از بین بردن تلخی استویا

از بین بردن تلخی استویا

از بین بردن تلخی استویا، تاثیر به سزایی در صنعت انواع نوشیدنی ها، خوراکی ها، محصولات لبنی، سس ها و بسیاری موارد مشابه خواهد داشت.

شیرین کننده استویا به عنوان شیرین کننده ای طبیعی و سرشار از خواص مفید، جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی روزمره مصرف کنندگان خواهد داشت، در صورتی که طعمی دلنشین داشته و تلخی نداشته باشد. خرید شیرین کننده رژیمی که بی لو بر پایه گیاه استویا تولید می کند، طعم شیرین را به غذاها و نوشیدنی های خود بیاورید.

دانشمندان علوم غذایی از دانشگاه کرنل طعم تلخ شیرین کننده استویا را با روش های فیزیکی – به جای روش های شیمیایی – کاهش داده اند.

با ما همراه باشید تا راه حل های طبیعی، برای از بین بردن تلخی استویا را با یکدیگر مرور کنیم.

فیلم از بین بردن تلخی استویا

با دیدن فیلم مربوط به از بین بردن تلخی استویا، به شما راه حل هایی خانگی را برای از بین بردن ته مزه تلخی محصولات حاصل از این گیاه را ارائه می دهیم.

شیرین کننده طبیعی استویا

استویا که از گیاه Stevia rebaudiana استخراج می شود، شیرین کننده ای است طبیعی و جایگزینی است بسیار مناسب برای شکر. استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

این شیرین کننده 200 برابر شیرین تر از شکر است، فاقد کالری می باشد و به همین دلیل جایگزینی مناسب برای شکر محسوب می شود. طعم قوی تر استویا موجب شده است تا با استفاده از مقدار ناچیزی استویا در دستورات و یا مواد غذایی، به طعمی مشابه شکر دست بیابید با این تفاوت که میزان آن قابل مقایسه نیست.

قابل ذکر است، برای استفاده از استویا می توانید آن را به صورت حبه، پودر و یا عصاره تهیه و مورد مصرف قرار دهید. از میان موارد ذکر شده، عصاره استویا خالص تر از حبه و یا شکر استویا می باشد و طعمی قوی تر نیز دارد.

میزان کربوهیدرات موجود در استویا بسیار کم بوده و کالری نیز ندارد. همین امر موجب مجاز شدن مصرف استویا در رژیم کتوژنیک شده است.

برای دسترسی به اطلاعاتی جامع تر و کامل تر در مورد استویا، به مقاله زیر مراجعه فرمایید.

خواص گیاه استویا چیست؟

استویا اغلب به عنوان یک جایگزین قندی سالم و ایمن معرفی می شود که می تواند در عین شیرین کردن غذاها، اثرات منفی شکر تصفیه شده بر سلامت بدن را نیز حذف کند.

عصاره های تصفیه شده استویا توسط سازمان غذا و دارو (FDA) ایمن شناخته شده است. بنابراین استفاده از آنها در محصولات غذایی بی ضرر بوده و در ایالات متحده به بازار عرضه می شوند.

در زیر به بررسی خواص این گیاه طبیعی خواهیم پرداخت:

خواص و فواید گیاه استویا چیست؟

برخی تحقیقات نشان می دهد که استویا ممکن است راهی ایمن و موثر برای کمک به مدیریت سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باشد.

استویا کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید را کاهش می دهد بدون اینکه عوارض جانبی منفی داشته باشد. همچنین کلسترول HDL (خوب) را افزایش خواهد داد.

برای بررسی و وارسی خواص کامل استویا به لینک زیر مراجعه فرمایید تا تمایل شما برای مصرف روزانه آن و اضافه کردن به رژیم غذایی روزمره خود، بیشتر شود.

همچنین بخوانید:

خواص و فواید استویا

ضرر های گیاه استویا

استویا یک شیرین کننده غیر مغذی یا با کالری صفر است که از گلیکوزیدهای استویول ساخته شده است. اینها ترکیباتی هستند که از برگ های گیاه Stevia rebaudiana استخراج و تصفیه شده اند.

