شیرین کننده های کم کالری

شیرین کننده های کم کالری

شیرین کننده های کم کالری، عموما دارای کالری ناچیز به همراه قدرت شیرینی بالا در هر گرم می باشند. اگر چای و یا به طور کلی نوشیدنی های خود را دوست دارید شیرین میل کنید ولی فکر عوارض شیرین کننده هایی مثل قند و شکر، مانع شما می شود، با جایگزین شیرین کننده های کم کالری، خیال خود را راحت کرده و از نوشیدن آنها لذت ببرید.

اگر هم طرفدار شیرینی، کیک و دسرهای متنوع هستید، با جایگزینی شیرین کننده های کم کالری، دستورات خود را رژیمی کرده و از خوردن آنها نهایت لذت را می برید. در کل شما برای جایگزینی شکر با شیرین کننده هایی که ضرر کمتری دارند و کم کالری هستند، نیاز به راهنمای تغذیه بدون شکر دارید.

همچنین بخوانید:

راهنمای تغذیه بدون شکر

با ما همراه باشید تا با معرفی شیرین کننده های کم کالری مصنوعی و طبیعی، برنامه غذایی سالم و رژیمی برای خود داشته باشید.

فیلم شیرین کننده های کم کالری

با دیدن فیلم شیرین کننده های کم کالری، رژیم غذایی خود را به رژیمی سالم و مناسب برای کاهش وزن و یا کنترل وزن مناسب، تغییر دهید.

شیرین کننده مصنوعی

همان طور که می دانید، شیرین کننده ها در دو دسته طبیعی و مصنوعی، جای می گیرند. نوع طبیعی آن نیز شیرین کننده رژیمی بر پایه گیاه استویا است. این شیرین کننده ها و محصولات مربوط به آن، از گیاهی با خاصیت شیرین کنندگی بالا گرفته می شود. شیرین کننده های مصنوعی، جایگزینی کم کالری با شیرینی چند برابر بیشتر از شیرین کننده هایی مانند قند و شکر، بهترین جایگزین رژیمی برای آنها (قند و شکر) می باشند.

قابل ذکر است، شیرین کننده های مصنوعی نیز به دو دسته مغزی و غیر مغزی، تقسیم می شوند. به این معنی که شیرین کننده های مغزی دارای کربوهیدرات بوده و در نتیجه کالری داشته و اگر در میزان مصرف آنها توجه نکنید، موجب افزایش وزن خواهند شد. اما، شیرین کننده های غیر مغزی، کم کالری بوده و برای رژیم های غذایی جایگزینی مناسب می باشند.

در زیر به بررسی شیرین کننده های مصنوعی خواهیم پرداخت تا با بررسی آنها، شیرین کننده مورد نظر خود را به راحتی برگزینید.

شیرین کننده مصنوعی
شیرین کننده کم کالری آسپارتام

شیرین کننده آسپارتام

می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که؛ آسپارتام چیست؟

آسپارتام شیرین کننده ای است 200 برابر شیرین تر از شکر، با کالری ناچیز. این شیرین کننده به دلیل از دست دادن طعم در برابر حرارت، برای پخت و پز مناسب نمی باشد و عوارض مصرف آن بسیار ناچیز است. در صورت رعایت تعادل در مصرف، در مدت زمان طولانی نیز، عارضه ای نخواهد داشت.

اگر به دنبال حفظ رژیم غذایی خود هستید و یا سالم خوری برای شما حائز اهمیت می باشد، مقاله زیر را مطالعه نموده تا با جایگزین های مناسب قند و شکر آشنا شده و برنامه غذایی سالم تری برای خود داشته باشید.

همچنین بخوانید:

بهترین جایگزین قند و شکر

شیرین کننده ساخارین

ساخارین، 200 تا 700 برابر از شکر شیرین تر بوده و مصرف آن در پخت و پز نیز آزاد بوده و کالری نیز ندارد. در نتیجه، برای بیماران دیابتی و افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، شیرین کننده ای است بسیار مناسب.

کربوهیدرات ناچیز در این شیرین کننده به همراه کالری بسیار کم آن، مصرف آن را در رژیم کتو نیز مجاز کرده است. عارضه های مصرف ساخارین نیز در صورت حفظ تعادل، بسیار ناچیز می باشد.

