دسته‌بندی نشده

آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟

آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟

آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟

آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟

آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟ این سؤالی است که در این مقاله قرار است به آن پاسخ دهیم و ارتباط بین رژیم کتوژنیک و کبد چرب را مورد بررسی قرار دهیم. آیا مصرف کربوهیدرات در ایجاد کبد چرب تأثیر گذار است؟ در ادامه مقاله به بررسی اثر کربوهیدرات ها بر کبد چرب پرداخته و بیان می کنیم که آیا  این رژیم بر چربی خون تأثیر می گذارد یا خیر؟

با افزایش چاقی بیماری جدیدی به نام کبد چرب الکلی یا NAFLD بسیار شایع شده است. علت اصلی این بیماری رژیم غذایی ناسالم می باشد که موجب می گردد به مرور چربی زیادی در کبد انباشته شده که برای آن خطرناک است.

بیماری کبد چرب در صورتی که به مراحل حاد خود نرسد، قابل پیشگیری و بازگشت خواهد بود. با تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی می توان کبد چرب را درمان نمود. بعضی از کارشناسان اعلام می کنند که این رژیم برای کبد چرب مفید و مؤثر می باشد، ما در ادامه به بررسی صحت و سقم آن می پردازیم.

فیلم آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب خوب است؟

در فیلم آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب خوب است؟ به بررسی تمامی زوایای این رژیم می پردازیم. همچنین تاثیر آن بر روند بهبود کبد چرب توضیح داده شده است.

فیلم رژیم فستینگ چیست؟

قبل از این که به سؤال آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟ پاسخ دهیم به بررسی تأثیر رژیم کتوژنیک بر چربی خون می پردازیم. در این رژیم میزان مصرف روزانه چربی 55 تا 60 درصد، پروتئین30 تا 35 درصد و کربوهیدرات 5 تا 10 درصد است. مطالعات نشان می دهند که رژیم فوق می تواند سطح کلسترول بد LDL را افزایش داده و سطح کلسترول خوب HDL را کاهش می دهد؛ بنابراین می توان بیان کرد که این رژیم برای همه افراد مخصوصاً افراد مبتلا به چربی خون بالا مناسب نخواهد بود.

همچنین بخوانید:

رژیم کتوژنیک

طی مطالعات و تحقیقاتی که توسط مؤسسه Annals of internal Medicine Trusted Source انجام گرفت، افرادی که در گروه رژیم کتو بودند، وزن بیشتری از دست داده بودند، همچنین کاهش چشمگیری در سطح تری گلیسیرید آن ها مشاهده شد؛ ولی سطح HDL آن ها بسیار بالا بود. محققان به این نتیجه رسیدند که با رژیم کتو وقتی افراد کربوهیدرات ها را حذف و چربی های سالم را جایگزین می کنند، سطح کلسترول خون آن ها افزایش خواهد یافت.

در مطالعات دیگری، تغییرات میزان کلسترول در رژیم کتو به مدت یک سال مورد بررسی قرار گرفت که در این تحقیقات محققان اعلام کردند: ” افراد با رژیم کتو پس از یک سال، همچنان سطوح تری گلیسیرید آن ها پایین تر بوده و سطح چربی خون HDL بالاتری نسبت به افرادی که رژیم غذایی کم چرب را پیروی می کردند، داشتند. افراد در هر دو گروه کاهش وزن یکسانی داشتند.”

تحقیقاتی که در سال 2016 انجام شد، نتایج متفاوت تری را نشان داد، محققان در این سال اعلام کردند: “در افراد با رژیم کتو، افزایش سطح کلسترول LDL و کاهش سطح چربی خون HDL  مشاهده شد.”

سال 2018 در ژورنال Trusted Source مقاله ای بر خلاف نتایج سال 2016 محققان مشاهده شد. در این مقاله بیان شد که این رژیم می تواند سطح کلسترول hdl را افزایش داده و بالا ببرد.

رژیم کتو ممکن است در کاهش سطح چربی‌ های خونی مؤثر باشد؛ زیرا این رژیم کم‌ کربوهیدرات و چربی بالا، باعث تغییراتی در سطح چربی ‌های خونی شده و می‌ تواند آنها را بهبود بخشد. توصیه می شود، قبل از شروع هر نوع رژیم غذایی، مخصوصا زمانی که از بیماری کبد چرب رنج می برید، با پزشک خود مشورت کنید.

رژیم کتوژنیک چه تاثیری بر چربی خون دارد؟

کربوهیدرات و کبد چرب

در ادامه مقاله به سوال آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟ پاسخ خواهیم داد. رژیم کتوژنیک، معمولاً حاوی مقادیر بسیار کمی کربوهیدرات و بیشترین میزان چربی سالم بوده که با سوزاندن چربی ها برای ایجاد انرژی و کالری، به کاهش چربی کبد کمک می کند.

مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها در کنار چربی ها و قندها ممکن است به افزایش چربی کبد منجر شود. کاهش مصرف کربوهیدرات و جایگزینی آنها با مواد غذایی سالم‌ تر می ‌تواند به کاهش چربی کبد کمک کند.

