فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها

فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها

امروز با مطلب فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها در خدمت شما هستیم. همان طور که پیش از این نیز عنوان شد، بیماری دیابت قادر است تا وضعیت سلامت فرد را مختل کند. در این بین نیز موارد بسیار زیادی در حفظ شرایط بیماران دیابتی تاثیرگذار هستند که یکی از این موارد، لیست غذای مصرفی این افراد می باشد.

به منظور تعیین لیست غذایی مصرفی این افراد باید با غذاهای مفید و مناسب برای دیابتی ها آشنا شویم. بسیاری از افراد به دنبال لیست غذایی ویژه بیماران دیابتی هستند، به همین منظور در این مطلب سعی داریم تا ابتدا به بررسی هرم غذایی مناسب برای دیابتی ها پرداخته و در انتها چند وعده غذایی پیشنهادی برای دیابتی ها را به شما معرفی نماییم، پس تا پایان این مطلب در کنار ما باشید.

فیلم رژیم فستینگ چیست؟

در نگاه اول ممکن است بیماری دیابت، کمی نگران کننده به نظر برسد. اما کنترل این بیماری با استفاده از چند دستورالعمل پزشکی و رژیم غذایی مناسب میسر می شود. در فیلم تهیه شده در ابتدا نگاه کلی به هرم غذایی افراد دیابتی می کنیم و سپس چند دستور غذایی را برای شما شرح خواهیم داد.

آشنایی با فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها و جدول غذایی دیابتی ها

به منظور آشنایی با فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها، باید عنوان کنیم که در دست داشتن یک فهرست مواد غذایی برای رفتن به سوپرمارکت و خرید، کافی نمی باشد. در حالت کلی، یک فرد مبتلا به بیماری دیابت به یک لیست راهنما برای تهیه مواد غذایی متناسب با ویژگی های خود احتیاج دارد. در صورتی که به بهترین و بدترین غذا برای دیابتی ها به درستی توجه شود، می تواند به کنترل میزان قند خون و همچنین حفظ سطح سلامت فرد کمک کند.

آشنایی با فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها

در حالت کلی و در طبقه بندی موجود در هرم مواد غذایی دیابتی ها، شش گروه موجود می باشند. در قسمت پایین هرم مواد غذایی برای بیماران مبتلا به دیابت، مواد نشاسته ای، انواع نان ها و همچنین غلات و در قسمت راس هرم، انواع مواد چرب، روغن ها و همچنین طیف گسترده ای از مواد غذایی شیرین قرار دارند. در هرم زیر می توانید مواد غذایی مورد نیاز دیابتی ها بر اساس حجم مصرفی را مشاهده نمایید.

همچنین بخوانید:

دیابت

هرم غذایی افراد دیابتی

بر اساس نظر متخصصان تغذیه، یک فرد دیابتی باید حجم زیادی از غذای روزانه خود را از بخش پایینی هرم یعنی نان ها، غلات و مواد نشاسته ای انتخاب کند. به عبارت دیگر، یک فرد دیابتی هرچه به نوک هرم نزدیک می شود باید حجم کمتری از مواد مصرفی روزانه خود را به آن دسته اختصاص دهد. به عنوان مثال، چربی ها و مواد قندی، کمترین نقش را در فهرست غذایی برای دیابتی ها بر عهده خواهند داشت.

البته بیماران دیابتی می توانند برای مواد قندی خود به دنبال شیرین کننده های جایگزین باشند. استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

در ادامه این بخش به معرفی هر کدام از قسمت های این هرم غذایی پرداخته و پیشنهادات لازم برای لیست غذایی دیابتی ها را ارئه خواهیم داد.

گروه اول: نان ها، غلات و انواع مواد نشاسته ای برای دیابتی ها

نان ها، غلات و مواد نشاسته ای حاوی انواع ویتامین های لازم، مواد معدنی، کربوهیدرات های پیچیده و فیبرها هستند که در سلول های بدن تجزیه شده و به عنوان سوخت سلولی مورد استفاده قرار می گیرند. منظور از کربوهیدرات های پیچیده، موادی هستند که روند جذب آرام تری داشته و نسبت به کربوهیدرات های ساده، با سرعت کمتری قند خون را بالا می برند.

در واقع یک فرد مبتلا به دیابت لازم است تا از نان هایی در وعده های غذایی خود استفاده کند که با شیرین کننده های و جایگزین های کم کالری تر تولید شده باشد. برای مثال پودر شیرین کننده غیر حجیم استویا، به عنوان جایگزین شکر در صنایع قنادی مورد استفاده است.

