طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر
ما در این مقاله می خواهیم طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر را آموزش دهیم. شربت خاکشیر و تخم شربتی یک نوشیدنی بسیار خوشمزه و مفید برای رفع عطش و گرمازدگی است که می تواند در روزهای گرم سال از آن استفاده کرده و به راحتی آن را تهیه نمود.
از این شربت بدون شکر نیز استفاده می شود، و به دلیل داشتن طبعی خنک و بسیار گوارا باعث رفع تشنگی میگردد. در ادامه نیز به دستور تهیه چند مدل دیگر شربت خاکشیر اشاره خواهیم کرد.
مواد لازم جهت تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر
طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر بسیار ساده و آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد. مواد اولیه به کار رفته در این شربت نیز بسیار مفید و پرخاصیت است، اما برای شیرین کردن این شربت نیاز به مقدار زیادی شکر است که می توان به جای آن از شیرین کننده طبیعی بی لو استفاده کرد تا سالم تر باشد.
وجود زیاد شکر میتواند برای بیماران مبتلا به دیابت و مشکلات قلبی و عروقی مشکل ساز باشد و همچنین استفاده از شکر برای افرادی که سعی در کاهش وزن و لاغری دارند نیز مناسب نیست. به همین جهت شیرین کننده طبیعی بی لو می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای شکر باشد، زیرا از مواد کاملا طبیعی تهیه شده و کاملا رژیمی است.
مواد لازم برای تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی به شرح زیر است:
- تخم شربتی؛ یک پیمانه
- خاکشیر؛ یک و نیم پیمانه
- شیرین کننده طبیعی بی لو؛ نیم پیمانه
- گلاب؛ یک دوم پیمانه
- لیمو ترش؛ ۲ عدد
- زعفران دم کرده؛ ۲ قاشق غذاخوری
- آب؛ به مقدار لازم
طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر
برای تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر، ابتدا خاکشیر را در کاسه بزرگی ریخته و بر روی آن آب اضافه کنید و کمی آن را هم بزنید تا از گلوله شدن خاکشیر ها جلوگیری شود. کمی صبر کنید تا چند دقیقه خاکشیر ها خیس خورده و همچنین مواد اضافه مانند برگ، خاک و ذرات ناخالص از آن جدا شود و بر روی سطح آب شناور گردد.
سپس به آرامی آب را خالی کرده تا این ذرات از ظرف خارج شوند. در صورتی که بعد از انجام این کار هنوز هم ذرات معلق در ترکیب وجود داشت، بهتر است این کار را چند دفعه دیگر انجام داده تا دیگر اثری از مواد اضافه باقی نماند.
حال کاسه دیگری فراهم کرده و با استفاده از یک قاشق، مخلوط آب و خاکشیر را به آرامی هم بزنید تا دانه های خاکشیر در آب معلق گردد. سپس به آرامی این مخلوط را در ظرف جدید خالی کرده تا شن های موجود در خاک شیر در ظرف اول باقی بماند. این عمل را چند بار تکرار کنید تا تمام ناخالصی ها جدا شوند. تخم شربتی را نیز با همین روش کاملاً شسته و تمیز کنید تا تمام ناخالصی های آن جدا گردند و بتوان از آن استفاده نمود.
سپس نیم پیمانه از شکر استویا بی لو را در قابلمه کوچکی ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید و سپس بر روی اجاق قرار دهید. شعله زیر ظرف را روی حرارت ملایم تنظیم کرده و محلول را به آرامی هم بزنید تا شیرین کننده بی لو کاملاً حل شده و شربت غلیظی ایجاد گردد. بعد از حل شدن شیرین کننده، گلاب را به شربت اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا ترکیب گردد.
بعد از غلیظ شدن شربت مورد نظر، ظرف را از روی گاز برداشته و در گوشه ای قرار دهید تا خنک شود. در این فرصت لیمو ترش ها را شسته و آب بگیرید و همراه با خاکشیر و تخم شربتی در یک پارچ منتقل کنید. در صورت تمایل نیز میتوانید زعفران دم کرده را به این مخلوط اضافه کنید تا عطر و رنگ زعفران نیز در آن ایجاد شود.
حال شربت تهیه شده از خاکشیر و تخم شربتی و گلاب را در پارچه اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا تمام مواد با یکدیگر ترکیب شده و شربت با کیفیت تهیه گردد.
نکات مهم در تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر
- برای دولایه شدن شربت خاکشیر و تخم شربتی هنگام شستن تخم شربتی اجازه ندهید زیاد در آب خیس بخورد. خیس خوردن زیاد، باعث سنگین شدن تخم شربتی و ته نشین شدن آن میشود.
- برای سالم بودن شربت به جای شکر میتوانید از عسل استفاده کنید که در اینصورت نیازی به جوشاندن شربت نیست، زیرا عسل در اثر حرارت خواص خود را از دست میدهد.