شیرین کننده ساخارین با کالری پایین
شیرین کننده کم کالری نئوتام

شیرین کننده نئوتام

نئوتام، 7000 تا 13000 برابر از شکر شیرین تر بوده و به دلیل نداشتن کربوهیدرات و کالری، شیرین کننده ای غیر مغزی می باشد.

عموما شیرین کننده های غیر مغزی برای رژیم کتو مناسب می باشند، اما اگر به دنبال جایگزینی شیرین کننده ای طبیعی برای خود در رژیم کتو می باشید، مقاله زیر را مطالعه فرمایید.

همچنین بخوانید:

استویا در رژیم کتوژنیک

شیرین کننده اَدونتام

اَدونتام، 20000 برابر از شکر شیرین تر بوده و در حین پخت و پز طعم شیرین خود را از دست نخواهد داد. اما به طور کلی مصرف آن به همراه گوشت و مرغ، پیشنهاد نمی شود.

ایمنی مصرف روزانه اَدونتام توسط FDA تایید گشته و دلایلی برای منع مصرف آن وجود ندارد.

شیرین کننده با حداقل کالری به نام اَدونتام
شیرین کننده کم کالری آسه سولفام پتاسیم

شیرین کننده آسه سولفام پتاسیم

آسه سولفام پتاسیم، 200 برابر از شکر شیرین تر بوده و برای تمامیه مصارف، مصرف آن مورد تایید قرار گرفته است. این شیرین کننده عموما به صورت ترکیبی با شیرین کننده های دیگر به کار برده می شود و مصرف آن در کنار گوشت و مرغ نیز تجویز نمی شود.

آسه سولفات پتاسیم نیز شیرین کننده ای است غیر مغزی که مصرف طولانی مدت آن؛ سلامت ما را به خطر نخواهد انداخت.

اگر تمایل به استفاده از شکری گیاهی به جای شیرین کننده های مصنوعی در دستورات خود دارید، شکر استویا جایگزینی بسیار مناسب برای شما خواهد بود.

همچنین بخوانید:

شکر استویا چیست؟

شیرین کننده سوکرالوز

سوکرالوز، 600 برابر از شکر شیرین تر بوده و می توان آن را برای تمامیه مصارف عمومی، مورد استفاده قرار داد. طعم شیرین سوکرالوز، تحت حرارت نیز حفظ شده و مصرف آن طی مدت زمان طولانی نیز سلامت بدن را به خطر نخواهد انداخت و مورد تایید واقع شده است.

این شیرین کننده جز شیرین کننده های مورد تایید در اروپا می باشد. اما در کل اگر مبتلا به بیماری دیابت و خصوصا دیابت نوع یک هستید، پیشنهاد ما استفاده از شیرین کننده های طبیعی می باشد.

شیرین کننده سوکرالوز

شیرین کننده های طبیعی

شیرین کننده ها، افزودنی هایی می باشند که برای شیرین کردن غذاها، عموما به جای مصرف قند و شکر با کالری بالا و مضرات زیاد، مورد استفاده قرار می گیرند.

شیرین کننده هایی که در بالا به بررسی آنها پرداختیم، شیرین کننده هایی شیمیایی می باشند که در آزمایشگاه و به صورت مصنوعی ساخته و در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرند. درست است که عوارض مصرف این شیرین کننده های مصنوعی بسیار ناچیز می باشد اما اگر امکان مصرف شیرین کننده های طبیعی برای مصرف کنندگان مهیا باشد، قطعا ترجیح آنها به استفاده از افزودنی هایی سالم تر خواهد بود.

همچنین استفاده از شیرین کننده هایی که منشا طبیعی دارند، برای بدن نیز بهتر است. زیرا که ویژگی مشترک این شیرین کننده ها کالری کم و قند بسیار پایین است. مصرف شیرین کننده های مصنوعی و فراورده های آن به دلیل قند بالا و بالطبع کالری بالای آن سبب افزایش شاخص توده بدنی یا BMI و در نتیجه افزایش وزن می شود. حتما این سوال برایتان پیش آمده که شاخص توده بدنی چیست؟ ما در لینکی که قرار دادیم به صورت کامل به این موضوع پرداخته ایم و فرمی نیز برای محاسبه آنلاین شاخص توده بدنی نیز در این مقاله قرار داده ایم.