یک فرد مبتلا به دیابت نیز به کربوهیدرات احتیاج داشته تا بتواند انرژی مورد نیاز بدن خود را تامین کند، جدول زیر مواد حاوی کربوهیدرات های مفید را به افراد دیابتی پیشنهاد می دهد:

جدول نحوه مصرف مواد نشاسته ای دیابتی ها

انتخاب یک فرد عادی انتخاب دیابتی ها
آرد سفید آرد گندم کامل (با استفاده از دانه کامل غلات)
برنج سفید برنج قهوه ای (با استفاده از دانه کامل غلات)
غلات صبحانه شکری ساده غلات صبحانه با دانه کامل و حداقل میزان شکر
نان تهیه شده از آرد سفید نان تهیه شده از آرد غلات کامل
سیب زمینی سرخ شده در روغن سیب زمینی تنوری و یا آبپز
 
نان ها، غلات و مواد نشاسته ای

اگر شما جزو دسته افرادی هستید که به آشپزی و پخت نان و شیرینی علاقه دارید، اما دیابت دارید و یا دوست دارید به صورت رژیمی و سالم آن ها را تهیه کنید، از استویا استفاده کنید. استویا یک گیاهی است که در طی فرایندی در کارخانه، از آن شیرین کننده تهیه می شود. استویا فواید زیادی دارد یکی از آن ها قابل استفاده بودن برای بیماران دیابتی است.

همچنین بخوانید:

فواید استویا

گروه دوم: سبزیجات در فهرست لیست غذایی دیابتی ها

سبزیجات به طور عمده از ویتامین ها، مواد معدنی و مقادیر کمی کربوهیدرات تشکیل شده اند. در حالت کلی سبزیجات نسبت به گروه غذایی میوه ها کربوهیدرات کمتری دارند. این در حالی است که برخی سبزیجات دارای فیبر بیشتر و سدیم کمتر می باشند. جدول زیر قصد دارد تا لیست سبزیجات پیشنهادی برای دیابتی ها را به نمایش بگذارد:

جدول نحوه مصرف سبزیجات برای بیماران دیابتی

انتخاب یک فرد عادی انتخاب دیابتی ها
سبزیجات سرخ شده، سبزیجات کنسروی سبزیجات خام، گریل شده یا بخار پز
خیار شور خیار خام و تازه
مصرف انواع ترشی ها مصرف کلم، کاهو، هویج و غیره به صورت خام (در قالب سالاد)
 
سبزیجات در فهرست لیست غذایی دیابتی ها

گروه سوم: میوه جات در لیست غذایی دیابتی ها

در بافت میوه جات، فیبرها، کربوهیدرات ها، ویتامین ها و حتی مواد معدنی وجود دارد. فیبر ها را می توان از مهم ترین مواد معدنی برای بدن نام برد، که امروزه از فیبر های خوراکی در تولیدات صنایع و همچنین شکر استویا استفاده می شود.

در برخی از میوه ها (آووکادو) مقادیر کمی چربی سالم نیز یافت می شود. درست است که میوه جات نسبت به گروه سبزیجات کربوهیدرات بیشتری داشته؛ اما می توانند در لیست غذایی دیابتی ها قرار داده شوند. برای این منظور به جدول پیشنهادی زیر دقت فرمایید:

جدول نحوه مصرف میوه ها برای افراد با بیماری دیابت

انتخاب یک فرد عادی انتخاب دیابتی ها
لواشک میوه ای حاوی شکر و نمک زیاد میوه های تازه
کمپوت میوهای صنعتی حاوی شکر زیاد میوه های یخ زده و یا کمپوت خانگی کم شکر
مربای کارخانه ای دارای شکر زیاد مربای خانگی بدون شکر یا با شکر کم
نوشیدنی میوه ای حاوی شکر و مواد نگهدارنده آب میوه طبیعی و بدون افزودن شکر
 

همانطور که در جدول آورده شده است، بهترین انتخاب برای دیابتی ها استفاده از میوه های تازه است. اما برخی از میوه ها به علت اینکه قند بالایی دارند، باید توسط این بیماران پرهیز شوند. به همین لازم است تا شما به میوه های مخصوص به رژیم خود آشنا شوید.

گروه چهارم: گوشت و انواع مواد پروتئینی برای بیماران مبتلا به دیابت

در این قسمت از هرم غذایی دیابتی ها، انواع گوشت ها با پروتئین بالا جای گرفته اند. در کنار انواع گوشت ها، انواع مواد پروتئینی نظیر لبنیات پروتئینی مثل پنیر، دانه های پروتئینی مثل لوبیا و حتی تخم مرغ نیز جای خواهند گرفت.

