طرز تهیه شله زرد بدون شکر و رژیمی

طرز تهیه شله زرد بدون شکر و رژیمی

در این مقاله در مورد طرز تهیه شله زرد بدون شکر و رژیمی صحبت می کنیم. شله زرد یکی از انواع دسرهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی داشته و بسیار شیرین و لذیذ است. همان طور که می دانید در تهیه شله زرد، از شکر استفاده میشود و شیرینی آن با استفاده از شکر ایجاد می گردد. اما شکر موجود در شله زرد و شیرینی زیاد آن می تواند برای افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت هستند، بسیار خطرناک باشد. همچنین بسیاری از افراد که نگران اضافه وزن هستند و از رژیم غذایی بدون شکر جهت لاغری استفاده می کنند، نمی توانند شله زرد شیرین شده با شکر را میل نمایند. به همین جهت، ما در این آموزش سعی داریم تا طرز تهیه شله زرد بدون شکر و کاملا رژیمی را با استفاده از شیرین کننده طبیعی بیلو به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شله زرد بدون شکر (برای 6 نفر)

روش تهیه شله زرد بدون شکر مشابه با روشی است که در تهیه شله زرد نذری استفاده می شود. در نتیجه تهیه و طبخ آن بسیار ساده و راحت است و زمانی کمی را نیاز دارد.  بنابراین مواد لازم جهت تهیه شله زرد بدون شکر به شرح زیر است:

مواد لازم برای تهیه شله زرد رژیمی و بدون شکر

طرز تهیه شله زرد بدون شکر

  1. ابتدا برنج را کاملا شسته و تمیز کرده و سپس آنها در ظرفی پر از آب بریزید و بگذارید تا حداقل ۶ ساعت در آب خیس بخورد.
  2. بعد از خیس خوردن جهت نرم شدن دانه های برنج، یک قابله درب دار مناسب انتخاب کرده و برنج را به همراه آب آن در قابلمه خالی کنید و بر روی اجاق قرار دهید.
  3. سپس درب قابلمه را به صورت نیمه بسته قرار داده و شعله زیر قابلمه را در حالت زیاد تنظیم نمایید تا برنج با حرارت بالا پخته و آب آن تبخیر گردد.
  4. در این مرحله باید اجازه دهید تا برنج در آب کاملاً غل زده و بجوشد تا غلظت آن زیاد شود، البته توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید برنج را هم بزنید.
  5. در این مدت زعفران را با استفاده از آسیاب کوچک و یا حاون دستی، آسیاب کرده و زعفران آسیاب شده را درون یک استکان بریزید.
  6. سپس مقداری آب گرم به آن اضافه کنید تا زعفران رنگ پس بدهد و دم بکشد.
  7. همچنین می‌توانید مقداری گلاب را به بادام ها اضافه کرده تا عطری بسیار خوشایند و دلپذیر ایجاد کند.
  8. بعد از این که آب برنج تبخیر و برنج کاملا شفته شد، میزان شعله را کم کرده و برنج را هم بزنید تا مانع از ته نشین شدن برنج ها گردد.
  9. سپس شیرین کننده استویا بیلو را به برنج اضافه کرده و دوباره آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هم بزنید.

توجه داشته باشید که در این مرحله غلظت برنج بالا رفته و شاید کمی سفت شود، اما به هیچ وجه به آن آب اضافه نکنید.

وجود آب اضافه در تهیه شله زرد بدون شکر، می تواند باعث آب پس دادن شله زرد بعد از سرد شدن شود.

در مرحله بعد می توانید گلاب باقی‌مانده و خلال بادام را به ترکیب برنج و شیرین کننده طبیعی بیلو اضافه کرده و مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه ترکیب را هم بزنید تا خلال بادام ها نیز همراه با مواد دیگر نرم شده و بپزد.

توجه داشته باشید که باید به آرامی ترکیب را هم بزنید تا از ته گرفتن جلوگیری شود.

سپس زعفران دم کشیده را به ترکیب اضافه کرده و باز هم به مدت ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید.

بعد از اینکه رنگ شعله زرد بدون شکر شما شبیه به رنگ نارنجی شد، می توانید کره گیاهی آب شده را به آن اضافه کرده و ترکیب را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه هم بزنید تا شله زرد شما شفاف شود.

بعد از گذشت این مدت، درب قابلمه را کاملا بسته و اجازه دهید تا شله زرد دم کشیده و جا بیفتد.

حال می توانید شله زرد را در یک ظرف مناسب خالی کرده و برای تزیین آن از خلال پسته و خلال بادام به همراه پودر دارچین به میزان دلخواه استفاده کنید.

استویا نام گیاهی است که دارای گلیکوزید های طبیعی است. این ماده خاصیت شیرین شدن دارد. مناسب ترین جانشین شکر، استویا و شیرین کننده های درست شده از این گیاه می باشد.

مزایای تهیه شله زرد بدون شکر

مزایا تهیه شله زرد رژیمی بدون شکر

نکات مهم برای تهیه شله زرد بدون شکر رژیمی

آب انداختن شله زرد:

ممکن است شله زردپس از سرد شدن آب بیاندازد. این به این دلیل است که آب موجود در شله زرد به اندازه کافی تبخیر نشده است. برای جلوگیری از این کار بهتر است بعد از آماده شدن شله زرد، به مدت یک ساعت آن را همراه با شله پخش کن روی گاز قرار دهیم تا آب اضافی آن تبخیر شود.

خوب پخته نشدن برنج:

از نکاتی که باید در پخت شله زرد به آن توجه داشته باشید، خوب پخته شدن برنج است. بید در هنگام پخت برنج آن را تست کنید. نکته ای که وجود دارد این است که قبل از خوب پخته شدن برنج ها شکر را اضافه نکنید. زیرا مانع له شدن برنج و مغز پخت شدن آن می شود.

شیرینی شکر:

برای تهیه شله زرد از شکر رژیمی استویا بی لو استفاده می کنیم. شیرین کننده بی لو از گیاه استویا گرفته می شود و از شکر های معمولی شیرین تر است. برای اینکه بدانید شیرینی شله زرد به اندازه است یا خیر، آن را داغ تست نکنید. کمی در ظرف بکشید و اجازه دهید سرد شود.

نتیجه گیری از مطلب طرز تهیه شله زرد بدون شکر رژیمی

همانطور که مشخص است در طرز تهیه شله زرد بدون شکر و رژیمی با شیرین کننده های مصنوعی، بسیاری از افراد از جمله کسانی که مبتلا به بیماری دیابت و یا مشکلات قلبی و عروقی هستند مفید باشد. افرادی که از رژیم های غذایی کاهش وزن و لاغری استفاده می‌کنند نیز می‌توانند از این شله زرد استفاده نمایند.

همچنین استفاده از شیرین کننده طبیعی بیلو در تهیه شله زرد بدون شکر و سایر شیرینی ها، می‌تواند روشی مناسب جهت تهیه انواع مختلف شیرینی های رژیمی در کارگاه های شیرینی پزی و قنادی ها باشد.

علاوه بر این، بسیاری از کارخانجات می‌توانند در تهیه محصولات خود از شیرین کننده طبیعی بیلو استفاده کرده و خطر مصرف بالای شکر را در جامعه کاهش دهند. مسئولین فنی و تدارکات شرکت ها نیز می توانند شیرین کننده طبیعی بیلو را جایگزین قند و شکر کرده و به سلامت بیشتر کارکنان و کارمندان خود کمک کنند.

آخرین دستور های آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من