همچنین بخوانید:

شاخص توده بدنی چیست؟

در زیر به بررسی شیرین کننده های گیاهی خواهیم پرداخت.

شیرین کننده استویا

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

این شیرین کننده دارای کالری بسیار ناچیز یا بهتر بگوییم اصلا حاوی کالری نمی باشد و برای افراد مبتلا به دیابت و افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، جایگزین مناسبی برای شکر و قند و یا حتی انواع شیرین کننده های مصنوعی می باشد.

این شیرین کننده 200 تا 400 برابر از شکر شیرین تر بوده و برای مصرف روزمره، به صورت پودر استویا و یا حبه،  بی خطر شناخته شده است.

شیرین کننده کم کالری و رژیمی استویا

بررسی خواص و فواید استویا، با توجه به شیوع استفاده از آن، بسیار حائز اهمیت می باشد. چرا که اصولا با دانش بیشتر در مورد خواص ماده ای جدید که قصد اضافه کردن آن در رژیم غذایی خود را داریم، ما را در مصرف مرتب و منظم آن ترغیب خواهد کرد.

همچنین بخوانید:

خواص استویا

شیرین کننده تاگاتوز

تاگاتوز در دسته شیرین کننده های طبیعی قرار گرفته و اگر بخواهیم مورد مقایسه قرار دهیم، طعمی بسیار شیرین تر از شیرین کننده های مصنوعی دارا می باشد.

این شیرین کننده برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق، شیرین کننده ای است مناسب. چرا که موجب کاهش وزن و کنترل سطح قند خون، خواهد شد.

کمیاب بودن این شیرین کننده، ممکن است تهیه و خرید آن را برای شما مصرف کنندگان سخت کرده باشد. بنابراین بهتر است تا از شیرین کننده هایی بر پایه گیاه استویا استفاده کنید. همچنین اگر صاحب قنادی هستد می توانید برای تهیه کردن این محصول به صفحه شیرین کننده قنادی، مراجعه فرمایید.

شیرین کننده کم کالری تاگاتوز

شیرین کننده زایلیتول

این شیرین کننده طعمی بسیار مشابه شکر داشته و از ذرت و چوب درخت توس به دست می آید.

میزان فروکتوز شیرین کننده زایلیتول صفر بوده و همین امر باعث شده است این افزودنی خطری برای سلامتی بدن نداشته باشد.

همچنین بخوانید:

زایلیتول چیست؟

پیشنهاد می شود مصرف روزانه زایلیتول را با پزشک خانواده خود در میان بگذارید، چرا که مصرف آن ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود.

باز هم پبشنهاد می کنیم که از شیرین کننده های استویا استفاده کنید. برای آشنایی هر چه بیشتر با این محصولات مقاله گیاه استویا را مطالعه کنید.

شیرین کننده زایلیتول

شیرین کننده فروکتوز

شیرین کننده فروکتوز در واقع قند میوه است. فروکتوز در میوه ها به صورت طبیعی تولید می شود و سبب شیرین شدن طعم میوه می شود.

از فروکتوز به عنوان یک شیرین کننده طبیعی و بی خطر یاد می شود. البته باید دقت داشته باشید که بیشتر از 25 گرم فروکتوز در طول روز استفاده نکنید. می دانید که مصرف بیش از اندازه هر ماده ای قطعا عوارضی را به دنبال دارد.

از فروکتوز در صنایع غذایی و دارویی نیز استفاده می شود. اما از آن جایی که میوه ها دارای ویتامین ها و مواد آلی بسیار زیادی هستند، توصیه می شود که بر حسب نیاز بدنی خود در طول روز حتما از میوه ها استفاده کنید.

فروکتوز نوعی قند میوه که به عنوان شیرین کننده طبیعی می تواند در رژیم غذایی افراد مورد استفاده باشد.

گلیسریزین، ایزومالت، لاکتیتول، لاکتوز، مالتیتول، مانیتول و تاومتین، سایر شیرین کننده های طبیعی می باشند که هر کدام خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارا می باشند.

اگر به دنبال شیرین کننده طبیعی با خواص فراوان و مضراتی ناچیز می باشید، شیرین کننده استویا، اولین پیشنهاد ما برای شما خواهد بود. استویا و پودر و مشتقاتی که از آن تهیه می شود، بهترین شیرین کننده برای افراد دیابتی می باشد. البته استویا فقط به صورت پودر تولید نمی شود. بلکه به عنوان حبه و یا قند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین سایر خوراکی ها و محصولات بدون شکر را می توانید از مجموعه بی لو تهیه کنید.