گوشت ها به طور معمول علاوه بر داشتن پروتئین بالا، مقادیر زیادی چربی را نیز در خود جای می دهند. به منظور جلوگیری از ورود چربی بالا به بدن، افراد دیابتی می توانند پیشنهادات پروتئینی موجود در جدول زیر را مد نظر قرار دهند:

جدول نحوه مصرف گوشت و مواد پروتئینی توسط دیابتی ها

 
انتخاب یک فرد عادی انتخاب دیابتی ها
گوشت و پروتئین سرخ شده مصرف گوشت کبابی، گریل شده و یا بخار پز
مصرف گوشت های پرچرب مصرف گوشت بدون چربی
مصرف پنیرهای پرچرب و پر نمک مصرف پنیرهای کم چربی و فاقد نمک
نوشیدنی میوه ای حاوی شکر و مواد نگهدارنده آب میوه طبیعی  بدون افزودن شکر
مصرف گوشت مرغ و سایر ماکیان با پوست مصرف گوشت مرغ و سایر ماکیان بدون پوست
مصرف لوبیا و سایر دانه ها به صورت کنسرو شده مصرف لوبیا و سایر دانه ها به صورت بخار پز یا آب پز
 

پروتئین ها و چربی ها دو رکن اصلی در رژیم کتوژنیک هستند. در این رژیم متخصص تغذیه بر اساس نیاز بدنی شما، کربوهیدارت و مواد قندی را به حداقل ترین میزان ممکن می رساند. این رژیم برای بسیاری از بیماری ها و همچنین کاهش وزن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برای اینکه بدانید رژیم کتوژنیک چیست؟ به لینک داده شده مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

رژیم کتوژنیک چیست؟

گروه پنجم: لبنیات در جدول غذایی افراد دیابتی

گروه لبنیات شامل شیر و سایر فرآورده هایی است که با استفاده از شیر تهیه می شوند. این گروه شامل پروتئین، مواد معدنی، کلسیم و در برخی موارد چربی می باشند. دیابت انواع مختلفی دارد. شایع ترین آن که در سنین پایین فرد را درگیر می کند، دیابت نوع یک است. جدول زیر لبنیات پیشنهادی برای لیست غذایی دیابتی ها را ارائه می دهد:

جدول نحوه مصرف لبنیات برای بیماران دیابتی

 
انتخاب یک فرد عادی انتخاب دیابتی ها
مصرف شیر و ماست پر چرب مصرف شیر و ماست کم چرب (1 % چربی)
مصرف انواع بستنی های پر شکر مصرف ماست منجمد شده و بدون قند
 
جایگاه لبنیات در هرم غذایی افراد دیابتی کجاست؟

گروه ششم: چربی ها در فهرست لیست غذایی دیابتی ها

این گروه شامل انواع چربی ها و روغن ها می باشد. این دسته از مواد غذایی شامل هیچ ماده مفید و غنی نبوده و صرفا کالری زیاد حاصل از مصرف چربی و روغن را به بدن فرد دیابتی وارد خواهند کرد. جدول زیر جایگزین پیشنهادی برای این دسته از مواد غذایی را ارائه می دهد:

نحوه مصرف چربی ها در بیماران مبتلا به دیابت

انتخاب یک فرد عادی انتخاب دیابتی ها
میان وعده های سرخ شده در روغن میان وعده های سالم و بدون روغن
ماینوز و سس های معمولی روغن های گیاهی و غیر هیدروژنه
 

از مهم ترین وعده های غذایی روز، صبحانه است. این وعده برای بیماران دیابتی و همچنین افراد عادی اهمیت بالایی دارد و انرژی در طول روز شما را تامین می کند. باید توجه داشته باشید که در وعده های صبحانه از استفاده مواد قندی و چربی ها خودداری کنید. این موضوع برای افراد دیابتی از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین منظور، در لینک زیر لیست چند تا از بهترین صبحانه را برای شما آورده ایم.

معرفی چند وعده غذایی برای افزودن به فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها

در این قسمت سعی داریم تا به معرفی چند وعده غذایی برای افزودن به فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها بپردازیم. یک فرد دیابتی باید به یک دفترچه راهنما شامل طرز تهیه و حتی ایده هایی جهت تهیه مواد غذایی سالم دسترسی داشته باشد تا با استفاده از آن بتواند وعده غذایی سالمی برای خود تهیه نماید. البته راهنمای تغذیه بدون شکر برای هر فردی که به سلامتی خود اهمیت می دهد، بسیار مهم و کاربردی خواهد بود. زیرا که با دانستن قواعد آن و شناخت گروه های غذایی مضر می توان زندگی سالم تری را تجربه کرد.

در ادامه به معرفی چند وعده غذایی سالم خواهیم پرداخت.

