رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم کتوژنیک چیست؟

اگر این سوال که رژیم کتوژنیک چیست؟ برای شما نیز پیش آمده است، این مطلب می تواند پاسخگوی بسیاری از سوالات شما در رابطه با این رژیم خاص باشد. امروزه با مهم تر شدن مبحث سلامت و همچنین اهمیت دادن افراد به داشتن تناسب اندام، بحث داغ انواع رژیم های لاغری بسیار رایج شده است. متاسفانه بسیاری از افراد بدون مشورت کردن با کارشناسان تغذیه و تنها با تکیه بر تجربه و حدس و گمان های خود، به طراحی رژیم های ناسالم اقدام کرده و در کنار کم کردن چند کیلوگرم وزن، آسیب بسیار جبران ناپذیری به بدن خود وارد می کنند. با توجه به این مسئله، پیش از انتخاب یک رژیم لاغری باید نسبت به آن اطلاعات کافی را به دست آورد.

یکی از راه هایی که امروزه برای کاهش وزن توصیه می شود، رژیم کتو یا همان رژیم کتوژنیک است. در اصل رژیم کتوژنیک که یکی از پر طرفدارترین روش های لاغری است، بر پایه کاهش میزان مصرفی کربوهیدرات، افزایش مقدار چربی و استفاده از پروتئین های مختلف است. برخی افراد که کتوژنیک رژیم را برای کاهش سریع وزن پیشنهاد می کنند، ادعا دارند که این برنامه غذایی بسیار کارساز است و هیچ مشکلی برای افراد ایجاد نخواهد کرد.

فیلم معرفی رژیم کتوژنیک

با مشاهده فیلم زیر با رژیم کتوژنیک آشنا می شوید. همچنین انواع رژیم و میزان مصرف انواع مواد غذایی در آن ذکر شده است.

پاسخ به سوال رژیم کتوژنیک چیست؟

در پاسخ به سوال رژیم کتوژنیک چیست؟ باید عنوان کنیم که یکی از سالم ترین، علمی ترین و سریع ترین رژیم های کاهش وزن در جهان، رژیم کتوژنیک می باشد. در حالت کلی می توان عنوان کرد که رژیم کتوژنیک شامل کربوهیدرات بسیار کم و در عوض پروتئین و چربی بالا می باشد. البته پایه اصلی این رژیم، مصرف کم کربوهیدرات بوده و یکی از روش های سریع کاهش وزن به شمار می آید. به دلیل داشتن فرایند سریع و نتیجه گیری فوری، این رژیم طرفداران بسیار زیادی در سر تا سر جهان دارد. به واسطه محدود کردن مصرف مواد قندی نظیر شکر، شیرینی، نوشابه، سودا، نان سفید و غیره، کالری مورد نیاز فرد در این رژیم از پروتئین ها و چربی ها تامین خواهد شد. همچنین می توان به جای قند و شکر از شیرین کننده بدون قند در رژیم غذایی استفاده شود.

همچنین بخوانید:

شیرین کننده بدون قند 

حذف مواد قندی به خصوص انواع شکر و قند مصنوعی، می تواند اولین قدم مثبت برای سبک زندگی سالم و شروع رژیم کتوژنیک باشد. البته این بدان معنا نیست که کلا دیگر نباید شیرینیجات و سایر این محصولات را مصرف کرد. شما می توانید با جایگزین کردن شیرین کننده های مصنوعی با شیرین کننده های طبیعی و کم کربوهیدارت که مناسب برای رژیم کتو نیز می باشند، شروع کنید. برای خرید شیرین کننده های مخصوص نوشیدنی به لینک زیر مراجعه کنید.