- استفاده از طعم دهندههایی همچون گلاب، زعفران و عرق بیدمشک در آن کاملا اختیاری بوده و بستگی به ذائقه افراد دارد. در صورت تمایل میتوانید ۱/۲ پیمانه عرق بیدمشک به شربت اضافه کرده و بر ارزش غذایی و خواص آن بیفزایید.
مزایای مصرف شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر
- همانطور که میدانید شربت خاکشیر و تخم شربتی دارای انواع ویتامین و مواد معدنی از جمله: ویتامین A، C، B۱، B۲، B۳، B۶، امگا ۳ و امگا ۶، پالمتیک و لینولئیک، آنتی اکسیدان، گلوکز اینولات، گوگرد، فسفر، آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم، پروتئین، صمغ موسیلاژ، منگنز، مس، روی و فیبر است.
- علاوه بر این، به دلیل طبع سرد و آب موجود در دانه ها، باعث رفع گرمازدگی و عطش در بدن می شود.
- مصرف آن به دلیل وجود ویتامین های فراوان باعث از بین رفت جوش، کهیر، خارش و التهابات پوستی شده و پوستی روشن و شاداب برای شما ایجاد می کند.
- از دیگر خواص مصرف خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر می توان به تقویت قلب و عروق، رفع التهابات کلیه، رفع تنگی نفس، درمان سرفه، صاف شدن صدا، تقویت حافظه، تقویت اعصاب و کاهش استرس و اضطراب اشاره نمود.
- همچنین به دلیل وجود خاصیت آنتی اکسیدان در این شربت، میتوان از آن جهت تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم فشار خون و غیره استفاده کرد.
- در دوران بارداری نیز میتوان از هفته سی و هفتم به بعد این شربت را مصرف کرده و در هفته آخر بارداری میتوانید روزانه یک لیوان از این شربت میل کنید. زیرا باعث باز شدن راحت تر دهانه رحم و تسهیل در زایمان طبیعی شده و درد را کاهش میدهد.
- خاکشیر یکی از دانه هایی است که با پاکسازی کبد چرب کمک می کند. شما می توانید این شربت را در طول دوران پاکسازی خود مصرف کنید.
همچنین بخوانید:
استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.
چند دستور دیگر برای تهیه شربت خاکشیر
خاکشیر و شربت هایی که از آن تهیه می شود از قدیم در بین ما ایرانی ها محبوبیت بسیار زیادی داشته است. بنابراین ما در ادامه این مطلب دستور تهیه چند مدل دیگر از شربت خاکشیر را بیان می کنیم.
با ما همراه باشید.
طرز تهیه شربت خاکشیر ساده
این مدل شربت خاکشیر جزو ساده ترین دستور ها قرار دارد. مواد مورد نیاز برای تهیه شربت خاکشیر ساده عبارت اند از:
- یک قاشق خاکشیر به ازای هر نفر
- آب به میزان دلخواه
- ساشه شیرین کننده نوشیدنی استویا بی لو
- گلاب
همانطور که قبل تر عنوان کنیم ابتدا خاکشیر را کامل می شوریم تا خاک و ذرات آن جدا شود. سپس به اندازه دلخواه و به نسب خاکشیر ها آب را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. در این مرحله باید از طعم دهنده دلخواه خود استفاده کنید. در دستور اصیل ایرانی طعم دهنده شربت خاکشیر شکر می باشد. اما هدف ما از درست کردن این شربت علاوه بر رفع تشنگی رژیمی بودن آن نیز است. شما می توانید از ساشه های شیرین کننده نوشیدنی بی لو استفاده کنید. در واقع به ازای هر لیوان می توانید از یک عدد ساشه استفاده کنید. سپس گلاب را به میزان دلخواه اضافه کرده و در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس نوش جان کنید.
شیرین کننده های نوشیدنی بی لو از گیاهی به نام استویا تهیه شده است که رژیمی و کم کالری با قند بسیار پایین است. برای خرید شیرین کننده نوشیدنی به لینک زیر مراجعه کنید.
طرز تهیه شربت خاکشیر با زعفران و گلاب
شربت خاکشیر زعفران و گلاب از محبوب ترین شربت های اصیل ایرانی در میهمانی های ما است. حال چه بهتر است که با کمی تغییر در ترکیب دستور تهیه، آن را سالم تر و رژیمی تر کنیم و سپس در میهمانی هایمان سرو کنیم. مواد لازم برای تهیه شربت خاکشیر زعفران گلاب عبارت اند از:
شیرین کننده های نوشیدنی بی لو از گیاهی به نام استویا تهیه شده است که رژیمی و کم کالری با قند بسیار پایین است. برای خرید شیرین کننده نوشیدنی به لینک زیر مراجعه کنید.
- 2/3 لیوان استویا مایع یا سه قاشق پودر شیرین کننده استویا
- خاکشیر شسته شده به ازای تعداد نفرات
- نصف استکان زعفران دم کرده
- نصف استکان گلاب
در طرز تهیه اصلی شربت خاکشیر زعفران به همراه گلاب باید با استفاده از شکر و آب شهد درست کنیم. اما چون می خواهیم از شکر دوری کنیم این مرحله را رد می کنیم. اگر مایل هستید که از شربتی شهد مانند برای تهیه این شربت استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما استویا مایع یک کیلوگرمی است. از استویا مایع به عنوان جایگزین شربت شکر و آب برای تهیه باقلوا نیز استفاده می کنند.