چرا که با کنترل سطح قند خون، کنترل کلسترول، کمک به کاهش وزن و ابتلا به بیماری های قلبی، سلامتی شما را به خطر ننداخته و فواید بسیاری نیز به دلیل طبیعی بودن و استخراج مستقیم از گیاه استویا، برای شما به همراه خواهد داشت.

اگر مبتلا به دیابت می باشید، با خواندن ارتباط استویا و دیابت، رژیم غذایی خود را تغییر داده و دیگر نگران حذف شیرینی از برنامه غذایی خود نباشید، البته با جایگزینی استویا.

همچنین بخوانید:

استویا و دیابت

شیرین کننده های طبیعی

شیرین کننده های مجاز

تمامیه شیرین کننده های مصنوعی و طبیعی نام برده شده، کاملا مجاز بوده و هیچ گونه خطری برای مصرف کنندگان به همراه نخواهند داشت. چرا که:

شیرین کننده های نام برده شده اعم از طبیعی و مصنوعی، با تایید اروپا و آمریکا، مجاز بودنشان ثابت گشته و برای مصرف کنندگان دلگرمی محسوب می شود.

از میان شیرین کننده های نام برده شده، آنهایی که کربوهیدرات نداشته و در نتیجه کالری کمی نیز دارند و یا بهتر بگوییم غیر مغزی می باشند، مانند قند استویا، شیرین کننده هایی مجاز برای رژیم کتو، هستند.

شیرین کننده های مجاز و کم کالری

در کل شما می توانید از شیرین کننده های طبیعی و مصنوعی کم کالری برای تهیه کیک و دسر استفاده کنید. اما برای حفظ سلامتی بهتر است که از شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید. برای مثال شیرین کننده استویا جزو این دسته می باشند. از شکر استویا می توان به عنوان یک جایگزین سالم و طبیعی شکر در طرز تهیه شیرینی رژیمی استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه شیرینی رژیمی

نتیجه گیری شیرین کننده های کم کالری

در ابتدای مقاله با بررسی شیرین کننده مصنوعی ، از جمله شیرین کننده آسپارتام، شیرین کننده ساخارین، شیرین کننده نئوتام، شیرین کننده اَدونتام، شیرین کننده آسه سولفام پتاسیم و شیرین کننده سوکرالوز، اطلاعات لازم را برای جایگزین های تایید شده و سالم، به جای قند و شکر در اختیار شما عزیزان قرار دادیم.

در ادامه به بررسی شیرین کننده های طبیعی از جمله شیرین کننده استویا، شیرین کننده تاگاتوز، شیرین کننده زایلیتول و بررسی اختصار سایر شیرین کننده های مشابه پرداختیم تا در کنار شیرین کننده های مصنوعی با شیرین کننده هایی سالم تر و طبیعی، آشنا شوید و با جایگزینی آنها به جای قند و شکر، برنامه غذایی سالم تر داشته باشید.

در آخر نیز با بررسی شیرین کننده های مجاز، قصد در رفع نگرانی های شما برای جایگزینی شیرین کننده های نام برده شده در رژیم غذایی خود، داشتیم.

آخرین مقالات

2 دیدگاه در “شیرین کننده های کم کالری

  1. وقت بخیر
    آیا قند استویا سالم است؟ خوردن آن هر روز خوب است؟

    1. r@abdi137280 گفت:

      سلام وقت شما هم بخیر
      بله قند استویا از یک گیاه به همین نام تهیه می شود و یک قند طبیعی است. بیمارانی که مبتلا به دیابت هستند، دارای شرایط بسیار حساسی هستند و باید رژیم غذایی مشخصی داشته باشند. بنابراین افراد دیابتی نیز می توانند با خیال راجت از قند استویا استفاده کنند. قند های استویا، بدون هیچ گونه ماده مضر و سمی اعم از شکر سفید تولید می شوند و قند خون را بالا نمی برند. همچنین کالری کمی نیز دارند که به روند کاهش وزن شما نیز کمک می کنند.
      می توان قند های استویا را به ازای هر کیلوگرم از وزن بدون، به میزان 0.004 گرم در روز مصرف کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من