خرید شیرین کننده مخصوص نوشیدنی کتو

رژیم کتوژنیک چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟

در پاسخ به این سوال باید عنوان کنیم که همان طور که گفته شد، این رژیم شامل پروتئین و چربی بالا می باشد. حجم زیاد پروتئین و چربی در این رژیم احساس سیری طولانی مدت تری را برای فرد ایجاد کرده و در نتیجه نیاز به مصرف غذا کاهش یافته و فرد احساس گرسنگی نمی کند. هرچه احساس سیری بیشتر باشد، کالری دریافتی کمتر و در نتیجه کاهش وزن و لاغری رخ می دهد. مورد دیگر این است که کالری مورد نیاز برای سوخت و ساز چربی و پروتئین در بدن بالا است. در نتیجه برای متابولیسم چربی و پروتئین دریافتی در رژیم کتوژنیک کالری زیادی سوزانده شده و لاغری اتفاق می افتد. این دو اصل اساسی، به رژیم کتوژنیک کمک کرده تا در 3 الی 6 ماه اول، کاهش وزن بیشتری را به دنبال داشته باشد.

همچنین بخوانید:

استویا

جایگزین کربوهیدرات در رژیم کتوژنیک

درواقع کربوهیدرات ها هستند که وظیفه اصلی تأمین انرژی مورد نیاز بدن، برای سوخت و ساز را بر عهده دارند. در رژیم کتوژنیک کربوهیدراتی که به بدن می رسد، به 5 درصد کاهش و میزان چربی مصرفی باید به مقدار چشمگیری، افزایش یابد. کربوهیدرات ها در نان و غلات و انواع میوه ها یافت می شود. در رژیم کتو نان و غلات و ماکارانی برای مدتی حذف می شود.

البته شاید برای شما این پرسش پیش بیاید که با مصرف بسیار زیاد چربی چگونه باید وزن خود را کنترل و حتی کاهش دهید! باید توجه داشته باشید که در رژیم کتوژنیک منظور چربی، انواع مفید آنها مانند روغن نارگیل، روغن کنجد و روغن زیتون است. در رژیم کتو با کاهش میزان کربوهیدرات، انرژی مورد نیاز بدن برای سوخت و ساز، تأمین نمی شود، بنابراین باید یک جایگزین مناسب و مفید برای آن انتخاب کرد تا هم آسیبی به بدن وارد نشود و هم به چرخه سوخت و ساز لطمه ای وارد نشود.

جایگزین کربوهیدرات در رژیم کتوژنیک

مصرف چه شیرین کننده هایی در رژیم کتوژنیک مجاز است؟

شیرینی ها و شیرین کننده های معمولی مانند شکر در رژیم کتو جایی ندارند. آن ها جزو منابع کربوهیدرات هستند. کربوهیدرات مانع از رسیدن بدن به حالت کتوزیس می شود و در نتیجه، رژیم شما بی فایده خواهد بود. در مرحله اول ممکن است حذف قند و شیرینی که جزئی از فرهنگ ما است، سخت و یا حتی نشدنی باشد. اما بی لو امکانی را فراهم کرده است تا با خرید محصولات کتویی این شرکت که از استویا تولید می شود، بتوانید در رژیم کتو نیست طعم شیرینی را داشته باشید. شما می توانید برخی از شیرین کنندهای مجاز در رژیم کتوژنیک را بشناسید و در رژیم خود استفاده کنید.

آیا مصرف خرما و عسل در رژیم کتوژنیک مجاز است؟

همانطور که گفتیم شیرینی ها و یا شیرین کننده های معمولی دارای مقادیر زیادی کربوهیدرات هستند. این مقدار می تواند رژیم کتوژنیک را از حالت تعادل خارج کند و رژیم را بی فایده سازد. شما لازم است در این رژیم برای گرفتن بهترین نتیجه، کربوهیدرات خود را به پایین ترین حد برسانید.

شیرین کننده های معمولی مثل قند و شکر ها سفید و مصنوعی که دارای کربوهیدرات بالا هستند و حساب جداگانه ای دارند. باید حذف شوند!

اما در مورد شیرین کننده های طبیعی بگوییم. این شیرین کننده ها نیز دارای مقداری کربوهیدرات هستند. برای مثال در یک قاشق 17 گرم کربوهیدرات وجود دارد. این مقدار برای مصرف کربوهیدرات برای یک وعده در طول روز بسیار زیاد است.