در زیر به بررسی آسیب های احتمالی در نظر گرفته شده، با مصرف طولانی مدت این گیاه، می پردازیم:

آسیب های کلیوی:

استویا موجب افزایش دفع آب بدن از طریق ادرار می شود. از آنجایی که کلیه مسئول فیلتر کردن و ایجاد ادرار است، محققان احتمال دادند که مصرف طولانی مدت استویا می تواند به کلیه آسیب برساند.

علائم گوارشی:

برخی از محصولات استویا حاوی الکل های قندی هستند که ممکن است باعث ایجاد علائم ناخوشایند در افرادی شود که به مواد شیمیایی بسیار حساس هستند.

آلرژی:

حساسیت به استویا از مضرات دیگر آن می باشد که بسیار کم به چشم خورده است.

برای بررسی آسیب ها به صورت دقیق و کامل، به لینک ارائه شده مراجعه فرمایید. به یاد داشته باشید، به طور کلی، گیاه های طبیعی اثری قوی تر از مواد شیمیایی دارا می باشند. بنابراین برای مصرف آنها، دوز مصرفی معقول را حتما با پزشک خود در میان بگذارید.

همچنین بخوانید:

مضرات استویا

مضرات گیاه استویا چیست؟

حذف تلخی از شیرین کننده استویا با روش های صنعتی

مولکول گلیکوزیدی که طعم شیرین استویا آن را فراهم می‌کنند، مقدار کمی طعم تلخی، در پس زمینه مزه استویا ایجاد می کنند که استفاده از این گیاه را در مصارف تجاری محدود کرده است.

فرآیند جدید، MycoZyme™، از یک روش آنزیمی مبتنی بر قارچ برای تولید یک شیرین کننده با طعم دلپذیر و بدون کالری استفاده می کند. فرآیند MycoZyme™ کاملاً طبیعی و عاری از مواد شیمیایی است. این فرآیند با مهار آنزیم های طبیعی موجود در قارچ ها عمل می کند که ترکیبات تلخ موجود در گیاه استویا را تجزیه می کند. در این صورت مولکولی که عامل تلخی گیاه استویا است، حذف می شود . طعم تلخی کمتری دارد.

چندین مورد از بزرگترین شرکت های مواد غذایی و نوشیدنی تایید کرده اند که فرآیند MycoZyme™ مزه موجود در استویا را از بین می برد. این فرآیند کاربردهای گسترده ای فراتر از استویا دارد و می تواند بر روی طیف گسترده ای از برگ ها، عصاره ها و پودرها کار کند. بنابراین می توانیم بگوییم این فرایند، صنعتی و مخصوص استفاده در کارخانه ها و صنایع بزرگ است.

استویا یک جایگزین شکر است که از برگ های گیاه استویا رباودیانا تهیه می شود. بیش از 1500 سال است که در پاراگوئه استفاده می شود و از سال 1971 به صورت تجاری به فروش می رسد.

در حال حاضر در سراسر جهان در دسترس است و به عنوان جایگزین ایمن برای شکر شناخته شده است.

حذف تلخی از شیرین کننده ی استویا

حذف تلخی از شیرین کننده استویا با روش های خانگی

فرآیندهای دیگری هم برای از بین بردن طعم استویا امکان پذیر می باشد که اکثرا با افزودن چاشنی هایی برای پوشاندن طعم استویا همراه است. چاشنی هایی مانند زعفران، وانیل و دارچین می تواند طعم ته مزه تلخی شیرین کننده های استویا را پوشش دهد. این کار موجب افزایش کالری و در نتیجه تغییر ماهیت این گیاه طبیعی شده است.

اگر نگران طعم استویا در دستورات خود هستید، با درست کردن دستورات زیر مربوط به انواع کیک ها و شیرینی ها، با خیالی آسوده شکر موجود در دستورات غذایی خود را با چند مرتبه صحیح و خطا، با مقدار استویا مناسب، جا به جا کنید و از مصرف آن لذت ببرید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کیک با استویا

آیا راه حلی برای از بین بردن تلخی گیاه استویا وجود دارد؟

متأسفانه بسیاری از کسانی که محصولات استویا یا استویا را امتحان می‌کنند، طعم تلخ یا پس‌طعم آن را در دهان خود حس می کنند. این طعم تلخ ناشی از گنجاندن ریشه، ساقه یا برگ در محصول نهایی است. اگر محصول استویا را خریداری می کنید، مهم است که مطمئن شوید که حاوی حداقل 95 درصد ترکیبات جانبی است. کمتر به معنای طعم تلخ تر است. اگر گیاه استویا را خودتان پرورش دهید، می توانید تلخی آن را با فرآیند برداشت مناسب از بین ببرید.

