عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی

عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی

در این مقاله می خواهیم درباره عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی صحبت کنیم. همچنین می خواهیم انواع شیرین کننده ها و نحوه عملکرد آن ها را  در بدن مورد بررسی قرار دهیم.

چندین سال است که شیرین کننده های مصنوعی به عنوان جایگزینی سالم برای شکر محبوبیت زیادی یافتند. بر محبوبیت این شیرین کننده ها هر روز افزوده شد زیرا بسیاری از مردم می توانستند غذاهای شیرین و نوشیدنی قند دار را بدون نگرانی در مورد کالری اضافی شان مصرف کنند. این شیرین کننده های مصنوعی اگر چه به عنوان جایگزین های سالم برای شکر تبلیغ می شوند اما همیشه این گونه نیستند.

بسیاری از این شیرین کننده ها دارای خطراتی هم هستند. تحقیقات نشان داده که این شیرین کننده ها می توانند عوارض زیادی را برای افراد داشته باشند. کارشناسان مراقبت از زنان به بیماران خود توصیه می کنند غذاهای طبیعی در رژیم غذایی خود بگنجانند و از مصرف زیاد مواد فرآوری شده و شیرین کننده های مصنوعی اجتناب کنند.

ما در این مقاله می خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم که عملکرد شیرین کننده ها در بدن چگونه است؟ آیا شیرین کننده ها سبب بیماری قلبی عروقی هم می شوند؟ مصرف شیرین کننده ها در افراد دیابتی سبب افزایش قند خون می شود یا کاهش قند خون؟

فیلم معرفی عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی

این فیلم به معرفی عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی می پردازد. حتما آن را تماشا کنید.

عوارض قرص شیرین کننده بدون قند

عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی می تواند مشکلات زیر را برای افراد به وجود آورد:

همچنین مصرف بیش از اندازه شیرین کننده رژیمی ممکن است سبب سردرد، افسردگی، مشکلات رفتاری و شناختی، واکنش های عصبی و بیماری های کلیوی مزمن نیز شود. از نظر کارشناسان غذایی مصرف در دوران بارداری خطر زایمان زود رس را افزایش می دهد.

در ادامه، عوارض مصرف بیش از اندازه هر یک از شیرین کننده ها را به اختصار بیان می کنیم:

همچنین بخوانید:

آسپارتام

عوارض قرص شیرین کننده بدون قند چیست؟

شیرین کننده های رژیمی و تاثیر آن بر عملکرد مغز، دستگاه گوارش و دندان

در این قسمت از مقاله درباره عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی بر مغز، دستگاه گوارش و دندان ها اطلاعاتی را به شما ارائه می دهیم.

شیرین کننده های رژیمی و سلامت دندان

بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شده است، نوشیدنی های ورزشی و رژیمی به اندازه نوشیدنی های قند دار خطرناک می باشند. این نوشیدنی های بدون قند حاوی اسیدهایی مثل اسید سیتریک و فسفریک بوده که به محصولات طعم می دهند. این نوشیدنی ها مینای دندان را تجزیه می کنند ولی اثر مخرب این نوشیدنی ها بر دهان و دندان کمتر از نوشیدنی های قنددار است‌.

شیرین کننده ها و اثر آن ها بر مغز

با مصرف شیرین کننده های مصنوعی و عبور آن ها از سد خونی مغز سبب اختلالات در عملکرد هیپوکامپ مغز شده در نتیجه سبب کاهش حساسیت به سیگنال های دریافتی می گردد، سپس با بی نظمی در رفتارهای پر خوری سبب افزایش ولع و مصرف غذا می شوند. موارد فوق یکی از علت های افزایش وزن با شیرین کننده های مصنوعی می باشد.

افزایش باکتری های بد روده

شیرین کننده های رژیمی با تاثیر بر میکروبیوتای طبیعی روده سبب افزایش باکتری های بد روده می شوند که در چاقی افراد و ایجاد سندرم متابولیک در آن ها موثر هستند.

دیابت و شیرین کننده های رژیمی

شیرین کننده های رژیمی با اختلال در تحمل گلوکز سبب افزایش قند خون شده درنتیجه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش می دهند.

شیرین کننده ها و مشکلات دستگاه گوارش

شیرین کننده های رژیمی سبب دیس بیوز روده (سندرم روده تحریک پذیر) می شوند. در برخی از آن ها برای دفع راحت تر قند اضافی از بدن، از پروبیوتیک استفاده شده است. پریبیوتیک ها باعث نفخ شکم، درد و کاهش توانایی افراد در دریافت مواد مغذی شده در نتیجه سبب ضعف سیستم ایمنی افراد مصرف کننده خواهد شد.