در مورد خرما نیز به همین صورت باید حساب شده عمل کرد. دور خرمای خشک شده را که خط بکشید. در کل میوه های خشک قند و کربوهیدرات بالایی دارند. اما در مورد خرمای تازه می توان راحت تر گرفت. یک عدد خرما تازه دارای 5 گرم کربوهیدرات و 4.5 گرم قند است. پس قابل قبول است. می توانید از خرمای تازه به میزان مجاز در روز استفاده کنید.

در رژیم کتوژنیک چه قدر کم می کنیم؟

آیا خرما و عسل در رژیم کتو مجاز است؟

برای بررسی میزان وزنی که در رژیم کتوژنیک کم می کنید،باید به عوامل مختلفی توجه کرد. یکی از این عوامل، اتیولوژی یا علت چاقی در فرد درخواست کننده رژیم کتوژنیک می باشد. به عنوان مثال، آیا فرد کم کاری تیروئید دارد یا غذاهای پرچرب و مضر مصرف می کند؟ مورد بعدی که در نتیجه گیری از این رژیم تاثیرگذار می باشد، ژنتیک فرد است. این دو عامل اساسی، می تواند بر میزان کاهش وزن افراد در بازه های زمانی متفاوت، تاثیرات چشمگیری داشته باشند. البته نتایج تحقیقات صورت گرفته در حوزه رژیم کتوژنیک، میزان کاهش وزن آن را در هفته اول برای برخی افراد بین 0.5 تا 5 کیلوگرم عنوان کرده و برای برخی دیگر ابتدا مقداری افزایش و سپس کاهش وزن را به دنبال داشته است.

در هنگام رژیم کتوژنیک می توانید از محصولات بی لو که بر پایه گیاه استویا تولید شده اند و به عنوان شیرین کننده مصرف می شوند، استفاده کنید. این محصولات مطابق با ارزش غذایی رژیم کتوژنیک نیز، یعنی لوکرب و بدون قند بودن، تولید می شود. برای درک بهتر خواص استویا مقاله استویا در رژیم کتوژنیک به شما کمک خواهد کرد.

همچنین بخوانید:

استویا در رژیم کتوژنیک 

حالت کتوزیس

رژیم کتوژنیک در ابتدا برای افرادی که به بیماری صرع مبتلا بودند، به کار برده شد؛ اما پس از مشاهده تأثیر چشمگیر و این واقعیت که رژیم کتو برای افراد هیچ گونه ضرری ندارد، پزشکان و متخصصین تغذیه آن را برای افراد عادی نیز تجویز کردند. در حال حاضر نیز یکی از محبوب ترین و تاثیرگذار ترین رژیم های موجود در دنیا همین کتوژنیک رژیم محسوب می شود که در آن بدن به دلیل افزایش چشمگیر چربی و کاهش میزان کربوهیدرات مصرفی در حالت کتوزیس قرار می گیرد.

در رژیم کتو، کربوهیدرات ورودی به بدن که یکی از عوامل اصلی سوخت و ساز آن است، به ۵ درصد کاهش می یابد. اگر هیچ جایگزینی برای جبران کمبود کربوهیدرات ها در بدن مصرف نکنید، بدن شما با مشکلات بسیار زیادی در تامین انرژی مورد نیاز اندام های مختلف، روبرو خواهد شد. چربی، مناسب ترین بدل برای کربوهیدرات است. در بدن افرادی که رژیم کتوژنیک را رعایت می کنند، به جای گلوکز سوزی، چربی سوزی صورت می گیرد. حال شما باید چربی های مفید برای بدن خود را بشناسید و آن را در رژیم خود جای دهید. به همین منظور مقاله قرار داده شده در لینک را مشاهده کنید.

