راهنمای و دستورات تغذیه بدون شکر

راهنمای و دستورات تغذیه بدون شکر

آشنایی با راهنمایی و دستورات تغذیه بدون شکر به افراد کمک می کند تا قند و کربوهیدرات موجود در مواد غذایی مصرفی خود را تا حد زیادی کاهش دهند. این مسئله بر می گردد به این سوال که ضرر قند بیشتر است یا شکر؟ در پاسخ به این سوال باید عنوان کنیم که در هنگام استفاده از دستورات غذایی بدون قند دیگر مسئله شکر یا قند مطرح نیست، بلکه در حالت کلی میزان کربوهیدرات مصرفی مورد نظر بوده که با استفاده از رژیم فاقد کربوهیدرات به مقدار زیادی کاهش خواهد یافت.

در حالت کلی کربوهیدرات در برخی مواد غذایی نظیر نوشابه به صورت واضح قابل تشخیص است؛ اما این در حالی است که در سایر مواد غذایی نظیر سس سرو شده برای پاستا، کربوهیدرات به صورت نامحسوس یافت خواهد شد. در بعضی از رژیم های محدود کننده کربوهیدرات استفاده از این مواد غذایی ممنوع بوده و حتی در سایر رژیم ها استفاده از سبزیجات و میوه جات نیز به واسطه داشتن درصدی کربوهیدرات برای فرد ممنوع می باشد. در ادامه این مطلب شما را با نحوه کاهش کربوهیدرات در رژیم غذایی آشنا کرده و علت و معمول این راهکار را نیز برایتان شرح خواهیم داد.

فیلم آشنایی و راهنمای تغذیه بدون شکر

حذف شکر و کم کردن کربوهیدارت می تواند نقطه شروع برای تغذیه سالم و حتی کاهش وزن باشد. به همین منظور فیلم زیر برای شما تهیه شده است تا شما را در این زمینه راهنمایی کند.

چرا باید به دنبال راهنمای و دستورات تغذیه بدون قند باشیم؟

زمانی که نام دستورات غذایی بدون قند به زبان جاری می شود، تمامی افراد صرفا به فکر بهترین جایگزین قند و شکر می گردند. این در حالی است که بهتر است اول به این سوال پاسخ دهیم که چرا باید مصرف قند و شکر محدود شود؟ برای پاسخ به این سوال باید عنوان کنیم که بر اساس نظر محققان کمتر از 10 درصد کالری روزانه مورد نیاز برای هر فرد باید از کربوهیدرات ها تامین شود. علت این امر نیز آن است که مصرف زیاد از حد کربوهیدرات ها می تواند منجر به بروز بیماری های قلب عروقی، دیابت نوع یک و دو، فشار خون بالا، کلسترول خون، سندروم های متابولیکی و انواع پلاک های دندانی شود. در صورتی که مصرف قند و شکر محدود شود، علاوه بر اینکه از ابتلا به بیماری های عنوان شده جلوگیری می شود، وزن فرد نیز به مقدار زیادی کاهش خواهد یافت.

چرا باید به دنبال راهنمای و دستورات تغذیه بدون قند باشیم؟

چگونه می توان مقدار قند موجود در مواد غذایی را تشخیص داد؟

در ابتدای ورود به یک رژیم فاقد قند و شکر، بسیاری از افراد به دنبال تهیه غذاهای بدون قند هستند. پیش از اقدام جهت طبخ غذاهای بدون قند، ابتدا توصیه می کنیم که به یکباره قند مصرفی را قطع نکنید، بلکه به صورت آهسته میزان کربوهیدرات مصرفی خود را کاهش دهید. اعمال رژیم فاقد قند به صورت آهسته می تواند کم کم میل شما به کربوهیدرات را از بین می برد. البته اگر در هنگام شروع رژیم هنوز هم میل به کربوهیدرات در شما وجود دارد، می توانید میزان مصرف آب، مواد مغذی و همچنین غذاهای بدون قند را تا حدی افزایش دهید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه غذاهای بدون قند

10 درصد از کل کالری مصرفی روزانه باید به کربوهیدرات اختصاص داده شود.

بسیاری از محققان به منظور مهار میل به کربوهیدرات توصیه می کنند که افراد به مصرف چربی های سالمی نظیر ماهی های چرب، مغزیجات، تخم کتان، گردو و غیره بپردازند. به منظور تعیین مقدار قند موجود در هر ماده غذایی می توانید از جداول کالری شناسی و یا جداول مواد تشکیل دهنده موجود روی هر ماده غذایی مراجعه نمایید.

