فراوری گیاه استویا

فراوری گیاه استویا

در این مطلب سعی داریم تا شما را با نحوه فراوری گیاه استویا آشنا کنیم. استویا، نوعی گیاه بوته ای بوده که با نام علمی “Stevia rebaudiana” که به معنای “شیرین برگ” است، شناخته می شود. طول عمر این گیاه حدود پنج سال بوده و در این زمان به ارتفاع حدودی یک متر نیز خواهد رسید. این گیاه به صورت طبیعی در برزیل و پاراگوئه (نواحی مربوط به شمال آمریکای جنوبی) رشد می کند که در این مناطق استویا را با نام “برگ عسلی” نیز می شناسند. علت چنین نام گذاری هایی به خاصیت شیرین کنندگی زیاد این گیاه و همچنین تاثیرات درمانی آن بر می گردد.

وجود چنین خواصی، گیاه استویا را به یک راهکار برای کاهش وزن و همچنین پایین آوردن قند خون در افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است. البته این نکته نیز حائز اهمیت بوده که گیاه استویا دارای 154 گونه بوده که از بین آن ها 6 گونه قابل دسترس بوده و یکی از این 6 گونه به عنوان شیرین کننده رژیمی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در این مطلب سعی داریم تا شما را با نحوه کاشت و مراحل فراوری این گیاه آشنا سازیم، پس تا انتهای این مطلب با بیلو همراه باشید.

فیلم آشنایی با فراوری گیاه استویا

در فیلم زیر که توسط مجموعه بی لو تهیه شده است، شما را با کاشت گیاه استویا آشنا می کند. همچنین در ادامه آن شما می توانید با نحوه مصرف استویا آشنا شوید و از خواص شگفت انگیز این گیاه آگاهی پیدا کنید.

آشنایی با نحوه کاشت بذر گیاه استویا

به منظور پرورش دادن گیاه استویا، باید از بذر آن استفاده کرد. همانند بسیاری از گیاهان، این گیاه که نوعی گیاه روز کوتاه است، برای رشد و به ثمر رسیدن یک سال زمان نیاز دارد. به منظور کشت این گیاه، ابتدا باید در شرایط گلخانه ای به مدت 6 الی 7 روز صبر کرده و پس از مشاهده نتایج مطلوب، بذر ار به مزرعه انتقال داد. به منظور کاشت این گیاه، می توان دو ماه اردیبهشت و خرداد را در نظر گرفت که مناسب ترین زمان ممکن خواهند بود.

مدت زمان لازم برای گلدهی گیاه استویا، حدود 54 الی 104 روز بوده و به دلیل اینکه این گیاه با استفاده از فرایند لقاح گل نمی دهد، ممکن است پوکی بذر به وفور در آن مشاهده گردد. البته توصیه می شود برای کشت این گیاه از بذر استفاده شود تا نشا، زیرا در فرایندهای مربوط به حمل و نقل نشا آسیب پذیرتر بوده و همچنین تکثیر و ازیاد گیاهی که از بذر می روید نسبت به نشا بسیار بیشتر و ارزان تر خواهد بود. در فصل تابستان فرایند تولید قند در گیاه استویا صورت گرفته و کشاورزان می توانند این گیاه را در فصل پاییز (ماه مهر) برداشت نمایند. در ادامه عواملی که بر روند کاشت این گیاه تاثیرگذار هستند، معرفی خواهند شد:

آشنایی با نحوه کاشت بذر گیاه استویا

مورد اول: توجه به دمای محیط کشت و نگهداری استویا

آب و هوای مورد نیاز برای کشت و نگهداری گیاه استویا، آب و هوای معتدل می باشد. درست است که برگ های این گیاه در فصل زمستان می ریزند؛ اما ریشه و بخش زیرین استویا در حال رشد بوده و در فصل بهار به ثمر می نشیند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که زمان طلایی کشت گیاه استویا از 15 اسفند ماه تا 20 فروردین می باشد. دمای مورد نیاز برای رشد استویا، 7 الی 10- درجه سانتی گراد خواهد بود.

آشنا شدن با فواید این گیاه، شما را ترغیب می کند که این گیاه را در منزل بکارید. در نتیجه می توانید از این گیاه به عنوان دمنوش در برنامه تغذیه ای روزانه خود استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

فواید استویا

دمای مورد نیاز برای کشت گیاه استویا

مورد دوم: مناسب بودن خاک برای رشد استویا

خاک مورد نیاز برای رشد گیاه استویا باید سرشار از مواد معدنی بوده و قدرت نگهداری آب را داشته باشد. در صورتی که ریشه در آب باقی بماند، پوسیده شده و از بین خواهد رفت، بنابراین در صورت آبگیر بودن خاک بهتر است آن را زهکشی نمایید. خاک مورد نیاز برای استویا باید دارای پی هاچ 6 الی 7 باشد.