انسولین و کربوهیدرات ها در پیشرفت بیماری کبد چرب نقش به سزایی داشته؛ بنابراین رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا و چربی پایین سبب وخیم تر شدن بیماری می گردد. به عبارت دیگر چربی هایی که در کبد جمع می گردند از کربوهیدرات ها یا چربی های ناسالم می باشند؛ بنابراین لازم است افرادی که بیماری کبد چرب دارند، رژیم کتو بر پایه چربی های سالم بگیرند.

رژیم کتو برای کدام نوع از کبد چرب توصیه می گردد؟

در ادامه مقاله این سؤال پیش می آید که این رژیم به چه کسانی پیشنهاد می شود؟ و آیا تمام گریدهای کبد چرب می توانند این رژیم را دریافت کنند یا خیر؟ افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا می شوند، می دانند کبد چرب چیست و انواع گریدهای آن را می شناسند.

افرادی که به گرید 1 و 2 کبد چرب مبتلا هستند، می توانند رژیم کم کربوهیدرات کتو را دریافت نمایند و از آن برای سوزاندن چربی های ناسالم اطراف کبدشان کمک بگیرند. در صورتی که کبد چرب در مرحله های بسیار حاد تجمع چربی بوده و بافت کبد بسیار آسیب دیده باشد، گرفتن رژیم برای این افراد ممنوع می باشد.

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

رژیم کتو برای کدام نوع از کبد چرب توصیه می گردد؟

توصیه های مهم رژیم کتوژنیک برای کبد چرب

در ادامه این مقاله که آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟ توصیه های مهم این رژیم برای کبد چرب را بررسی می کنیم. چند توصیه مهم برای این رژیم عبارت ‌اند از:

  1. مصرف کمترین میزان کربوهیدرات، تقریباً زیر ۵۰ گرم در روز، تا فرایند کتوزیس (تولید کتون‌ ها) در بدن شما را آغاز کرده و چربی ‌ها را به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده کند.
  2. انتخاب چربی‌ های سالم مانند روغن‌ زیتون، آووکادو و ماهی ‌های چرب (مانند ماهی سردابی، آزاد، ساردین، خال مخالی شاه ماهی و آنچوی) که دارای اسیدهای چرب امگا-۳ بوده و به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی قوی برای این افراد بسیار مفید می باشند.
  3. حفظ مصرف مناسب پروتئین برای حفظ سلامتی عضلات و سطح انرژی بدن مهم است.
  4. اطمینان از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌ ها و مواد معدنی مهم برای سلامتی کلی بدن ضروری است؛ زیرا برخی ویتامین ‌ها و مواد معدنی ممکن است در رژیم کتو کمتر مصرف شوند.
  5. هر گونه تغییر در رژیم غذایی باید با مشورت پزشک انجام شود؛ زیرا ممکن است نیاز به تغییرات دیگری در رژیم خود داشته باشید که باید با یک متخصص یا پزشک مشورت نمایید تا برای شرایط خاص شما مناسب باشد.

رژیم کتو و کبد چرب دارای دستورالعمل های مخصوصی می باشند؛ اما در بیماری کبد چرب باید برخی مواد غذایی را در این رژیم بیشتر مصرف کرد که عبارت‌ اند از:

غذاهای غنی از پلی فنل ها که شامل انواع توت ها، سبزیجات سبز، گوجه فرنگی و زیتون می باشند و بهترین سبزی برای کبد چرب نیز محسوب می شوند، به عنوان آنتی اکسیدان های قوی بوده که تحقیقات نشان داده برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید هستند.

همچنین بخوانید:

بهترین سبزی برای کبد چرب

فروکتوز و ساکارز چه تفاوت هایی دارند؟

فواید رژیم کتوژنیک برای کبد چرب

رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا و چربی پایین می تواند اوضاع بیماری کبد چرب را وخیم تر نماید، مخصوصا اگر مصرف قند شما در این زمان زیاد هم باشد؛ بنابراین با رژیم کتو می توان علاوه بر کاهش قند خون، سطح چربی بد خون را نیز کاهش داد.

این رژیم برای کاهش چربی کبدی و بهبود وضعیت کبدی مؤثر می باشد که در ادامه برخی از فواید آن را ذکر می کنیم:

این افراد از استویا در رژیم کتوژنیک به جای قند و شکر می توانند استفاده کنند.

فواید رژیم کتوژنیک برای کبد چرب چیست؟

نتیجه گیری آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟

ما در این مقاله به سؤال آیا رژیم کتوژنیک برای بیماری کبد چرب مفید است؟ پاسخ مناسبی داده و اطلاعات کاملی درباره این بیماری و رابطه رژیم کتو با بیماری کبد چرب در اختیار شما قرار دادیم و بیان نمودیم که با رژیم کتو و مصرف چربی های سالم می توان سطح چربی بد خون را در افرادی که دارای بیماری کبد چرب با گرید 1 و 2 هستند را کاهش داد و کنترل نمود.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *