ضرر قند بیشتر است یا شکر؟

ضرر قند بیشتر است یا شکر؟

در رابطه با پاسخ به سوال ضرر قند بیشتر است یا شکر، باید با دیدگاه تخصصی تری به موضوع نگاه کنیم. امروزه به واسطه مشغله زیاد، بسیاری از افراد از وعده های غذایی آماده و فست و فودها استفاده می کنند. به عبارت دیگر، افراد دیگر فرصت کافی برای تهیه غذای سالم و خانگی را نداشته و به منظور رفع گرسنگی و همچنین سرفه جویی در زمان، به دنبال مصرف غذایی راحت و سریع می باشند، غافل از اینکه این وعده های غذایی آماده و فست فودها چه ضررهای زیادی را به بدن وارد خواهد کرد.  یکی از عمده ترین عناصر موجود در چنین وعده های غذایی، شکر می باشد. وجود شکر در این مدل غذاها حجم کالری دریافتی ناشی از مصرف آن ها را به شدت بالا برده و منجر به تجمع چربی در بدن و همچنین اضافه وزن خواهد شد. در این مقاله سعی داریم تا شما را با مضرات مصرف قند و شکر آشنا کنیم، پس تا پایان این مطلب در کنار ما باشید.

فیلم بررسی ضرر قند بیشتر است یا شکر؟

فیلم تهیه شده، ابتدا به معرفی شکر و قند می پردازد. در ادامه نیز مضررات این دو ماده سمی برای بدن را بررسی می کند.

بررسی تفاوت و پاسخ به سوال ضرر قند بیشتر است یا شکر؟

به منظور بررسی تفاوت و پاسخ به سوال ضرر قند بیشتر است یا شکر؟ باید صرفا به شکل ظاهری این دو ماده توجه کرد. به عبارت دیگر، تنها تفاوت موجود در این دو ماده خوراکی، شکل ظاهری آن ها بوده و در ساختار و سایر موارد هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر نخواهند داشت. عنصر تشکیل دهنده قند و شکر، ساکارز می باشد. هر ساکارز نیز از مولکول های گلوکوز و فروکتوز ساخته می شود.

در کارخانه های قند سازی، طی انجام مراحلی، کریستال های شکری به حبه های قند تبدیل خواهند شد. اگر بخواهیم به بررسی این مراحل بپردازیم، باید عنوان کنیم که ابتدا کریستال های شکر در آب حل می شوند. سپس با استفاده از ذغال و یا مواد رنگ بر، فرایند رنگ زدایی این محلول انجام می شود. محلول مورد نظر به آپارات وارد شده و پخته می شود. پس از پخته شدن و سرد شدن آن، کریستال های قند تشکیل می شوند. این کریستال ها ممکن است دارای مقادیر کمی، ناخالصی باشند، برای همین منظور آن ها را در سانتریفیوژ قرار داده و ناخالصی های آن ها را جدا می کنند. در نهایت هم کریستال های قندی با روش مخصوصی فشرده شده و به صورت کله قند در می آیند. پس از قرار گیری کله قند در محیط گرم و خشک، می توان آن ها را به صورت حبه و یا اشکال مختلف تکه تکه کرد.

با توجه به اینکه ساکارز و سایر مواد نام برده، که در تولید قند های مصنوعی ساخته می شوند، برای بدن ضرر دارند، می توان به جای آن ها از حبه هایی طبیعی استفاده کرد. در این محصولات به جای استفاده از ساکارز از گیاه استویا استفاده می شود. حبه استویا رژیمی و بسیار کم کالری است.

تفاوت قند و شکر چیست؟

پاسخ به سوال ضرر قند بیشتر است یا شکر؟

در پاسخ به سوال ضرر قند بیشتر است یا شکر؟ باید عنوان کنیم که همان طور که گفته شد، این دو محصول هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند، بنابراین ضرری که به بدن انسان وارد می کنند، دقیقا مشابه می باشد. بنابراین بهتر است تا این ماده را به صورت کلی و طبق اصولی و کم کم از رژیم غذایی خود حذف کنید. برای مطالعه فواید حذف شکر کلیک کنید.

همچنین بخوانید:

فواید حذف شکر 

در ادامه این قسمت، به معرفی چند عدد از مضرات مصرف قند و شکر می پردازیم.

 

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

افزایش احتمال پوسیدگی دندان ها

همان طور که پیش از این نیز گفته شد، مصرف قند و شکر تنها وارد کردن یک ماده پرکالری و بدون فایده به بدن می باشد. به عبارت دیگر، این ماده فاقد پروتئین، فاقد چربی، مواد معدنی، ویتامین ها و غیره بوده و تنها چیزی را که به بدن وارد می کند، کالری بالا خواهد بود. در این مورد استفاده از شیرین کننده های کم کالری بسیار توسط پزشکان توصیه می شود.

همچنین بخوانید:

شیرین کننده های کم کالری

کالری بالای موجود در قند و شکر، انرژی مورد نیاز برای عملکرد باکتری های مضر موجود در فضای دهان را فراهم نموده و این امکان را برای باکتری ها ایجاد کرده تا به راحتی در فضای دهان رشد کرده و زندگی کنند. رشد بیشتر این باکتری ها منجر به پوسیدگی دندان ها می شود.

برخلاف قند و شکر مصنوعی، شیرین کننده هایی هستند که بر پایه گیاه استویا هستند و دوستدار سلامت دهان و دندان هستند. شما می توانید از این محصولات را از لینک زیر سفارش دهید.

افزایش ابتلا به بیماری کبد چرب دندان ها

در صورت مصرف قند و شکر، پس از اعمال فرایند سوخت و ساز بدن، این ماده تبدیل به گلوکوز و فروکتوز می شود. در صورتی که مصرف شکر و قند بالا باشد، میزان فروکتوز موجود در کبد افزایش یافته و در نهایت در کبد تجمع می یابد. سرانجام نیز فروکتوز در کبد و با طی فرایند هایی به چربی تبدیل شده و به شکل کلسترول به خون و سایر نقاط بدن وارد خواهد شد. البته باید این نکته را نیز عنوان کرد که این چربی های ساخته شده کاملا از کبد خارج نشده و  مقادیری از آن در کبد باقی مانده و منجر به بروز بیماری کبد چرب می شود.

متاسفانه کبد چرب یکی از بیماری های رایج در کشورهای غربی می باشد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند به طور متوسط 2 الی 3 برابر بیشتر از سایرین به مصرف قند و شکر می پردازند. افرادی که دارای کبد چرب هستند، باید رژیم های غذایی خاصی را رعایت کنند. یکی از توصیه های پزشکان رژیم کتوژنیک می باشد. این رژیم با کاهش مصرف قند و کربوهیدرات به علایم ناشی از بیماری کبد چرب کمک می کند.

همچنین بخوانید:

رژیم کتوژنیک 

افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت

زمانی که گلوکوز به بدن انسان وارد می شود، از طریق هورمون انسولین مدیریت شده و به عنوان سوخت وساز سلول به آن وارد می شود. در این فرایند هورمون انسولین نقش بسیار مهمی داشته و به حفظ سلامت بدن کمک شایانی خواهد کرد.

حال اگر مقادیر گلوکوز موجود در خون بالا رفته، منجر به ایجاد مسمومیت بدن و در نتیجه بیماری های جبران ناپذیری نظیر کوری و غیره خواهد شد. در صورت مصرف بالای قند ممکن است عملکرد هورمون انسولین مختل شده و حجم بسیاری زیادی از گلوکوز در خون تجمع یافته و منجر به بروز بیماری دیابت در فرد شود.

بیماران دیابتی به خاطر همین مشکل، رژیم غذایی خاصی را باید دنبال کنند. رژیمی که شامل پرهیز از موادی با قند بالا و شیرینیجات است. مطالعات و تحقیقات نشان داده که استویا و دیابت رابطه مستقیمی با همدیگر دارند. این بدان معنا است که اگر مبتلا به دیابت هستید، می توانید از شیرین کننده هایی که بر پایه استویا تولید شده است، استفاده کنید. استویا سبب کاهش علایم دیابت می شود و کمترین تاثیر را در افزایش قند خون دارد.

همچنین بخوانید:

شیرین کننده دیابتی

مصرف قند و شکر بالا خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

افزایش احتمال سرطان

در صورتی که سلول های بدن به صورت غیر کنترل شده تکثیر یابند، به اصطلاح سرطان ایجاد شده است. یکی از هورمون های بدن که از رشد غیر کنترل شده سلول ها جلوگیری می کند، انسولین می باشد. در صورتی که میزان شکر و قند مصرفی فرد بالا باشد، می تواند منجر به بالا رفتن مداوم سطح انسولین خون شده و در نتیجه خطر ابتلا به انواع سرطان ها را افزایش دهد.

مصرف بیش از حد قند یا شکر می تواند التهابات موجود در بدن را بالا برده و مشکل متابولیکی که منجر به ایجاد سرطان می شوند را به دنبال داشته باشد. افرادی که قند و شکر بالایی را به بدن خود وارد می کنند، بیشتر از سایر افراد دچار انواع مختلفی از التهابات خواهند شد. البته می توان از شکر های رژیمی به جای سفید و مصنوعی استفاده کرد.

افزایش وزن و چاقی بیش از حد

یکی از مواردی که امروزه ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است، تناسب اندام و خلاص شدن از شر چربی های اضافی بدن است. این روزها تمامی افراد با ورزش کردن و رعایت رژیم های غذایی مختلف به دنبال راهی برای کاهش وزن و داشتن اندامی زیبا هستند.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، در صورت مصرف قند و شکر بیش از حد، فروکتوز ناشی از تجزیه آن ها در بدن، روی مراکز سیری اثرات سو گذاشته و از تاثیر آن ها می کاهد. به عبارت دیگر، مصرف وجود فروکتوز بیش از حد در خون افزایش میل افراد به گرسنگی را ارتقا داده و منجر به افزایش وزن و به خطر افتادن سلامت بدن خواهد شد. در این صورت شما نیاز دارید تا بهترین جایگزین های قند و شکر را شناسایی کنید و در سبد روزانه خود قرار دهید.

مصرف قند و شکر می تواند منجر به بروز سرطان شود.

داشتن خاصیت اعتیادآوری

یک فرد معتاد با مصرف مواد مخدر میزان دوپامین بیشتری را در مغز خود ترشح خواهد کرد. فردی هم که قند و شکر بسیار زیادی مصرف می کند، به عنوان هدیه از مغز خود دوپامین زیادی دریافت خواهد کرد. به عبارت دیگر، با مصرف قند و شکر بیش از حد، سطح ترشح دوپامین در مغز افزایش یافته و حالت سرخوشی در فرد ایجاد خواهد شد. البته باید این نکته را نیز عنوان کرد که مصرف قند و شکر موجود در خوراکی ها می تواند چندین برابر یک ماده غذایی سالم به ترشح دوپامین در مغز کمک کرده و حس بهتری را ایجاد نماید. به واسطه همین احساس بهتر، ممکن است بسیاری از افراد نسبت به مصرف قند و شکر اعتیاد پیدا کرده و در گذر زمان میل بیشتری به مصرف آن ها داشته باشند.