برای درست کردن این شربت، خاکشیر شسته شده را با میزان دلخواه آب قاطی کنید. سپس استویا مایع و یا پودر شیرین کننده آن را به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود. سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید. در آخر نیز به میزان دلخواه خود گلاب را اضافه کنید و در یخچال قرار دهید. بعد از 2 الی 3 ساعت آماده سرو کردن است.
طرز تهیه شربت خاکشیر با آبلیمو
شربت خاکشیر آبلیمو یکی از معروف ترین نوشیدنی هایی است که در تابستان برای رفع عطش استفاده می شود. مواد مورد نیاز این نوشیدنی بسیار ساده است. به میزان دلخواه خاکشیر شسته شده را با آب خنک مخلوط کنید. سپس آب لیموی تازه را اضافه کنید. میزان آب لیمویی که استفاده می کنید کاملا به سلیقه شما و میزانی که دوست دارید طعم ترشی را حس کنید، بستگی دارد. آب لیمو برای رفع عطش و پاکسازی دستگاه گوارش و هضم غذا بسیار مفید است.
برخی از افراد از مزه ترشی زیاد لذت نمی برند، به همین منظور می توانید شیرین کننده دلخواه خود را به شربت اضافه کنید. ما پیشنهاد می کنیم تا از شیرین کننده های طبیعی نظیر استویا و یا عسل استفاده کنید.
خواص خاکشیر چیست؟
خاکشیر گیاهی است با خواص بسیار زیاد. یکی از خواص خاکشیر بسیار زیاد به گوشمان خورده؛ آن هم درمان یبوست است. مصرف مداوم خاکشیر همراه با آب ولرم نیم ساعت قبل از صبحانه به مرور زمان می تواند سبب پاکسازی روده ها کمک کند.
خاکشیر خواص بسیار زیاد دیگری نیز دارد. از مهم ترین خواص خاکشیر می توانیم به صورت خلاصه به موارد زیر اشاره کنیم:
لاغری با خاکشیر:
همانطور که گفتیم خاکشیر می تواند سبب افزایش حرکات روده ای و پاکسازی کبد و برخی موارد موجب دفع چربی شود. این موضوع را در نظر داشته باشید که لاغری فقط با خوردن خاکشیر اتفاق نمی افتد و شما باید از رژیم لاغری مخصوص به خود استفاده کنید.
همچنین بخوانید:
رفع عطش و تشنگی در تابستان با خاکشیر:
خاکشیر طبع خنکی دارد و در تابستان می تواند به همراه آب خنک و آبلیمو جهت رفع تشنگی مورد استفاده قرار گیرد.
از بین بردن یبوست با خاکشیر:
همانطور که گفتیم خاکشیر به عنوان یک ملینی برای افزایش حرکات روده ای کمک بسیاری می کند. برای اثر بخشی بهتر آب و خاکشیر را در آب بجوشانید و سپس نیم ساعت قبل از صبحانه میل کنید.
خاکشیر موثر در درمان کبد چرب:
خاکشیر به عنوان گیاهی ادرار آور شناخته می شود که سموم بدن را پاکسازی می کند. ترکیب خاکشیر، آب ولرم و ترنجبین می تواند بهترین انتخاب شما باشد.
البته خاکشیر برای برخی از افرادی که به بیماری های حاد دستگاه گوارش مبتلا هستند، توصیه نمی شود. بنابراین قبل از هر گونه مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
نتیجه گیری از مطالعه مقاله طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر
همانطور که گفته شد، در طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر از شیرین کننده طبیعی بی لو می توان استفاده کرد که جایگزین خوبی برای شکر بوده و استفاده از آن هیچ گونه ضرری برای بیماران قلبی و عروقی و همچنین بیماران دیابتی ندارد.
افراد مختلف از جمله کسانی که قصد کاهش وزن و لاغری را دارند نیز میتوانند از این شیرین کننده طبیعی استفاده کنند. همچنین کارخانجات و کارگاه های تولید کننده مواد خوراکی نیز با استفاده از شیرین کننده طبیعی و جایگزین کردن آن به جای شکر، می توانند علاوه بر تاثیر مستقیم در سلامت جامعه، محصولات بسیار با کیفیتی نیز تولید کرده و مصرف شکر را به طور کلی کاهش دهند. چراکه، شیرین کننده طبیعی بی لو کاملا طبیعی بوده و از گیاهی به نام استویا تهیه شده و دارای خواص بسیار می باشد، علاوه بر این هیچ گونه مضراتی را به همراه ندارد.
آخرین دستورات آشپزی
طرز تهیه انواع سالاد های رژیمی
- ارسال توسط روژین عبدی
- 0 دیدگاه