همچنین بخوانید:

چربی های مفید برای بدن

بی لو، برای افرادی که می خواهند میزان کربوهیدرات مصرفی خود را به حداقل برسانند، انواع محصولات رژیمی مانند نان، شیرینی، بیسکویت و پودر های شیرین کننده را ارائه می کند. این فراورده های فاقد قند، جایگزین های بسیار مناسبی برای نان های سرشار از کربوهیدرات و شیرین کننده های مصنوعی هستند. علاوه بر ان اگر مایل به درست کردن کیک و شیرینی در منزل هستید می توانید از پودر های تولید شده این شرکت، سفارش دهید. پودر استویا جایگزین سالم و طبیعی برای شکر می باشد.

برخی از افراد می گویند که به دلیل اینکه در رژیم کتو سوخت از گلوکز به چربی تغییر پیدا می کند، می تواند برای افرادی که دارای کبد چرب هستند نیز مفید باشد. در مقاله زیر به طور مفصل توضیح داده ایم که کبد چرب چیست؟ حتما آن را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

کبد چرب چیست؟

حالت کتوزیس چیست؟

انواع رژیم کتوژنیک کدام اند؟

همچنین بخوانید:

دستور پخت نان کتویی

انواع رژیم های کتو به شرح زیر می باشند:

این روش ها هر کدام، نوع متفاوتی از رژیم کتوژنیک را در اختیار افراد قرار می دهند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

رژیم کتوژنیک استاندارد

در رژیم کتوژنیک استاندارد، مصرف کربوهیدرات بسیار کم و در مقابل میزان پروتئین و چربی دریافتی بالا خواهد بود. اگر بخواهیم دقیق تر عنوان کنیم، در رژیم کتوژنیک استاندارد، 5 الی 10 درصد از بشقاب فرد را کربوهیدارت، 20 درصد پروتئین و 70 الی 75 درصد آن را چربی تشکیل خواهد داد. برخلاف نظر عموم، چربی در این نوع رژیم مضر نبوده و بخش قابل توجهی از آن را به خود اختصاص خواهد داد. در این نوع از برنامه غذایی، باید مصرف میان وعده هایی مانند آووکادو، انواع روغن های گیاهی، ماهی های چرب و زیتون را از سر بگیرید به طوری که میزان چربی دریافتی بدن شما از این مواد، معادل با سه چهارم فنجان روغن زیتون باشد.

اگر شما از آن دسته افراد هستید که میوه ها و سبزیجات، بخش های جدایی ناپذیر وعده های روزانه تان هستند، برای از سر گرفتن رژیم کتو، باید آن دسته از سبزیجات مانند هویج، کلم بروکلی و اسفناج که میزان کربوهیدرات آنها ناچیز است استفاده کنید تا برنامه غذایی شما به هم نریزد. برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن نیز تنها کافی است به طور متوسط، حدود ۱۱۲ گرم گوشت، مرغ یا ماهی مصرف کنید. اگر هم نمی توانید خوردن نان، شیرینی و انواع بیسکویت را کنار بگذارید، توصیه ما به شما این است که از نان، بیسکویت و شیرینی های رژیمی که همان عطر و طعم را دارند، استفاده کنید. حتی می توانید شیرینی های مجاز در رژیم کتوژنیک را در منزل درست کنید، تا علاوه بر رعایت رژیم خود، خوراکی های دلخواهتان را نیز نوش جان کنید.

انواع رژیم کتوژنیک کدام اند؟

رژیم کتوژنیک MCT

در رژیم کتوژنیک MCT، تمامی نسبت ها شبیه به رژیم نوع اول (رژیم کتوژنیک استاندارد) می باشد با این تفاوت که در رژیم نوع دوم، مصرف تری گلیسیریدها به مقدار متوسط توصیه می شود. منظور از تری گلیسیریدها، یکی از رایج ترین انواع چربی هایی است که در بدن انسان وجود دارد. این نوع چربی هم از طریق مصرف مواد غذایی وارد بدن شده و هم بدن توانایی ساختن آن را دارد. بالا بودن سطح تری گلیسیرید بدن در شرایطی می تواند خطرناک باشد، به همین منظور در رژیم کتوژنیک MCT، توصیه می شود که سطح مصرف تری گلیسیریدها که در موادی از قبیل روغن نارگیل و سبزیجات وجود دارد، متوسط و کنترل شده باشد.

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

رژیم کتوژنیک با کالری محدود

رژیم کتوژنیک با کالری محدود دارای اساس و پایه مشابه با رژیم نوع اول (رژیم کتوژنیک استاندارد) می باشد. تنها تفاوت موجود در رژیم نوع سوم از سری رژیم های کتوژنیک، در نظر گرفتن میزان کالری دریافتی توسط فرد به صورت محدود می باشد. به دلیل اینکه در رژیم کتوژنیک، مصرف چربی در بدن به کتون متابولیزه خواهد شد، محدود کردن یا نامحدود کردن میزان کالری دریافتی توسط فرد، می تواند در امر کاهش وزن بسیار موثر واقع شود.

برای اینکه کالری کمتری دریافت کنید و فرایند کاهش وزن را سرعت ببخشید، از پودر های استویا به عنوان شیرین کننده در غذاها استفاده کنید. کالری استویا بسیار ناچیز است و کربوهیدارت و قند بسیار محدودی نیز دارد.

همچنین بخوانید:

کالری استویا

در کل کالری شماری به عنوان یک رژیم جداگانه نیز در نظر گرفته می شود. طبیعی است که وقتی با رژیم کتوژنیک همراه شود نتیجه مطلوب تری نیز خواهد داشت. به همین منظور از شیرین کننده های آشپزی برای پخت کیک و دسر استفاده کنید تا علاوه بر کالری خیلی پایین و لوکرب بودن، سریع تر به نتیجه دلخواهتان برسید. به همین منظور برای خرید این محصول روی عکس کلیک کنید.

رژیم کتوژنیک گردشی

همانطور که از نام رژیم کتوژنیک گردشی مشخص است، در این سری از رژیم های کتوژنیک، مصرف کالری ناشی از کربوهیدرات به صورت گردشی متغیر خواهد بود. به عنوان مثال، فرد چند روز در هفته کربوهیدرات کم و چند روز دیگر را به مصرف کربوهیدرات بالا اختصاص خواهد داد. این نوع رژیم برای افراد ورزشکار بسیار توصیه می شود.

 

رژیم کتوژنیک سیلیکال یا دوره ای مناسب برای افراد ورزشکار

کتوژنیک رژیم دوره ای، مناسب ترین رژیم برای افراد ورزشکار است و در این نوع برنامه غذایی به راحتی می توانید میزان چربی دریافتی بدن را افزایش دهید. در رژیم کتوژنیک سیلیکال، فرد می تواند به صورت هفته ای برنامه ریزی کند، این برنامه به این صورت است که شخص باید برای پنج روز رژیم را به صورت کتو رعایت کرده و دو روز نیز می تواند استراحت کند و معمولاً افراد این دو روز را برای زمان های خاص، مانند عروسی یا جشن های مختلف برنامه ریزی می کنند.

در روز هایی که رژیم کتوژنیک، توسط یک فرد ورزشکار رعایت می شود، باید حدود ۷۵ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین و ۵ درصد کربوهیدرات، جذب بدن او گردد. همچنین در روزهایی که رژیم غیر کتوژنیک است، فرد می تواند ۵۰ درصد کربوهیدرات و ۲۵ درصد پروتئین مصرف کند. در این دو روز استراحت، فرد می تواند از انواع میوه ها و سبزیجات نشاسته دار استفاده کند ولی باید توجه داشته باشد که میزان کربوهیدرات و پروتئین مصرفی از مقدار ذکر شده بیشتر نشود. پیشنهاد می کنیم که برای رعایت هر چه بهتر این رژیم، مطلب کربوهیدرات چیست را مطالعه کنید. در این صورت می توانید بهترین انتخاب را از منابع غذایی کربوهیدرات دار در طول رژیم خود داشته باشید.