مورد سوم: توجه به نحوه انتشار و کاشت گیاه استویا

روش مورد نظر برای انتشار گیاه استویا، قلمه زدن بوده و باید نوع برش آن مورب باشد. در صورت رعایت چنین مواردی، این ریشه پس از دو ماه رشد کرده و جوانه می زند. به منظور کاشت و نهال گذاری استویا نیز باید فاصله و ارتفاع 15 سانتی متری از سطح زمین را در نظر بگیرید. نهال ها باید به صورت کامل از ناحیه ریشه در خاک پنهان شوند و به منظور برداشت استویا به مقدار زیاد بهتر است فاصله بین نهال ها 25 سانتی متر باشد. همچنین این گیاه به آب زیادی احتیاج دارد.

یکی از مزایای کاشت این گیاه، استفاده برای بیماران دیابتی است. استویا و دیابت سال هاست که یکی از موضوعات مهم برای تحقیق توسط دانشمندان است. نتیجه برخی تحقیقات نشان می دهد که استویا می تواند در کنترل قند خون موثر باشد.

روش مورد نظر برای انتشار گیاه استویا، قلمه زدن بوده و باید نوع برش آن مورب باشد. در صورت رعایت چنین مواردی، این ریشه پس از دو ماه رشد کرده و جوانه می زند. به منظور کاشت و نهال گذاری استویا نیز باید فاصله و ارتفاع 15 سانتی متری از سطح زمین را در نظر بگیرید. نهال ها باید به صورت کامل از ناحیه ریشه در خاک پنهان شوند و به منظور برداشت استویا به مقدار زیاد بهتر است فاصله بین نهال ها 25 سانتی متر باشد. همچنین این گیاه به آب زیادی احتیاج دارد.

یکی از مزایای کاشت این گیاه، استفاده برای بیماران دیابتی است. استویا و دیابت سال هاست که یکی از موضوعات مهم برای تحقیق توسط دانشمندان است. نتیجه برخی تحقیقات نشان می دهد که استویا می تواند در کنترل قند خون موثر باشد.

همچنین بخوانید:

استویا و دیابت 

مورد چهارم: نکات مربوط به کود دهی و آبیاری استویا

کود مورد نیاز برای گیاه استویا باید حاوی پتاسیم، فسفر و نیتروژن بالا باشد. در صورتی که کود مورد نظر از این موارد خالی باشد، گیاه استویا برگ های خود را از دست خواهد داد. در چنین حالتی باید از اسپری بورکس و کمپوست استفاده شود.

آبیاری این گیاه نیز به صورت چند هفته ای یک مرتبه و باید در فصل بارانی صورت گیرد. به واسطه عدم تحمل این گیاه نسبت به بی آبی، می توان از آبیاری قطره ای در فصول مرطوب (یک بار در روز) و در فصول خشک (2 الی 4 بار در روز) برای این گیاه استفاده کرد.

آبیاری و کود دهی گیاه استویا

مورد پنجم: نحوه برداشت گیاه استویا

در حالت معمول، 4 ماه پس از کاشت گیاه استویا می توان فرایند برداشت را آغاز کرد. زمانی که گیاه استویا به بالاترین حد رشد خود رسیده باشد، می توان برداشت را صورت داد. به منظور برداشت گیاه استویا، باید از فاصله 5 سانتی متری بالای خاک و از قسمت ساقه چیده شود. دقت کنید که تنها نقطه مورد استفاده از گیاه استویا، برگ ها می باشند.

بعد از برداشت و اتمام فراوری گیاه استویا، از این گیاه شیرین کننده های رژیمی تولید می شود. این کار در شرایط کارخانه ای انجام می شود. یکی از معروف ترین مشتقات گیاه استویا، پودر استویا که به شکر رژیمی نیز معروف است. افراد دیابتی، ورزشکاران و تمامی افرادی که به سلامتی خود اهمیت می دهند، می توانند از این محصول استفاده کنند.

همچنین بخوانید:

شکر استویا چیست؟

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

آشنایی با نحوه فراوری گیاه استویا در منزل

پس از برداشت گیاه استویا، می توان برگ های آن را خشک کرده و به صورت جوشانده مورد استفاده قرار داد. همچنین می توان عنوان کرد که پس از فراوری، برگ های استویا تبدیل به یک شیرین کننده رژیمی شده و جایگزین مناسبی برای قند و شکر به شمار خواهد آمد. در ادامه به ارائه چند دستورالعمل جهت فراوری و استفاده از گیاه استویا در منزل خواهیم پرداخت.

دستور اول: نحوه تهیه چای استویا در منزل

در صورتی که برگ تازه گیاه استویا را در اختیار دارید، بهتر است ابتدا در محیطی مناسب، برگ های استویا را خشک نمایید. پس از اینکه برگ های استویا کاملا خشک شدند، ابتدا آن را پودر کرده و در جایی خشک نگه دارید.