سعی کنید 100 الی 200 کالری از کل حجم مصرفی روزانه خود را به کربوهیدرات اختصاص دهید. به عنوان مثال یک قاشق غذا خوری عسل حدود 60 کالری دارد، این در حالی است که یک قاشق غذا خوری شکر 50 کالری خواهد داشت. البته به واسطه اینکه کالری روزانه مصرفی هر شخص بنابر وضعیت جسمانی و همچنین وزن هر شخص متفاوت می باشد، توصیه می شود که در حالت کلی 10 درصد از کل کالری مصرفی روزانه باید به کربوهیدرات اختصاص داده شود.

گاهی اوقات گمان برده می شود که قطع مصرف کربوهیدرات سبب کاهش وزن سریع می شود. ممکن است که وزن شما سریع کم شود اما قطع کامل کربوهیدرات نیز معایبی دارد. به علاوه برخی کربوهیدرات ها هستند که تاثیر مثبتی در روند کاهش وزن شما دارند. برای این که بیشتر با مفهوم کربوهیدرات آشنا شوید، مقاله تهیه شده را مطالعه کنید.

به منظور دریافت راهنما و دستورات تغذیه بدون قند باید چکار کنیم؟

شروع یک رژیم فاقد کربوهیدرات به صورت ناگهانی بسیار دشوار خواهد بود و ممکن است پس از چند روز به یکباره فرد را نسبت به رژیمی که شروع کرده است، نا امید کند. به همین دلیل بهترین کار ممکن، شروع رژیم غذایی به آرامی بوده تا بدن فرد در طی زمان به آن عادت کند. وقتی شما مصرف کربوهیدرات را متعادل می کنید، در واقع قند خون شما نیز کنترل می شود. اگر با بیماری دیابت نیز دست و پنجه نرم می کنید، باید حتما میزان قند خون خود را کنترل کنید. بنابراین میزان قند خون در افراد دیابتی معقوله بسیار مهمی است.

باید دقت کنید که از مهم ترین مشکلاتی که در رژیم های فاقد کربوهیدرات وجود دارد، وجود میل مهار نشدنی به مصرف کربوهیدرات است. در ادامه چند راهکار چند کنترل این میل به شما پیشنهاد خواهد شد.

دریافت راهنمای و دستورات تغذیه بدون قند

راهکار اول: قطع مصرف کربوهیدرات به آهستگی

در چند هفته ابتدایی برای شروع رژیم غذایی خود، بهتر است مصرف کربوهیدرات را قطع نکنید، بلکه سعی کنید میزان مصرف خود را کاهش دهید. محدود کردن میزان کربوهیدرات مصرفی به شما کمک می کند تا دراز مدت میل شما به مصرف قند و شکر کاهش یافته و دیگر به دنبال پاسخ به سوال کدام مواد غذایی قند دارند؟ نباشید.

در چنین شرایطی بدن خیلی راحت به شرایط بدون قند و شکر عادت خواهد کرد. برای پایداری رژیم خود باید به دنبال یک برنامه منظم برای محدود کردن قند مصرفی باشید. یکی از مواد غذایی که ما ایرانی ها بسیار مصرف می کنیم و دارای کربوهیدارت بسیار بالایی است، نان ها هستند. شما با دانستن دستور تهیه نان های رژیمی می توانید مصرف کربوهیدارت و همچنین قند خود را کنترل کنید. همچنین اگر یکی از وعده های خود را پر کربوهیدرات انتخاب کردید، منصرف و نا امید نشوید و مجددا روند رژیم خود را از سر بگیرید.

کم کم مصرف کربوهیدرات را کاهش دهید

راهکار دوم: ابتدا از حذف کربوهیدرات های ساده شروع کنید!

کاهش کربوهیدرات های ساده که شکر یکی از آن ها است، می تواند در ابتدای رژیم بسیار کمک کننده باشد. در حالت کلی این مدل کربوهیدرات به شدن به سلامت بدن ضرر وارد می کند، به همین منظور در ابتدای راه رعایت رژیم غذایی بهتر است از خوردن آن ها جلوگیری کرده یا حداقل مصرف آن ها را به حداقل برسانید. حذف شکر فواید بسیاری دارد. برای اطلاع از اینکه فواید حذف شکر چیست؟ به لینک داده شده مراجعه کنید.

کربوهیدرات اگر ساده باشد، سریعا در بدن تبدیل به قند شده و در نتیجه وارد خون خواهد شد. در صورتی که به دنبال کاهش قندهای ساده هستید، می تواند قند های پیچیده را جایگزین آن ها نمایید.