همچنین بخوانید:

کربوهیدرات چیست 

چربی های مفید در رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک هدفمند

رژیم کتوژنیک هدفمند با در نظر گرفتن اهداف تغذیه ای به تغییر میزان کالری دریافتی ناشی از کربوهیدرات منجر می شود. بسیاری از افراد در کنار گرفتن رژیم های کاهش وزن، به انجام تمرینات ورزشی نیز خواهند پرداخت. در این سری از رژیم های کتوژنیک، به دلیل کالری سوزی بالا در روزهای ورزشی، میزان کالری دریافتی ناشی از کربوهیدرات افزایش داده می شود. به عبارت دیگر، فرد قادر است تا در روزهای ورزشی، کالری و کربوهیدرات بیشتری مصرف کند. اگر هدف شما کاهش وزن است، می توانید رژیم پالئو را نیز انتخاب کنید.

همچنین بخوانید:

رژیم پالئو 

رژیم کتوژنیک هدفمند مناسب افراد بدنساز

در این نوع رژیم کتوژنیک، مقدار چربی مصرفی باید حدود ۷۰ درصد، پروتئین ۲۰ درصد و کربوهیدرات ۱۰ درصد باشند تا سوخت و ساز بدن افراد بدنساز به هم نریزد. البته افرادی که به طور حرفه ای رشته بدنسازی را دنبال می کنند، می توانند میزان کربوهیدرات مصرفی را افزایش دهند تا توانایی انجام فعالیت های بدنی بیشتر را داشته باشند، به عبارتی میزان کربوهیدراتی که این افراد در طول یک روز مصرف می کنند ۷۰ تا ۸۰ گرم می باشد.

به طور کل افراد بدنساز می توانند به خاطر بیشتر شدن مصرف کربوهیدرات، به جای قند های مصنوعی، انواع نان و شیرینی ها، از پودر های شیرین کننده، حبه قند های رژیمی، نان و شیرینی های رژیمی استفاده کنند تا دیگر هیچ نگرانی در مورد به هم خوردن رژیم کتوژنیک هدفمندشان نداشته باشند.

رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا

در صورتی که فرد به دنبال کاهش وزن بسیار زیاد است، استفاده از رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا توصیه می شود. در این رژیم، میزان پروتئین مصرفی 35 درصد، میزان چربی 60 درصد و مقدار کربوهیدرات 5 درصد بشقاب غذایی فرد را تشکیل خواهد داد. مصرف پروتئین بالاتر و کربوهیدرات کمتر، علاوه بر بالا بردن میزان سوخت و ساز بدن، کالری پایین تری را به بدن فرد وارد کرده و در نتیجه کاهش وزن بیشتر و سریع تری را به دنبال خواهد داشت.

رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا

رژیم کتوژنیک گیاهخواری چیست؟

رژیم کتوژنیک گیاهخواری برای افرادی مناسب است ک تمایلی ندارند که پروتئین دریافتی خود را از گوشت ها دریافت کنند. بنابراین این افراد پروتئین مورد مورد نیاز خود را از منابع گیاهی دریافت می کنند.

به جز تغییر در منبع پروتئین در رژیم کتوژنیک باقی موارد مانند نوع معمولی این رژیم است. یعنی دریافت کمتر از 50 گرم کربوهیدرات در طول روز، دریافت میزان چربی بالا، البته از نوع سالم آن. حال سوال می شود که منابع پروتئین گیاهی چه هستند؟ انواع حبوبات، بروکلی، بادام زمینی و کره آن، کینوا و دانه چیا.

فواید رژیم کتوژنیک چیست؟

با کم شدن مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی، و رسیدن به حالت کتوز علاوه بر لاغری و کاهش وزن، اتفاقات دیگری نیز در بدن رخ می دهد. مثلا تنظیم قند خون و میزان ترشح انسولین. این اتفاق فواید بسیاری دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم. فواید رژیم کتوژنیک به شرح زیر است:

کاهش وزن و کاهش درصد چربی با رژیم کتوژنیک

با کم شدن میزان کربوهیدرات ورودی و حذف قند به بدن، بدن وارد حالت کتوز می شود. در این حالت بدن به جای گلوگز به عنوان سوخت، از چربی های انباشته شده در بدن استفاده می کند. این مورد سبب می شود تا درصد چربی های انباشته شده در بدن کاهش پیدا کند و سبب لاغری و کاهش وزن شود.

