در بدن انسان آزاد خواهد شد. درست است که وجود این شیرین کننده در صنایع غذایی اندک بوده؛ اما به علت مقاومت بالایی که در دمای بالا از خود نشان می دهد برای پخت و پز گزینه مناسبی خواهد بود.

همچنین بخوانید:

شیرین کننده مصنوعی چیست؟

ساکارین نوعی شیرین کننده کم کالری

از جمله شیرین کننده های کم کالری و پرطرفدار که با نام های دیگری از جمله سوئین ان لو نیز شناخته می شود، ساکارین نام دارد. ساکارین به دو شکل قرص مانند و پودری در بازار موجود است. درست است که کالری ناشی از مصرف ساکارین برابر با صفر بوده؛ اما قادر است تا 200 الی 700 برابر قند و شکر شیرینی ایجاد نماید.

مطالعات بسیاری انجام شده و بر طبق نتایج به دست آمده از آن ها، ساکارین شیرین کننده ای بی ضرر نام گرفته است. با این حال بهتر است تا این شیرین کننده با دوز مناسب (15 میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم وزن بدن) مورد استفاده قرار گیرد. برخی مطالعات روابطی را بین پدید آمدن سرطان در اثر مصرف ساکارین را ارائه دادند که هنوز به صورت کامل تایید نشده است.

ساکارین، بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی

آس سولفام پتاسیم شیرین کننده ای برای دیابتی ها

با داشتن طعم و مزه ای 200 برابر شیرین تر از قند، آس سولفام پتاسیم می تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای قند و شکر به دیابتی ها معرفی شود. به واسطه اینکه مصرف آس سولفام پتاسیم به صورت منفرد می تواند طعم دهان را تلخ کند، محققان مصرف آن را به صورت ترکیبی با سایر مواد توصیه می کنند.

همان طور که می دانیم بسیاری از شیرین کننده صنعتی با اینکه کالری کمی دارند؛ اما تاثیرات منفی و نامطلوبی را بر بدن اعمال می کنند. آس سولفام پتاسیم بر اساس نتایج به دست آمده از 90 تحقیق و مطالعه علمی، بی ضرر تلقی شده و می تواند به راحتی مورد استفاده قرار گیرد. وجود یک تحقیق علمی در سال 2017 اعلام کرد که مصرف این شیرین کننده به مقادیر زیاد ممکن است منجر به اضافه وزن در افراد شود؛ اما برای تایید این موضوع به تحقیقات گسترده تری احتیاج می باشد.

همچنین بخوانید:

بهترین جایگزین قند و شکر

آسپارتام پرطرفدارترین شیرین کننده

از اوایل 1980 و برای اولین بار در ایالات متحده، اسپارتام به عنوان یک شیرین کننده رژیمی به جامعه معرفی شد. به واسطه داشتن طعم و مزه ای 200 برابر شیرین تر از قند و شکر، از این شیرین کننده در صنایع غذایی به وفور استفاده می شود. نکته قابل توجه در رابطه با اسپارتام این است که این شیرین کننده در مقابل گرما مقاومت نکرده و تجزیه می شود، به همین جهت در پخت و پز قابل استفاده نخواهد بود.

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

سوکرالوز نوعی شیرین کننده قابل مصرف

سوکرالوز که به شکل پودر شیرین کننده در بازار موجود است، از ساکارز ساخته شده و می تواند 600 برابر شکر محتوای مورد نظر را شیرین کند. درست است که این شیرین کننده طعم و مزه بیشتری نسبت به شکر و قند دارد؛ اما کالری آن بسیار ناچیز است.

سوکرالوز از جمله پرطرفدارترین و پرکاربردترین شیرین کننده های موجود در بازار و صنعت بوده که در ساخت بسیاری از مواد خوراکی از جمله آدامس گرفته تا انواع شیرینی ها، کوکی ها و کیک ها مورد استفاده قرار می گیرد.

این موضوع را در نظر داشته باشید که داشتن یک تغذیه بدون شکر می تواند تاثیر بسزایی در کم شدن قند خون برای افراد دیابتی داشته باشد. بنابراین شما به یک دستورالعمل تغذیه بدون شکر علاوه بر جایگزینی آن با شیرین کننده های طبیعی نیاز دارید.

سوکرالوز بر خلاف بسیاری از شیرین کننده های موجود در بازار که طعم و مزه خود را در دماهای بالا از دست می دهند، نسبت به دمای بالا بسیار مقاوم بوده و همچنان قدرت شیرین کنندگی دارد. وجود چنین ویژگی می تواند سوکرالوز را به یک گزینه مناسب جهت طبخ انواع نوشیدنی های گرم، شیرینی، کیک و کوکی تبدیل کند.

حد مجاز برای مصرف سوکرالوز، 5 میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم وزن بدن بوده و می تواند توسط عموم مردم مورد استفاده قرار گیرد. درست است که سازمان بهداشت جهانی استفاده از سوکرالوز را مجاز دانسته؛ اما مطالعات و تحقیقات علمی بسیار زیادی برای تایید بی خطر بودن این شیرین کننده لازم است.

همچنین بخوانید:

تفاوت سوکرالوز و استویا

سوکرالوز برای افراد دیابتی

استویا نوعی شیرین کننده کم کالری برای دیابتی ها

با استفاده از برگ های گیاه “استویا ربادیانا”، می توان نوعی شیرین کننده رژیمی و کم کالری برای تمامی افراد از جمله مبتلایان به دیابت تهیه کرد. به منظور به دست آوردن استویا، باید در فرایندهای صنعتی از برگ گیاه استویا ربادیانا، نوعی ماده به نام استیویول گلیکوزید‌ها را استخراج کرد. نام های تجاری بسیار زیادی به استویا اطلاق شده؛ اما قدرت شیرین کنندگی بسیار زیادی آن (300 برابر قند و شکر) و همچنین درصد خلوص آن، استویا را به یک شیرین کننده معروف و پرطرفدار تبدیل کرده است.

استویا برای افراد دیابتی

استفاده از استویا برای مبتلایان به دیابت مجاز بوده؛ اما باید این نکته را در نظر گرفت که هزینه تهیه استویا نسبت به سایر جایگزین های موجود برای قند و شکر، بالاتر و گران تر است. اما در کنار گران بودن، خواص استویا را دست کم نگیرید.

همچنین بخوانید:

خواص استویا 

همچنین پس از مصرف استویا، ممکن است دهان تلخ شود که برای رفع این مورد می توان از استویاهای طعم دار موجود در بازار استفاده کرد. البته اضافه کردن هر نوع ماده جهت مطبوع کردن طعم استویا می تواند خواص جانبی آن را تحت تاثیر قرار دهد. از جمله عوارض مصرف استویا در برخی افراد ناراحتی معدوی، نفخ و حالت تهوع می باشد. به همین منظور پیش از مصرف آن باید با پزشک مشورت نمود.

استویا بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی

نتیجه گیری از مطلب بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی

در این مطلب سعی کردیم تا شما را با مفهوم شیرین کننده و همچنین چند نوع شیرین کننده معروف جایگزین برای قند و شکر آشنا کنیم. استفاده از شیرین کننده ها می تواند رعایت رژیم غذایی را برای افراد قابل تحمل تر کند؛ اما توجه به این نکته نیز مهم بوده که پیش از هرگونه اقدام جهت مصرف شیرین کننده ها برای اطمینان از اثرات مفید و مضر آن ها باید با متخصص تغذیه و یا پزشک مشورت شود.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من