خرید قرص شیرین کننده 100 عددی استویا

راهکار سوم: وقتی استرس دارید از پرخوری ممانعت کنید!

برخی از افراد در مواقع عصبانیت، استرس، اضطراب و غیره به خوردن روی می آورند. این افراد در این حالات عاطفی تمامی کنترل خود روی اشتها را از دست داده و در نتیجه رژیم خود را شکسته و در اغلب موارد به خوردن انواع قند و شیرینی روی می آروند.

به منظور جلوگیری از این مشکل، بهتر است ابتدا یک لیست از مواد قندی مضری که در هنگام بهم ریختگی احساسی مصرف می کنید را تهیه نمایید. سپس در ستون رو به روی آن ها جایگزین های سالمی که می توان برای آن ها در نظر گرفت را وارد نمایید. در این هنگام زمانی که عصبانی می شوید، می توانید با توجه به میل خود از جایگزین غیر قندی آن خوراکی مضر استفاده کرده و رژیم خود را به خطر نیندازید.

راهکار چهارم: غذای پر چرب بخورید و لذت ببرید!

بله درست متوجه شدید! یکی از تفکرات اشتباهی که در میان انسان ها رواج دارد، بد بودن مصرف چربی می باشد. بسیاری از افراد تصور می کنند که مصرف چربی برای بدن ضرر داشته و دراز مدت ممکن است منجر به چاقی شود، برای همین امر در کنار کاهش مصرف کربوهیدرات، سعی می کنند مصرف چربی را نیز محدود سازند.

اما نکته جالب توجه اینجاست که غذاهای پر چرب نسبت به غذاهای کم چرب از قند کمتری برخوردار هستند. به عنوان نمونه ماست کم چرب میزان کربوهیدرات بیشتری نسبت به ماست پر چرب دارد. البته اگر مبتلا به دیابت نوع یک هستید و می خواهید از این طریق قند و کربوهیدرات را در رژیم غذایی خود کنترل کنید، حتما قبل از آن مقاله دیابت نوع یک را بخوانید و اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید.

خوردن غذاهای پرچرب و بدون قند

راهکار پنجم: پروتئین بیشتری را به رژیم غذایی خود وارد نمایید!

اگر به دنبال راهی هستید که میل خود به مصرف مواد قندی را کاهش دهید، می توانید از پروتئین و چربی بیشتری در رژیم خود بهره ببرید. هرچه پروتئین و چربی میزان گرسنگی شما را کاهش می دهد، مصرف کربوهیدرات می تواند میزان گرسنگی شما را افزایش دهد.

به عنوان نمونه، اگر شما یک تن کربوهیدات مصرف می کنید، باز هم می توانید به مصرف کالری بیشتر بپردازید. دقیقا شبیه یک ظرفی که هرگز پر نمی شود. البته برخی افراد به جای مصرف کربوهیدرات از قندهای غیر مضر نظیر گیاه استویا استفاده می کنند؛ اما باز هم باید عنوان کنیم که حتی اگر قند غیر مضر نیز مصرف کنید، باز هم توصیه ما به شما استفاده از پروتئین بیشتر در رژیم غذایی خود است.

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد. از خواص و فواید استویا می توان به کالری کم، قند بسیار پایین اشاره کرد. قند پایین باعث شده تا جامعه بیماران دیابت، از پر طرفدارترین خریداران استویا و محصولات آن که انواع شیرین کننده است، باشند. در لینک زیر مقاله ای برای ما تهیه کرده ایم که شما را با فایده های این گیاه و شیرین کننده های آن بیشتر آشنا می کند.

همچنین بخوانید:

خواص و فواید استویا

نتیجه گیری از مطالعه مطلب راهنمایی و دستورات تغذیه بدون قند

در این قسمت قصد داریم تا از مطلب حاضر نتیجه گیری نماییم. درست است که در این مطلب ابتدا شما را با چرایی عدم مصرف مواد قندی آشنا کردیم و عنوان کردیم که مصرف مواد دارای کربوهیدرات بالا می تواند در دراز مدت منجر به بروز انواع مشکلات جسمی و بیماری های مختلفی نظیر دیابت شود. همچنین در ادامه پنج راهکار کمک کنند برای کنترل میل به قند را نیز در اختیار شما قرار دادیم. با تمام این تفاسیر بهترین روش برای کنترل قند رژیم غذایی مراجعه به متخصص تغذیه می باشد.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من