رژیم کتوژنیک چگونه باعث لاغری می شود؟

رژیم کتوژنیک و کمک به کاهش وزن

وقتی در رژیم کتوژنیک مصرف قند حذف می شود، قند خون کاهش پیدا می کند. کاهش قند خون و کنترل آن، نقش اساسی در بیماری دیابت دارد. بنابراین افرادی که دارای دیابت هستند، علی الخصوص دیابت نوع دوم، می توانند از این رژیم برای کنترل بیماری خود استفاده کنند. البته به صورت خودسرانه اقدام به این رژیم نکنید و حتما با پزشک خود مشورت کنید.

در چه صورت رژیم کتوژنیک ممنوع است؟

رژیم کتوژنیک با قاعده و قانون های سختگیرانه خود برای هر فردی مناسب نیست. اگر قصد دارید تا رژیم کتوژنیک را برای کاهش وزن انتخاب کنید، حتما به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا وضعیت شما بررسی شود و بدانید این رژیم اصلا برای شما مناسب است یا خیر! حالا بررسی می کنیم که رژیم کتو برای چه کسانی مناسب نیست:

مبتلایان به مشکلات گوارشی:

برخی از کربوهیدرات هایی که در طول روز مصرف می کنیم به عنوان فیبر در مواد غذایی وجود دارند. مثلا میوه ها دارای کربوهیدراتی به نام فیبر هستند. فیبر نیز در عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می گذارد. عدم مصرف فیبر دفع و هضم غذا دچار اختلال می کند. بنابراین اگر گوارش حساسی دارید و یا مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر هستید، این رژیم مناسب شما نیست.

مادران باردار و شیرده:

مادران باردار و در حال رشد یک انسان دیگر هستند، حتما باید تمامی مواد غذایی در تمامی گروه ها را در بدن خود داشته باشند تا رشد جنین دچار اختلال نشود. مادران شیرده نیز باید کالری اضافه تری را دریافت کنند و تمامی گروه مواد غذایی را در رژیمشان داشته باشند تا نوزاد رشد خوبی را داشته باشد.

آیا رژیم کتوژنیک برای دیابت خوب است؟

برخی از پزشکان بر این باورند که رژیم کتو چون سطح قند خون را کاهش می دهد، برای بیماران دیابتی مفید است. اما سوال پیش می آید برخی از افراد دیابتی چه انسولین مصرف می کنند، می توانند از رژیم کتو استفاده کنند؟ این مورد بستگی به نوع دیابت و شرایط جسمانی بیمار دارد؛ بنابراین تشخیص آن با پزشک می باشد.

همچنین رژیم کتوژنیک می تواند برای برخی از بیماران مبتلا به دیابت مفید باشد. تنها باید در این زمینه با پزشک خود مشورت و در صورت تایید برنامه غذایی شما با نظر پزشک چیده شود.

مبتلایان به پوکی استخوان:

در رژیم کتو می توانیم بگوییم که قند و کربوهیدرات به قدری پایین می آوریم که با حذف کردن آن فرقی ندارد. افراد در این رژیم به سرعت وزن کم می کنند و چربی بدن خود را از دست می دهند. به دلیل حذف کربوهیدرات ها از جمله نان و برنج و میوه و سبزیجات، مواد معدنی کمتری به بدن می رسد و برای کسانی که پوکی استخوان دارند، بسیار خطرناک و ریسکی است.

در کل اگر بدن سالمی دارید و مبتلا به بیماری خاصی نیستید، می توانید به راحتی از رژیم کتوژنیک به صورت دوره ای استفاده کنید و به وزن دلخواه خود برسید. اما اگر بیماری خاصی دارید حتما آزمایشات لازم را انجام دهید و با پزشک مشورت کنید و سپس برای این رژیم اقدام کنید.

آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟

کبد چرب انواع مختلفی دارند که برحسب نوع پیشرفت بیماری، درجه بندی می شوند. در کبد چرب گرید 2، که این بیماری حاد نشده است با کم کردن کربوهیدرات و قند ها و افزایش میزان چربی، می توان از روند پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. در واقع حالت کتوزیس و فاز چربی سوزی کتو روی چربی های انباشته شده در دیوار کبد، موثر است.

اما در مورد کبد چرب گرید 1، موضوع کمی متفاوت می شود. در نوع حاد این بیماری، افزایش مصرف چربی می تواند خطرناک باشد. در کل برای پاسخ به سوال آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟ باید با پزشک خود مشورت کنید.

دستور تهیه غذاهای کتوژنیک

با توجه به محدودیت هایی که در رژیم کتوژنیک وجود دارد، انتخاب غذا کمی دشوار به نظر می رسد. غذاهای که درست می کنید باید کربوهیدرات بسیار پایین داشته باشند و فاقد هر گونه ماده قندی باشند. در این حالت بدن به فاز کتوزیس وارد می شود و روند کاهش وزن و چربی اتفاق می افتد. بنابراین دانستن انواع دستور تهیه غذاهای کتوژنیک به شما در این زمینه کمک می کند.

میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک

در رژیم کتو به واسطه مصرف کم کربوهیدرات، برخی از میوه ها نیز برای مدتی حذف می شود. زیرا که میوه ها دارای کربوهیدرات و قند هستند. اما برخی میوه ها کربوهیدرات کم و برخی دیگر کربوهیدرات بالایی دارند. نمی توان در رژیم میوه ها را به طور کامل حذف کنید؛ زیرا که میوه ها دارای مواد معدنی هستند و برای بدن لازم هستند.

بنابراین چاره چیست؟ شما باید میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک را شناسایی کنید و آن را جایگزین میوه های با کربوهیدرات بالا و قند بالا کنید. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با این میوه ها، مقاله زیر را که توسط بی لو آماده شده است را مطالعه کنید.

میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک چیست؟

نتیجه گیری مقاله رژیم کتوژنیک چیست؟

در این مقاله سعی کردیم تا به سوال رژیم کتوژنیک چیست؟ به صورت کلی پاسخ دهیم. در این مطلب به بررسی اصول رژیم کتوژنیک، انواع آن، نحوه تاثیرگذاری آن در کاهش وزن و همچنین معایب این رژیم معروف و پرطرفدار پرداختیم. درست است که اطلاع و آشنایی با رژیم های لاغری می تواند به کاهش وزن کمک کند؛ اما استفاده از این رژیم ها و دریافت بهترین نتیجه تنها با نظارت متخصصان تغذیه امکان پذیر خواهد بود. بنابراین توصیه می شود تا قبل از استفاده رژیم کتوژنیک با کارشناس تغذیه مشورت نمایید.

آخرین مقالات

2 دیدگاه در “رژیم کتوژنیک چیست؟

  1. گلارا کریمی گفت:

    اگه خانمی تازه زایمان کرده ولی به بچه شیر نمیده هم میتونه از این رژیم استفاده کنه ؟؟
    البته ۴ماه از زمان زایمانش میگذره

    1. r@abdi137280 گفت:

      سلام گلاره عزیز
      دوران شیردهی، بسیار حساس است و مهم است که مادر از همه مواد غذایی در رژیم خود استفاده کند تا شیر به اندازه کافی تولید شود و بدن نوزاد را تقویت کند. بنابراین در کل رژیم کتو برای زمان شیردهی مناسب نیست.
      اما اگر نوزاد با شیر مادر تغذیه نمی شود، خیر رژیم کتو ضرری ندارد. فقط اینکه بدن مادر در سطح بالای تغییرات پس از زایمان قرار می گیرد؛ بنابراین رژیم کتو را تحت نظر یک پزشک انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من