به منظور تهیه چای استویا، برای هر فنجان به یک قاشق چای خوری از پودر استویا نیاز دارید. به مقدار لازم پودر استویا را در قوری ریخته و به آن آب جوش اضافه کنید تا دم بکشد. مصرف این چای به کنترل فشار خون و همچنین سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند

همچنین بخوانید:

طرز تهیه دمنوش استویا

دستور دوم: نحوه مصرف استویا به عنوان شیرین کننده در منزل

در صورتی که از گیاه استویا در کارخانه استفاده کرده و از آن نوعی پودر استویا حاصل آید، می توان در موارد گوناگونی از شیرین کردن قهوه و چای گرفته تا پخت و پز استفاده کرد. به عبارت دیگر، بسته دارد به اینکه فرد در کدام قسمت از مصارف روزانه به استویا نیازمند است. البته استویا در کارخانه صرفا به صورت پودری شبیه به شکر تولید نمی شود، بلکه عصاره و قطره استویا نیز در اختیار مشتریان قرار داده خواهد شد که هر کدام مصارف گوناگونی دارند.

طریقه استفاده از گیاه استویا در منزل

نکته جالب توجه این است که بیشتر مشتریان استفاده از قطره استویا یا استویا به حالت مایع را ترجیح می دهند. این افراد از قطره استویا برای شیرین کردن چای، قهوه، انوا سس ها، سوپ و سایر چاشنی های غذایی استفاده می کنند. امروزه استویا به بهترین جایگزین قند و شکر تبدیل شده است.

البته همان طور که در مطالب قبلی هم عنوان شد، به منظور جلوگیری از بروز تلخی استویا هنگام مصرف باید دوز مورد نظر خود را برای مصرف از پیش تعیین نمایید. البته استفاده از قطره های طعم دار استویا نیز به مشتریانی که ذائقه حساسی دارند، توصیه می شوند. این نوع قطره استویا تلخی کمتری نسبت به سایر انواع آن دارد

 

همچنین بخوانید:

از بین بردن تلخی استویا

دستور سوم: طرز تهیه دمنوش دارچین و استویا در منزل

به منظور تهیه این دمنوش قوی و آرامبخش، به 2 قاشق چای خوری دارچین (معادل 6 گرم)، چند برگ خشک شده استویا (معادل 10 گرم) و سه لیوان آب جوش (معادل 600 میلی لیتر) احتیاج دارید.

ابتدا سه لیوان آب را داخل کتری ریخته و روی شعله گاز قرار دهید. شعله زیر کتری زیاد باشد، تا سریعا آب به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، زیر کتری را خاموش کنید. در این حالت دارچین و پودر برگ استویا را به داخل آب کتری ریخته و برای مدت 10 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. پس از دم کشیدن، آب کتری را صاف کرده و میل کنید. این دمنوش علاوه بر کنترل سطح قند و فشار خون قادر است تا حالت آرامبخشی برای فرد ایجاد نماید.

دمنوش استویا ممکن است ته مزه تلخی برای برخی از افراد ایجاد کند. به همین منظور برای از بین رفتن این تلخی می توانید با خرید حبه استویا و مصرف کردن آن در کنار این نوشیدنی گرم، از تلخی آن بکاهید.

استفاده از گیاه استویا در منزل

نتیجه گیری از مطالعه مطلب فراوری گیاه استویا

در این مطلب سعی کردیم تا شما را با مراحل کاشت گیاه استویا، موارد مورد نیاز هنگام کاشت و همچنین سه روش فراوری گیاه استویا در منزل آشنا کنیم. درست است که برخی از افراد ترجیح می دهند که از گیاه استویا به صورت ارگانیک استفاده کنند؛ اما داشتن فروشگاهی مطمئن جهت خرید پودر استویا بسیار کمک کننده خواهد بود. بیلو ارائه دهنده پودر استویا ارگانیک آماده خدمت رسانی به مشتریان گرامی می باشد.

آخرین مقالات

3 دیدگاه در “فراوری گیاه استویا

  1. حسین گفت:

    استفاده از این محصول و محصولات مشابه در افراد سالم با احتمال ابتلا به دیابت(مثل افرادی که والدین مبتلا به دیابت داشتن) احتمال ابتلای اونها به دیابت رو کاهش میده؟اگه واقعا به این ترتیب عمل کنه تولید این محصول جدا از مسائل علمی، تکنیکی و اقتصادیش، یک فعالیت انساندوستانه و اخلاقی بزرگ بشمار میاد و بابتش بهتون تبریک میگم.من از امشب که اتفاقی با محصولتون آشنا شدم و خریدمش به یک مشتری همیشگی و یک تبلیغ کننده تبدیل شدم.
    به امید موفقیت های بیشتر شما.

    1. r@abdi137280 گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممنون از شما

  2. رضا محمدی گفت:

    سلام
    ممنون از تولید محصل خوبتان
    چطور میتوان نمایندگی فروش محصولات شما رو گرقت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من