لیست غذایی دیابتی ها

سالاد مدیترانه ای به عنوان پیش غذای افراد دیابتی

برای تهیه سالاد مدیترانه ای به سبزی جعفری نیاز دارید. ابتدا جعفری ها را به خوبی شسته و به قطعات کوچک تر تقسیم نمایید. در صورت تمایل می توانید تخم کتان، تخم آفتاب گردان و تخم کدو را نیز به آن اضافه نمایید. به منظور اضافه کردن چاشنی سالاد نیز از یک قاشق روغن زیتون و کمی نمک استفاده نمایید. کالری سالاد مدیترانه ای 138 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.

افراد دیابتی می توانند در کنار وعده های غذایی خود از نوشیدنی بدون شکر استفاده کنند. این نوشیدنی ها را می توانید از بی لو تهیه کنید که با پودر استویا کمی شیرین شده و موادی در آن استفاده شده است که برای بدن مفید هستند.

وعده اصلی لیست غذایی دیابتی ها سالاد مرغ با کلم

به منظور تهیه سالاد مرغ با کلم به سینه مرغ بدون پوست، هویچ، جعفری و گل کلم احتیاج دارید. در مرحله اول باید سبزیجات و همچنین مرغ بدون پوست را با مقدار کمی روغن در یک ماهی تابه مخصوص، گریل نمایید. در چنین حالتی فیبر کافی و پروتئین بالای بدون چربی را در اختیار خواهید داشت. به عنوان چاشنی هم می توانید کمی نمک و فلفل به مواد خود اضافه نمایید. مواد گریل شده را مخلوط کرده و میل نمایید. کالری سالاد مرغ و کلم، 93 کیلو کالری در هر وعده می باشد.

یکی دیگر از وعده هایی که می توان به عنوان ناهار توسط دیابتی ها مصرف شود، آش است. آش به واسطه استفاده از حبوبات و یا رشته، دارای کربوهیدارت بالایی است. اما می توان آش دیابتی نیز درست کرد تا بتوانید تنوع را در رژیم غذایی خود داشته باشید.

همچنین بخوانید:

آش دیابتی

مافین شکلاتی با طعم فندق برای دسر در فهرست لیست غذایی دیابتی ها

به منظور تهیه مافین شکلاتی با طعم فندق، ابتدا باید آرد بادام را با روغن نارگیل، پودر فندق، تخم مرغ، پودر استویا و مقدار کمی نمک و پکینگ پودر ترکیب نماییم. مخلوط به دست آمده را در قالب مافین کیک ریخته و در دمای 175 درجه سانتی گراد و به مدت 18 الی 20 دقیقه قرار می دهیم. در نهایت و پس از آماده شدن، مقداری شکلات تلخ را با روش بن ماری به حالت مایع درآورده و روی مافین ها می ریزیم. کالری این دسر 175 در هر وعده می باشد.

شاید این سوال پیش بیاید که پودر استویا چیست؟ این پودر چگونه تهیه می شود و اصلا خود استویا چیست؟ به همین منظور جهت دریافت پاسخ سوالات خود به لینک زیر مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

استویا

البته فکر نکنید چون به دیابت مبتلا هستید، دیگر به جز مافین دسر دیگری را نمی توانید میل کنید. ما به شما می گوییم که شما در رژیمتان می توانید انواع دسر ها و کیک ها، بیسکوئیت ها و شکلات های رژیمی را داشته باشید. البته به شرطی است که از شکر استویا به عنوان شیرین کننده استفاده کنید. برای مثال در طرز تهیه شیرینی رژیمی، از پودر استویا و جزئیات خوشمزه دیگری استفاده شده است. شما می توانید این شیرینی های رژیمی را درست کنید و به عنوان عصرانه همراه با چای مصرف کنید.

نتیجه گیری از معرفی فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها

به منظور نتیجه گیری از معرفی فهرست لیست غذایی برای دیابتی ها باید عنوان کنیم که در این مطلب سعی کردیم تا ابتدا شما را با هرم غذایی مخصوص دیابتی ها و همچنین باید ها و نباید های غذایی آن ها آشنا کنیم. شما می توانید از مواد مجاز در این هرم برای رژیم غذایی 15 روزه دیابتی استفاده کنید.

در انتهای مطلب نیز به عنوان نمونه یک پیش غذا، یک وعده اصلی و یک دسر مناسب برای رژیم غذایی دیابتی ها را معرفی کردیم. کسب اطلاعات در خصوص لیست غذایی دیابتی ها می تواند به حفظ سطح قند خون آن ها در حالت تعادل کمک کند؛ اما بهترین روش برای دست یافتن به یک لیست غذایی مناسب، مراجعه به متخصصان و کارشناسان تغذیه می باشد.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من