اگر قبل از گل دادن گیاه، برگ های استویا را برداشت کنید، تلخی آن بسیار کم تر خواهد بود. استویا برداشت شده را به راحتی می توانید خشک کنید و یا آن را به صورت طبیعی در دمنوش ها و شربت های خود انداخته و از آن لذت ببرید. همچنین اگر دمنوش استویا را نوش جان می کنید، می توانید برای کاور کردن ته مزه تلخی از حبه استویا زنجبیلی 420 گرمی استفاده کنید. اما به یاد داشته باشید تلخی استویا، مانند طعم تیز و تند زنجبیل در کنار خواص بی نظیر آن، جزئی جدایی ناپذیر از آن می باشد.

اگر تهیه انواع دمنوش ها را دوست دارید و تنوع در مصرف آنها از علایق شما می باشد، حتما دمنوش استویا را تهیه و امتحان کنید. برگ های خشک شده استویا خود را له کنید تا برگ از رگبرگ که از مرکز برگ می گذرد جدا شود. برای کاهش یا از بین بردن طعم تلخ پس از مزه استویا، مهم است که رگبرگ ها و ساقه های برگ از محصول نهایی شما جدا شوند.

همچنین بخوانید:

طریقه مصرف استویا

آیا راه حلی برای از بین بردن تلخی گیاه استویا وجود دارد؟

از محصولات استویا، کدام تلخی کم تری دارد؟

عصاره استویا به دلیل خلوص بالا و طعمی قوی، مزه و یا پس مزه تلخی بیشتری را دارا می باشد. اما با خرید قند رژیمی استویا و یا پودر آن، که در نوشیدنی های گرم، شربت ها و یا دستورات غذایی مصرف می شوند، این طعم بسیار کم تر حس می شود.

به خصوص در دستورات غذایی، چرا که با اسانس های متفاوت، عصاره وانیل و بسیاری از افزودنی های مشابه، می توانید این طعم را گم کرده و پشت آنها پنهان کنید.

تلخی استویا از چیست؟

یکی از اجزای استویا rebaudioside A است، معروف به Reb A، مولکول گلیکوزیدی که طعم شیرین آن را فراهم می‌کند. اما ذره‌ای تلخی نیز ایجاد می‌کند که امکانات مصارف تجاری این شیرین‌کننده را محدود می‌کند.

زمانی که Reb A چشیده شود، دو گیرنده تلخ hTAS2R4 و hTAS2R14 را روی زبان انسان فعال می کند.

اگر طرفدار رژیم کتو هستید و منع مصرف مواد قندی شما را آزرده خاطر کرده است. با مصرف شیرین کننده استویا در رژیم خود، هر چند با طعمی کمی تلخ، قند خون را تنظیم کنید.

همچنین بخوانید:

استویا در رژیم کتوژنیک

چه چیزی سبب به وجود آمدن طعم تلخی در گیاه استویا می شود؟

نتیجه گیری از بین بردن تلخی استویا

در ابتدای این مقاله با ارائه فیلم از بین بردن تلخی استویا و توضیح مختصر شیرین کننده طبیعی استویا قصد داشتیم شما را در استفاده از استویا، با رفع تلخی آن، ترقیب کنیم.

با بررسی خواص استویا و مضرات آن، توضیحات مربوط به این گیاه را کامل کرده و با ارائه مطالبی در مورد حذف تلخی از شیرین کننده ی استویا، به عنوان شیرین کننده ای پر مخاطب، به رفع این دغدغه پرداختیم.

در ادامه با پاسخ به  این سوال که آیا راه حلی برای از بین بردن تلخی گیاه استویا وجود دارد؟ در صدد معرفی راه حل های از بین بردن تلخی این گیاه و رفع عوامل موجود برای منع مصرف آن بر آمدیم.

در آخر نیز با بررسی و وارسی دلایل تلخی این گیاه و اینکه کدام یک از محصولات استویا تلخی کم تری دارند؟ قصد داشتیم اطلاعات کامل را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من