همچنین بخوانید:

پریبیوتیک چیست؟

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

تاثیر شیرین کننده های رژیمی و تاثیر آن بر عملکرد مغز، دستگاه گوارش و دندان

شیرین کننده های رژیمی و اثر آن بر پرخوری و افزایش وزن

یکی دیگر از عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی پرخوری و افزایش وزن است. شیرین کننده ها جزو محصولات غیر مغذی بوده و جایگزینی برای قندهای طبیعی می باشند.
شیرین کننده ها فاقد کالری و کربوهیدرات بوده اما بعضی از آن ها مانند استویا از گیاهان طبیعی به وجود می آیند که چندین برابر شیرین تر از قند هستند. آسپارتام در مقایسه با شکر، کالری کمتری دارد اما سبب افزایش کالری غذاها شده درنتیجه افراد با مصرف آن ها کالری زیادتری دریافت می کنند.

همچنین بخوانید:

کربوهیدرات

در حالی که افراد قرار است با مصرف شیرین کننده های رژیمی کالری کمتری دریافت کنند ولی گاهی اوقات عکس این قضیه اتفاق می افتد. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بعد از مصرف نوشابه رژیمی همراه وعده غذایی، میل شما به خوردن غذا افزایش یابد و بیش از حد معمول هر روز غذا مصرف کرده و کالری دریافت کنید!! این اثر مخرب نوشیدنی های رژیمی یا شیرین کننده های مصنوعی می باشد.

شیرین کننده های رژیمی با تحریک حسگرهای طعم شیرین، میزان انسولین را مانند زمان مصرف قند، افزایش می دهند. این اتفاق سبب جذب کالری بیشتر با مصرف زیاد این شیرین کننده ها  شده در نتیجه باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.

شیرین کننده های رژیمی و اثر آن بر پرخوری و افزایش وزن

انواع شیرین کننده های مصنوعی

در ادامه صحبت درباره عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی بیایید کمی با شیرین کننده های مصنوعی آشنا شویم.

شیرین کننده های مصنوعی به عنوان جایگزین سالم تری برای شکر شناخته می شوند که اکثرا برای افراد دیابتی کاربرد دارند. دیابت چیست؟ به افزایش و کاهش قند خون در افراد دیابت یا مرض قند می گویند.

همچنین بخوانید:

دیابت چیست؟ 

آسپارتام:

پر مصرف ترین شیرین کننده است که حدود 200 برابر شیرین تر از شکر می باشد.

ساخارین:

حدود 300 تا 400 برابر شیرین تر از شکر است.

سوربیتول:

سوربیتول کربوهیدراتی است که حدود 40% کمتر از شکر شیرین است و اغلب در آدامس های بدون قند استفاده می شود.

سوکرالوز:

شیرین ترین قرص شیرین کننده مصنوعی بوده که حدود 400 – 700 برابر شیرین تر از شکر است.

استویا:

یک شیرین کننده طبیعی است. تقریبا هیچ کالری ندارد و 300 برابر شیرین تر از شکر است.

زایلیتول:

شیرینی آن مانند شکر است. معمولا در آدامس ها و شیرینی ها و محصولات مراقبت از دندان استفاده می شود.

آس سولفام پتاسیم:

یک جایگزین قند بدون کالری است که 200 برابر شیرین تر از شکر می باشد.

انواع شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده های مصنوعی چگونه کار می کنند؟

در ادامه مبحث عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی در مورد نحوه عملکرد شیرین کننده ها در بدن صحبت می کنیم.

سطح زبان شما توسط جوانه های چشایی زیادی پوشیده شده است و هر کدام از آن ها حاوی چندین گیرنده چشایی هستند که طعم های مختلف را تشخیص می دهند. وقتی غذا می خورید گیرنده های چشایی با مولکول های غذا مواجه می شوند.

تناسب کامل بین گیرنده و ملکول غذا، سیگنالی را به مغز شما می فرستند و به شما امکان می دهد، طعم را شناسایی کنید. به عنوان مثال مولکول قند کاملا در گیرنده چشایی شما قرار می گیرد و به مغز اجازه می دهد، طعم شیرین را تشخیص دهد.

مولکول های شیرین کننده مصنوعی به اندازه کافی شبیه مولکول های قند هستند و روی گیرنده شیرینی جا می شوند. اما بسیار متفاوت تر از قند هستند و بدن نمی تواند آن ها را به کالری تجزیه کند. به این ترتیب آن ها طعم شیرینی را بدون کالری اضافه ایجاد می کنند.

تنها تعداد کمی از شیرین کننده های مصنوعی ساختاری دارند که بدن شما می تواند آن را به کالری تجزیه کند. برای شیرین کردن طعم غذاها فقط به مقادیر کمی از شیرین کننده های کم کالری نیاز است، به عبارتی شما تقریبا هیچ کالری مصرف نمی کنید.

همچنین بخوانید:

شیرین کننده های کم کالری

شیرین کننده های مصنوعی و کم کالری چگونه کار می کنند؟

نتیجه گیری عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی

در این مقاله درباره عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های رژیمی صحبت کردیم. انواع  شیرین کننده ها را معرفی کردیم و بیان کردیم هر کدام از شیرین کننده ها چه خصوصیاتی دارند و چه عوارضی را ممکن است برای افراد ایجاد کنند. همچنین متوجه شدیم گاهی اوقات این شیرین کننده های رژیمی برای افراد دیابتی در کاهش قند خون موثر خواهند بود.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
1 محصول سبد خرید
حساب کاربری من