حتما الان با مطالعه این بخش، کمی جا خورده اید و به دنبال راهکار برای کاهش مصرف قند و شکر هستید. ابتدا باید عنوان کنیم که با توجه به اینکه مصرف شیرینی و شکلات در فرهنگ ما به همراه چای و نوشیدنی های گرم، غالب می باشد. بنابراین باید به صورت کم کم و طبق یک قائده خاص مصرف این نوع ماده غذایی را محدود کنید. به همین منظور به یک راهنما و دستورالعمل تغذیه بدون شکر نیاز دارید. یک مطلبی را که باید در نظر داشته باشید این است که با کم کردن شکر و قند بخش زیادی از کربوهیدارت روزانه شما نیز کم می شود. اما با در دسترس داشتن یک راه حل و دستور، می توانید جای آن را با کربوهیدارت های سالم پر کنید.

افزایش احتمال بروز آکنه و از بین بردن زیبایی

داشتن پوستی زیبا و همچنین حفظ زیبایی ظاهری یکی از مواردی بوده که از دیرباز مورد توجه انسان و علی الخصوص خانم ها قرار داشته است. در صورتی که مصرف مواد قندی بسیار بالا باشد، سریعا سطح قند خون در فرد ارتقا پیدا خواهد کرد. این افزایش سطح قند خون، سطح ترشح هورمون آندروژن را بالا برده و منجر به تولید چربی در خون می شود.

این چربی و روغنی شدن فضای داخلی بدن به پوست نیز سرایت کرده و منافذ پوست را دچار انسداد خواهد کرد. انسداد منافذ پوست به واسطه چربی اضافی، می تواند منجر به بروز جوش و آکنه شده و زیبایی ظاهری فرد را به خطر بیندازد.

با این حال افراد زیادی هستند که عاشق شکلات و فرآورده های شبیه به آن هستند. برخی از افراد خوش ذوق و طرفداران پر و پا قرص شکلات، این محصول را در منزل درست می کنند. طرز تهیه شکلات بدون قند بسیار ساده است و فقط با چند تغییر می توانید در منزل درست کنید و نوش جان کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه شکلات بدون قند

آکنه از عوارض مصرف قند و شکر بالا

افزایش احتمال بروز افسردگی

درست است که مصرف قند و شکر زیاد منجر به افزایش ترشح دوپامین و در نتیجه حس بهتر و سرخوشی خواهد شد؛ اما در صورتی که این مصرف بیش از حد باشد می تواند تغییرات زیادی را در سطح تنظیم کننده های عصبی ایجاد نماید.

در صورتی که تنظیم کننده های عصبی دچار اختلال شوند، سطح التهابی بدن افزایش داشته و تغییرات خلق و خو نظیر افسردگی و مشکلات روانی بروز خواهند کرد. در صورتی که افراد زمینه بیماری های روحی و روانی داشته باشند، مصرف قند و شکر می تواند به بروز تیک های عصبی و افزایش علائم بیماری را در آن ها منجر شود. این علایم می تواند با مصرف محصولات بدون قند به شدت کم شود.

نتیجه گیری از بررسی سوال ضرر قند بیشتر است یا شکر؟

به دنبال نتیجه گیری از بررسی سوال ضرر قند بیشتر است یا شکر؟ باید عنوان کنیم که همان طور که در این مطلب عنوان شد، قند و شکر با یکدیگر تفاوت ساختاری نداشته و تنها در شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند. همچنین در ادامه این مطلب به بررسی مضرات ناشی از مصرف بیش از حد قند و شکر پرداختیم. افراد می توانند با مراجعه به یک متخصص تغذیه به صورت متعادل به مصرف قند و شکر مورد نیاز بدن پرداخته و از بروز تمامی خطرات جانبی ناشی از مصرف بیش از حد آن ها جلوگیری نمایند. همچنین به منظور دریافت یک شیرین کننده فاقد ضرر می توان نسبت به خرید پودر استویا اقدام نمود. پودر استویا نوعی شیرین کننده بدون ضرر بوده که در مطالب بعدی به معرفی کامل آن خواهیم پرداخت.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من